Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Operaatio kissanvessan piilottaminen!

kissanhiekka laatikon piilottaminen

Yksi asia, joka kissakodeissa varmaan tuottaa monille päänvaivaa on kissan hiekkalaatikko. Tai lähinnä minne sen saisi sijoitettua kauniisti ja mahdollisimman näkymättömälle paikalle. Kissojen vessa on tietenkin pakollinen tarvike, kun ihania karvaisia ystäviä kodissa asustelee. Monilla laatikko on kylpyhuoneessa, mutta meillä on niin pieni kylppäri, että hiekkalaatikko ei sinne mahdu. Siispä meillä se ruma muoviboksi on majaillut eteisessä ja se on häirinnyt minua siinä todella pahasti, ei vaan olla oikein keksitty parempaakaan ratkaisua tai ehkä paremminkin ei olla saatu aikaiseksi tehdä asialle jotain. Onneksi kuitenkin nyt vihdoin edistyimme tässäkin asiassa.

kissanvessan piilottaminen

Yhtenä päivänä tajusin, että meillä on vanha kulahtanut puuarkku ylimääräisenä autotallin vintissä ja siitä se ajatus sitten lähti. Arkku oli aikaisemmin meidän kuistilla, mutta kun sinne päätyi yläkerrasta keltainen arkku jäi tämä yksilö ylimääräiseksi. Ensin mittailtiin sopisiko nykyinen hiekkalaatikko arkun sisään ja onneksemme se oli kuin sinne tehty. Sitten vaan mittailemaan ja sahailemaan arkun sivuun kulkuaukkoa, josta kissat pääsisivät tarpeilleen.

tyylikäs kissanvessa

kaunis kissanvessa

tyylikäs kissanvessa

Ennen arkun maalausta ja tuunaamista, kokeilimme suostuisivat kissat uuteen vessaan menemään. Ensimmäisenä sitä testasi meidän nuorempi kissa Kaapo, joka ei ollut uudesta vessasta moksiskaan. Tuntui, ettei Kaapo edes juuri huomannut vessan muuttuneen. Niin reippaasti Kaapo vessaan hyppäsi ja suoritti tarpeensa. Meidän vanhempi kissa suhtautuikin uudistuneeseen vessaan vähän epäileväisemmin, Kerttu pyöri ja hyöri vessan ympärillä, mutta ei millään meinannut uskaltaa hypätä arkun sisälle. Ehdin jo miettimään, että meidän on luovuttava tästä keksinnöstä ja palattava vanhaan ”rumaan ratkaisuun”.

tyylikäs kissanvessa

Onnekseni  Kerttu loppujen lopuksi hyväksyi vessan hyvin ja alkuvaikeuksien jälkeen on käynyt reippaasti tarpeillaan. Huh, onnistuimme sittenkin. Testaukseen jälkeen veimme arkun hetkeksi pois, jotta saimme sen maalattua siistimmäksi. Arkun väri määräytyi sen mukaan, mitä maaleja meillä sattui varastosta löytymään. Väriksi päätyi ehkä vähän tylsästikin neutraali vaaleanharmaa, sävy on Tikkurilan piazza. Etuosaan leikkasin mustasta pahvista kissan tassuja, ne liimasin kiinni ihan erikeeperillä. Päällä olevat tyynyt on kiinnitetty tarranauhalla, jotta ne pysyvät paikoillaan laatikon puhdistamisen ajan. Arkku on niin vahvaa tekoa, että sen päälle voi hyvin istahtaa ja laittaa kenkiä jalkaan.

kaunis kissanvessa

kissanvessan paikka

Nyt tuntuu, että eteistämme ei tarvitse enää "hävetä". Aikaisemmin sanoin aina vieraille, että tässä on nämä kissanlaatikot heti vastaanottamassa teitä, nyt asiaa ei tarvitse enää mainita. Ihan mahtavaa, koko eteinen tuntuu nyt paljon viimeistellymmältä.

