Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Viikonlopun kirppislöydöt!

Pitkästä aikaa tehtiin oikein kunnon kirppiskierros ystävien kanssa. Kierrettiin viikonloppuna Harjavallan, Kokemäen, Euran ja Porin kirpputoreja. Eikä todellakaan tarvinnut tulla ilman saalista kotiin, ihania juttuja tarttui mukaan ja muutenkin oli aivan huiman ihana viikonloppu. Aurinko paistoi ja kaunis ruska väritti meidän matkan tekoa. Minusta on aina ihanampaa matkata pieniä teitä pitkin, siten näkee vaikka minkälaisia ihania maisemia ja upeita taloja. Syksyinen valo teki matkan teosta suorastaan unenomaista.

Lauantaina me kierrettiin ensin Harjavallan kirppikset ja sitten suunnattiin Poriin. Sunnuntaina piipahdimme Kokemäen Tuohitorilla ja Eurassa kiersimme neljä eri kirpputoria. 

suomen parhaat kirpputorit

Ensimmäisen esittelyyn pääse Euran Kirppis-kopista tekemäni ihana löytö. Kirppis-koppi on tosi hauska paikka, siellä on monta erilaista koppia, jotka ovat pullollaan kaikenlaista mielenkiintoista vanhaa tavaraa. Omistaja on aina iloinen ja auttavainen, hinnatkin siellä ovat oikein kohtuullisia. Suosittelen tätä paikkaa lämmöllä. 

Kirppis-kopista mukaan tarttui yllätys yllätys pääpatsas. Oikeastaan tämän löydön teki puolisoni, minua nauratti niin kovin, kun kirppiksen omistaja tuli kertomaan minulle, että puolisosi etsii sinua tuolla pää kainalossa. Samalla minua ihan rupesi jännittämään millaisen pään hän oli minulle bongannut. Olin aivan onnessani, kun näin tämän suloisen nykerönenäisen tytön. Ilme on vähän sellainen mököttävä, mutta samalla paljon puhuva. Patsaan maalit alkavat karisemaan ja mietinkin, että pitäiskö se maalata uudelleen vai annetaanko vaan elämän näkyä.

paras kirpputori

vanha stringhylly

Kauttuan Kirppis Löytökehästä nappasin käteeni suloisen puisen kissan, minulle tuli tästä heti mieleen meidän silmät selällään oleva Kaapo kissa. Tämän esineen kohdalla en vain voinut vastustaa kiusausta ja tämä koomisen näköinen kisuli pääsikin ihmettelemään elämää meidän ruokailutilaan. Maksoin kissasta 2 euroa. 

kirppislöytö

avohyllyjen sisustaminen

Kokemäen Tuohitorilta tuli tehtyä tällä kertaa monta hankintaa. Niistä ensimmäisenä esittelyyn pääsee tämä komea keraaminen taulu, jonka bongasi tarkkasilmäinen puolisoni. En etsinnöistä huolimatta löytänyt tästä teoksesta tietoa, mutta epäilen taulua jostain syystä ruotsalaiseksi. Taulu päätyi nyt ainakin toistaiseksi nojailemaan olohuoneen hyllylle. Tämä kaunotar maksoi  3 euroa.

kirppislöytöjä

kirppislöytöjä

Minua ihastuttaa kovasti puusta valmistetut vanhat rasiat. Tuohitorilla silmiini osui suloinen pyöreälinjainen vanha rasia, jossa oli yksityiskohtana kaunis nuppi. Hintaa rasialla oli 2 euroa ja se pääsi säilyttimeksi meidän vierashuoneen nurkkaan. 

parhaat kirppislöydöt

messinkiä kirpputorilta

Messinkisten eläinten kokoelmaan löytyi kaksi uutta tulokasta. Suloinen pieni sorsa ja hassu rapu. Sorsa maksoi 4 euroa ja rapu 5 euroa. Olin vakaasti päättänyt, että en enää hanki muita messinkieläimiä kuin lintuja, mutta tuo rapu oli niin soma, että en kyennyt jättämään sitä kirpparille. Rapu näyttää minusta niin somalta tuolla kliivian lehtien suojassa, olisihan se ollut suorastaan synti jättää se ostamatta. 

messinkiä kirpputorilta

parhaat kirppislöydöt

Mitä etsiä kirpputorilta

Eurasta löysin keraamisia pieniä kukkaruukkuja 1,5 euroa kappaleelta. Sitä kun on tälläinen viherkasvihullu niin ruukkuja ei voi koskaan olla liikaa. Kukkaruukkuja metsästänkin aina kirpparilta, koska niitä löytää sieltä yleensä tosi hyvin ja paljon kaupan hintoja edullisemmin. 

Kirppislöytöjä

Harjavallasta kirppis Keisarinnasta nappasin mukaani painavan ja kauniin värisen kannellisen marmoripurkin.  Tämä oli erittäin edullinen löytö, hintaa oli vain 75 senttiä.


Näiden löytöjen lisäksi löysin Torista todella pitkään etsimäni Marimekon Tantsu-kuosista tehdyt verhot. Olen etsinyt kyseistä kangasta varmaan jo kolme vuotta, olen niin iloinen, että vihdoin etisintä tuotti tulosta. Verhot ovat vieläpä vanhaa Marimekon tuotantoa ja värit ovat säilyneet niissä ihan uskomattoman hyvänä. Kuvaan verhot teille, kun saan ne vaan ikkunaan. Meillä olisi nimittäin tarkoitus maalata meidän makuuhuone ja verhot tulevat sitten sinne aikanaan. 

Nyt toivottelen teille lempeää uutta viikkoa!

Terveisin, Pauliina


Kommentit

 1. Mahtavia löytöjä! Tuo messinkinen rapu on ihan paras <3

  VastaaPoista
 2. Voin vain kuvitella mikä ihana päivä. Odotan innolla verhojen esittelyä.

  VastaaPoista
 3. Kirppiksillä aika menee kuin siivillä!!

  https://suninidea.blogspot.com/2020/10/idea-uus.html

  VastaaPoista
 4. Hienoja löytöjä. Tuossa keraamisessa taulussa on jotain samaa kuin pikku taulussa jonka itse ostin meidän lähikirppikseltä. Tuo meidän taulu on ruotsalainen ja sen takana on teksti "Paula v F. Uppsala Sweden"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oi täytyypäs tutkia tuota tekijää. Olen kyllä vahvasti sitä mieltä, että tuo minunkin on ruotsalainen, harmi kun siinä ei ole mitään merkintöjä.

   Poista
 5. Löysin oman tauluni tekijän googlettamalla.Hän on Paula von Freymann, suomenruotsalainen Ruotsissa asuva keraamikko. Uusimmassa postauksessani kerron ja näytän lisää.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top