Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kasvihuone valmiina kesään!

kasvihuone vanhoista ikkunoista
Kauniit ja aurinkoiset säät ovat saaneet multasormeni todellakin heräämään. Kasvihuone ja lavakaulus alue on siivottu, möyhitty, lannoitettu ja hoivattu. Nyt sitten vaan odotellaan, että ilmat vielä vähän lämpenee niin pääsee kunnolla istutuspuuhiin. Kasvihuoneemme valmistui viime vuonna juhannuksen aikaan ja siitä on tullut minulle ihan mielettömän rakas paikka.

Tämä on minun ensimmäinen vuosi, kun saan nauttia kasvihuoneesta ihan koko kasvukauden. Minulla on jo kasvamassa tomaattia, kurkkua, kesäkurpitsaa, chilejä ja yrttejä. Innolla odotan, kun pääsen viemään itse kasvattamani taimet kasvihuoneeseen ja saan odotella ihan omin pikkukätösin kasvattamaa satoa. Miten siitä voikaan olla niin iloinen, kun saa työntää pieniä siemeniä multaan ja seurata niiden kasvua.

kasvihuone vanhoista ikkunoista

kasvihuone vanhoista ikkunoista

Kasvihuoneemme kaunistui tänä vuonna entisestään, kun se sai ylleen uuden valkoisen maalipinnan. Viime vuonna maalattiin vain pohjamaali ja haluttiin sen antaa rauhassa kuivua. Käytimme maalaamisen öljymaalia, jotta maali hengittää eivätkä puuosat pääse niin helposti mätänemään.

Vanhojen ikkunoiden karmeja ei maalattu, koska halusin, että niissä säilyy niiden alkuperäinen patina. Lisäksi minusta ne tuovat sopivaa särmää eikä kasvihuone näytä liian maalaisromanttiselta minun makuuni.


kasvihuoneen keväthuolto

kasvihuone vanhoista ikkunoista

Itse tekemissämme laatikoissa on jo kasvusäkit odottelemassa kasveja. Meillä on näissä laatikoissa myös kätevät Biolanin altakasteluastiat. Ne helpottavat todella paljon kastelua, kasvit pärjäävät reilun viikon astiaan mahtuvalla vesimäärällä. 

kasvihuone vanhoista ikkunoista

orvokki monivuotisuus

Rakastan orvokkeja, näitä ihania kesän ensimmäisiä ja todella kestäviä kukkia. Olen tehnyt orvokeista istutuksia jo etupihan rappusille ja tähän kasvihuoneen eteen. Jos orvokit kasvaa liian korkeiksi ne voi huoletta leikata matalaksi ja sieltä ne taas hetken päästä nousee uuteen kukoistukseen. Lisäksi pienet orvokit ovat kaksivuotisia eli ne voi istuttaa syksyllä perennapenkkiin ja sieltä ne sitten nousee taas seuraavana keväänä. 

amppelimansikka talvettaminen

Amppelimansikka talvehti suuren kuusen juurella ja on jo lähtenyt hyvin uuteen kasvuun. Istutin sen vain uudelleen uuteen kuohkeaan multaan ja lisäsin purkkiin varastolannoituksena kanankakkaa. Varastolannoituksella kasvit pärjäävät lähes koko kesän. 

taatelipalmu

Puutarhamyymälästä matkaani nappasin Taatelipalmun, tämän pitäisi sietää jopa -5 asteen pakkasta. Niinpä vein palmun kasvihuoneeseen tuomaan vihreyttä ja siellä se saa odotella lämpimämpiä ilmoja. Palmun voi talvettaa ihan sisätiloissa, mutta ilmeisesti talvehtii paremmin viileässä. Luulen, että tämä saa viettää ensi talven meidän kuistilla, toivotaan että säilyy hengissä siihen saakka. 


diy kasvihuone

Kasvihuone on myös meidän Kerttu kissan lempipaikka, hän rakastaa kääriytyä kerälle korituoliin ja ottaa päivänokoset. Enkä kyllä yhtään ihmettele miksi, onhan täällä nyt ihana olla tuulensuojassa ja nauttia lämpöisistä auringonsäteistä. 

kasvihuone vanhoista ikkunoista

Kasvihuoneen rakennusprojektista löydät juttua täältä!
Täältä löydä tunnelmia juuri valmistuneesta kasvihuoneesta!
Kasvimaaprojektista on kertomusta täällä!

Mukavaa sunnuntaita, minä lähden tästä uudistamaan yhtä ränsistynyttä kukkapenkkia <3

<3 Pauliina


Kommentit

 1. Ihanalta näyttää! Meillä on mökillä kasvihuone eräs niiä parhaita paikkoja. Kotona on juuri nyt terassille rakentumassa lasitettu osa jossa on hyvä olla tuulta paossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tästä on kyllä tullut niin mun lempipaikka, ei edes ole sateinen sää haitannut, tänne on ihana kääriytyä ja nauttia sateen ropinasta.

   Poista
 2. Toi on niin upee toi teidän kasvihuone ettei voi kuin huokailla ihastuksesta. Hei miten toi amppelimansikka on sulla kasvanut? Miten ison ruukun tarvii? Mä ajattelin kokeilla sitä meidän kuistilla tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti. Amppelimansikka on kasvanut oikein hyvin, mulla se on viihtynyt tuossa isohkossa harmaassa padassa. Lannoittaa kannattaa säännöllisesti.

   Poista
 3. Ihanan näköistä! Varsinkin tänä kummallisena korona-keväänä, on tullut sellainen olo, että edes oma parveke olisi mahtava juttu, mutta vanhassa kerrostalossa ei sellaista tietenkään ole. No, täytyy nauttia muiden ottamista puutarhojen ja istutusten kuvista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mä uskon, että tänä vuonna erityisesti sitä kaipaa omaa ulkotilaa <3

   Poista
 4. Kaunista ja ihanan kotoista pihassa ja kasvihuoneessa. Kuvasi saa minutkin haaveilemaan kasvihuoneesta vaikka tänne muutettuamme päätin, että en halua sellaista - koska aika ei riitä kaikkeen. Valitettavasti. Saa nähdä kuinka kauan menee, ennen kuin alan sellaista sunnitella. Sitä ennen on mukava fiilistellä sinun kuviasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kaikkea ei tosiaan kerkiä. Kasvihuone on itselleni ollut yksi suurimmista haaveista ja onneksi se on vihdoin toteutunut <3

   Poista
 5. Tää on aivan ihana! Täydellinen <3

  Oisko sulla jotain vinkkejä noiden valaisimien hankintaan? Teillä on pihallakin useita aurinkokennovalaisimia. Mä haaveilen sellaisista myös, mutten tiedä mitä pitää ottaa huomioon niitä ostaessa. Kokemuksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Meillä kaikista kestävimmät aurinkokennovalaisimet on ostettu Ikesta, mun vanhin sieltä hankkimani on jo kahdeksan vuotias. Toiset kestävät ovat olleet Airamin, kaikki muut tähän astiset hankinnat ovat olleet todella huonoja.

   Poista
 6. Ihana kasvihuone. Mies on muovilevyjä tilaamassa omaan projektiinsa. Olen suunnitellut, että ylijäämistä rakennan myös jonkinlaisen pienen kasvihuoneen. Ei mitään kovin suurta. Voisi olla mukava projekti kesälle. https://muovicenter.com/muovilevyt/

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top