Kuinka piilottaa kissan hiekkalaatikko

kissanhiekkalaatikon piilottaminen

Onneksi taas yksi pahasti häirinnyt asia on saatu pois päiväjärjestyksestä. Ihanaa on myös se, että kaikki materiaalit tähän projektiin löytyi omista nurkista. Kierrätystä parhaimmillaan. 

Aurinkoista viikon jatkoa!

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Ja hyvä on Kaapon peilailla vessareissulla.

  VastaaPoista
 2. Teillä on siis niin ihana koti! Jo pelkästään kuvien kautta vierailu kauniin sisustuksen ja hauskojen ideoiden keskellä antaa voimia ja ravitsee sisustusnälkäisen mielikuvitusta. Tyylisi on mahtava, kaikki esillä siististi, kodikkaasti ja tyylillä. Hyvää kevään jatkoa! t. blogisi lukija Turusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kaunis kiitos ihanasta palautteestasi <3 Oikein ihanaa ja toivon mukaan lämmintä kevättä myös sinulle!

   Poista
 3. Minua aina niin häiritsee, kun kaikkiin koiranhoitotavatoihin ja -tuotteisiin laitetaan tassun kuva. Tai sitten ovat ”värillisiä”, sinisiä tai punaisia. Mahdollisimman muovisia nyt ainakin. Tuntuu, että markkinoilta puuttuvat kauniit lemmikkitavarat täysin.
  Meillä lemmikeille hankitaankin tarvittavat tavarat sitten mielummin muualta kuin sieltä lemmikkikauppiasta ja -osastoilta. Tassukuvioitujen koiranpetien ja fleecepeittojen sijaan lemmikeille on kauniit untuvatäkit kuten meillä muillakin.

  Tuosta edellä mainitusta syystä ehkä tassun kuvat tässäkin vähän silmääni häiritsevät. Miksi alleviivata silloin, kun on tarkoitus häivyttää?
  Mutta laatikko on kyllä ihana ja varsin onnistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän yskän ja minustakin tosi monet valmiina myytävät ovat aika mauttomia. Itse halusin kuitenkin nuo tassut tähän, minusta ne sopii tähän hyvin <3

   Poista
 4. Minusta nuo tassun"jäljet" ovat sympaattiset ja ihan eri asia kuin muovinen hökötys. Toimiva ja kaunis tuunaus sanoisin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen itsekin hurjan tyytyväinen lopputulokseen <3

   Poista
 5. Niin kaunista. <3 Oikein näppärä ja siisti huussi, kiva että kissatkin tykästyivät. <3
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi myös kissat tämän hyväksyivät, paras kiitos <3

   Poista
 6. Ihan mahtava idea! Olen joka päivä pohtinut tätä samaa asiaa. Hämmästyttävää, että meillä on jo pitkän aikaa ollut kissan hiekkalaatikko puuarkun vieressä kodinhoitohuonessa, eikä ole tullut moinen mieleenkään. Iso kiitos siis vinkistä, tämä täytyy testata heti! Ihanaa kesän odotusta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa jos tästä sait idean, mukavaa kevättä sinulle <3

   Poista
 7. Todella hyvä idea! Meillä sama ongelma, kun eteisessä on 2 kissan laatikkoa, eikä ole oikein mahdollisuutta muualle laatikoita laittaa. Onko tullut hajuhaittoja laatikosta? Pissaavatko laatikon seinämille?
  Teillä on todella kaunis koti <3

  VastaaPoista
 8. Ensin toteutimme ideasi kissan kiipeilyyn, kiitos siitä! Sitten yritin etsiä ratkaisua, mistä löydän sopivan kaapin hiekkalaatikolle. Eipä käynyt arkut mielessä lainkaan, kunnes taas kuvahaun perusteella löysin sinun ratkaisun asiaan. Ihanaa tämä remontointi :-)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top