Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Projekti joka kannatti tehdä!

Puutarhan iltavalaistus
puutarhan valaiseminen

Vihdoin koitti hetki, kun saimme kunnostettua meidän autotallissa lojuneet vanhat kansituolit. Olimme jo melkein varmoja, että tuolit saisivat kaatopaikka tuomion. En vaan millään malta ikinä heittää mitään pois, niinpä yksi päivä päätimme kantaa tuolit ulos päivänvaloon ja tarkistimme niiden todellisen kunnon. Tutkimme olisiko jotain vielä tehtävissä, tykkään kuitenkin kovasti näiden tuolien muodosta.  Olen saanut tuolit aikoinaan äidiltäni ja niiden kangas on ollut ostettaessa sininen.

kansituolien kunnostaminen

Kuten kuvasta näkee oli tuolit jo todella kulahtaneet. Kangas oli likainen ja venähtänyt, tuolien puuosat olivat osittain rikki ja liitokset olivat löystyneet. Molempien tuolien alapuut olivat menneet kokonaan poikki, emme siitäkään huolimatta halunneet luovuttaa. 

Harjanvarresta saimme tehtyä uudet alapuut, ruuveilla kiristettiin löystyneet puuosat. Sitten vain kankaat irti ja puuosat saivat kunnollisen pesun. Sen jälkeen rungot sudittiin Tikkurilan mustalla valtti plussalla, öljyä oli jäänyt yli meidän kesäkeittiö projektista. Mustiin runkoihin halusin ehdottomasti keltaisen markiisikankaan, minusta keltainen ja musta on todella mahtava yhdistelmä. Uudet kankaat oli helppo ommella, kun vanhoista kankaista sai otettua kaavat. Valitsimme näihin tuoleihin laadukkaan markiisikankaan, jonka pitäisi kestää hyvin ulkotilojen säävaihtelut, kankaassa on myös uv-suoja. Kangas löytyi Eurokankaan valikoimista. 

vanhojen tuolien entisöinti

tuolien kunnostaminen

Olen aivan hurjan tyytyväinen lopputulokseen ja mikä parasta tuolit saivat uuden mahdollisuuden. Kyllä sitä vaan tulee aina niin älyttömän hyvä mieli, kun saa kunnostettua vanhoja huonekaluja. Onneksi lähdimme näitä tuoleja kunnostamaan, vaikka alkutilanne olikin aika heikko. Ja kyllähän se niin on, että kun itse tekee niin saa juuri sellaiset kuin haluaa, nyt nämä kansituolit sopivat täydellisesti meidän kesäkeittiön tyyliin. En usko, että olisin kaupasta sopivampia tuoleja onnistunut löytämään. Tuolit loistavat kilpaa auringon kanssa, tämä todellakin oli projekti joka kannatti tehdä.  

tuolien kunnostaminen

puutarhan kalustaminen

puutarhan iltavalaistus

Eilen oli upea lämmin ilta ja se suorastaan pakotti tunnelmoimaan pihalla. Illat ovat alkaneet sen verran hämärtymään, että teki mieli hieman sytytellä kynttilöitä ja tunnelmavaloja. Oli niin ihana vaan istua pihalla ja nauttia lämpöisestä kesäyöstä. Toivotaan, että näitä ihania lämpöisiä iltoja tulee vielä paljon lisää. 

Leppoisaa sunnuntaita <3 

<3 PauliinaKommentit

 1. Niistä tuli tosi kivat, ihan kuin uudet! Keltainen väri on ihanan piristävä ja hiukan erikoinenkin tuollaisten tuolien väriksi. Kesäkeittiönne näyttää tosi viehättävältä iltavalaistuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen tosi tyytyväinen tuoleihin ja keltainen sopii niin hyvin meidän pihaan <3

   Poista
 2. Hieno kunnostus ja upea lopputulos! Näyttää, kuin tuolit olisivat aina olleet teidän ihanalla pihalla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ne kyllä sopivat puutarhaamme nyt niin hyvin <3

   Poista
 3. Tulipa hienot! Vanhan kunnostaminen kyllä kannattaa, pelkästään tyytyväisyys siitä, että ei tarvitse ostaa uutta eikä viedä vanhaa kaatopaikalle. Tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja se on just parasta, että saa kunnostettua vanhaa eikä tarvitse hankkkia uutta <3

   Poista

Lähetä kommentti

back to top