Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Voihan kevät ja viherkasvihulluus!

viherkasvit sisustuksessa

Oli se sitten mikä tahansa kauppa niin kaikkialla ne nykyään vaanii minua ja huutaa päästä ostoskärryihin. Kuulen sen ääneen kaikkialla, kasvit huutavat minulle: ota minut kyytiin ja hoida minua hellyydellä. Tai sitten ne äänet ovat vaan minun päässäni, mutta minkäs sille mahtaa, se iski taas ja lujaa. Nimittäin viherkasvihulluus, mikä noissa vihreissä ystävissä minua niin kiehtoo. No, helppohan se toisaalta on ymmärtää onhan viherkasveilla paljon hyvää tekeviä vaikutuksia, kuten se että monet kasvit puhdistavat huoneilmaa. Viherkasvit tekevät myös ihanan kodikkaan tunnelman, kun on paljon viherkasveja ympärillä niin tuntuu kuin koti olisi osa luontoa.

Kaupoissa kävellessä minulta ilmeisesti kuitenkin unohtuu se tosiasia, että kotona on jo valtava määrä viherkasveja. Minun innostus hankkia niitä lisää johtuu luultavasti siitä, että olen oikeasti oppinut niitä hoitamaan ja se onnellisuuden tunne, kun huomaat kasvien selvinneen taas yli pimeän ja synkän talven. Lisääntyneen valon myötä kasvit heräävät taas uuteen kukoistukseensa. Edes suuri mullanvaihto urakka ei estä minua hankkimasta uusia kasveja.

Viherkasvien hoitaminen tuntuu minusta ihan terapialta, on ihana kierrellä kastelukannun kanssa ympäri kotia ja samalla tutkia kasvien vointia. Muutaman kasvin talvi minulta tänä vuonna vei tai oikeastaan niihin tuli ötököitä. Ripsisäiset ovat kyllä sellaisia paholaisia, että suorastaan suututtaa. Onneksi huomasin ötökköongelman ajoissa ja se rajoittui vain muutamaan kasviin ruokailutilassa.

viherkasvit sisustuksessa

viherkasvit sisustuksessa

Työpaikallani liian suureksi kasvanut kultaköynnös pääsi koristamaan meidän kotiamme, koska täällä sillä on paremmin tilaa kasvaa. Tässä samalla paikalla oli aiemminkin kultaköynnös, se yksilö oli jo tosi vanha ja kaipasi uudistamista, pätkin sen pistokkaiksi ja laitoin veteen juurtumaan. Niistä pistokkaista vien uuden kasvin työpaikalleni. 


Katsokaa miten valtavia lehtiä tämä kultaköynnös on tehnyt, lehti on paljon suurempi kuin minun kämmeneni. Ihan uskomatonta, toivottavasti tämä viihtyy meillä kotona yhtä hyvin kuin työpaikallani. 

viherkasvit sisustuksessa

viherkasvit sisustuksessa

viherkasveilla tunnelmaa kotiin

Uusi tulokas meillä on tämä komea kumiviikuna. Minun edelliseen yksilöön tuli niitä ilkeitä ripsiäisiä ja kun suihkuttelu eikä mullanvaihto niihin tehonnut oli pakko nakata kasvi kompostiin. Toivottavasti tämä uusi fiikus säilyy meillä paremmin. Tämän komean kokoisen kasvin löysin edulliseen 20 euron hintaan Lidlistä. 

viherkasvi varjoon

Meidän Kerttukin tykkää nukkua viidakon keskellä. Onneksi nämä karvaiset ystäväni ymmärtävät pysyä erossa minun rakkaista kasveistani.

viherkasvien ryhmittäminen


Ihanaa, kun on kevät ja saa taas kunnolla tätä vihreää terapiaa. Saa työntää sormet multaan ja ihastella kasvun ihmettä. Nyt onkin hyvä aika vaihtaa viherkasveille uudet mullat ja hiljalleen voi myös alkaa lannoittamaan. 

Kirjoitin jokin aika sitten muutaman hyväksi toteamani vinkin mullanvaihtoon, jutun löydät täältä(klik)!

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Tuttuja fiiliksiä! Keväällä etenkin uusien huonekasvien hankkimiselta on vaikea välttyä.

  Meilläkin on ollut ripsiäisiä riesana. Itse asiassa tänä talvena en ole juuri nauttinut huonekasvien hoitamisesta, kun ripsiäisistä on ollut niin paljon harmia ja vaivaa. :D

  VastaaPoista
 2. ganz toll finde ich deine zimmerpflanzen,ich komme auch nie ohne eine neue pflanze vom einkauf nach hause. freue mich schon wenn am balkon wieder die blumen eingesetzt werden können
  liebe grüsse elfriede aus österreich

  VastaaPoista
 3. Minulla oli kanssa ripsiäisiä viime talvena Lidlistä ostamassani fiikuksessa. En saanut niitä häviämään ja se vietti kesän ulkona. Syksyllä oli niin ränsistyneen näköinen, että nakkasin menemään. Nyt on uusi hankittuna. Toivottavasti pysyy puhtaana.
  Viherkasvit tuovat viihtyvyyttä kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ripsisäiset on niin inhottavia. Toivotaan, että meillä molemmilla on nyt parempi onni meidän fiikuksien kanssa <3

   Poista
 4. Viherkasvihulluus iskee kyllä erityisesti keväällä. Mulla on monta tyhjää ruukkua, eli sormet oikein syyhyään kasviostoksille. Mulla on ollut tosi vähän mitään tuholaisia kasveissa ja ostan tosi harvoin kasveja ihan uutena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin se tuntuu iskevän, kirppiksiltä ostetuissa kasveissa ei ole minullakaan koskaan ollut ötköitä, mutta minun kumipuussani oli ja se oli kirppikseltä. No kai se oli vaan huonoa tuuria.

   Poista
 5. Tuttuja tunnelmia! Itse hullaannuin erityisesti viime kesänä ja syksynä, ostelin sekä kaupoista että pistokkaita. Nyt yritän hillitä itseäni, jotta kasvit pääsisivät myös esille, koska ikkunat eivät ole vanhassa talossamme suuren suuria ja lisävalaistustakaan ei viitsi ihan joka paikkaan laittaa. Mutta onhan sitä toivomuslistalla silti monta kasvia mm. muutama tietty Hoya, pinkki värinokkonen ja kirjava kumipuu (Prismassa niitä olikin juuri isoja, mutta eivät läpäisseet seulaani). Joitakin ötökkävaivaisia on tännekin siunaantunut, niin yrittää olla tarkkana ja karanteenissakin pitää aluksi muutaman viikon. Tuollainen kolmiokäenkaali olisi kanssa hauska, vaikka yleensä en violetista tykkää, mutta on se vaan upea! Ostitko sen tuollaisena vai oletko saanut sen kasvamaan talven yli tai uudestaan keväällä?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top