Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Taas meillä myllättiin!

Niin vain meillä taas myllättiin, yläkerran järjestys tuntuu olevan pahasti hakusessa. Huonekalut ovat pyörineet siellä jo niin useasti ympäri ämpäri, no saahan sillä järjestyksen vaihtamisella toki hyvää jumppaa ja tietenkin sitä vaihtelua. Onhan järjestyksen vaihtaminen kuitenkin erittäin ekologinen tapa saada kotiin uutta ilmettä. Instagramin tarinoissa kerroinkin, että minun ompelutilani ei oikein viehättänyt minua, se oli sinällään ihan kiva, mutta ei kuitenkaan sellainen viihtyisä ja kutsuva, jonne olisi kiva mennä puuhastelemaan. Siksi oli todellakin tartuttava toimeen ja tehtävä asialle jotakin.

Siinä sitten aikani asiaa pohdittuani tulin siihen tulokseen, että järkevintä olisi vaihtaa kahden tilan paikkaa keskenään. Sillä tavalla saataisiin tehtyä puolisoni musahuoneesta ja minun ompelutilasta  toimivammat ja myös kauniimmat. Vaihdoimme siis huoneet päittäin ja jotenkin heti tuli fiilis, että vihdoin palaset loksahtivat paikoilleen.

Ompelutilan sisustus

Jo tämä näkymä huoneesta toiseen saa minut nyt todella iloiseksi. Järjestyksen vaihtaminen todellakin kannatti. Nyt molemmat tilat tuntuvat paljon kutsuvammalta ja niissä tulee varmasti vietettyä enemmän aikaa. Puolisoni musahuoneessa näkyvä senkki löytyi Tori.fi:stä ja onneksemme se sijaitsi ihan kivenheiton päässä kotoamme, maksoimme senkistä 35 euroa. Sinne sai kätevästi mahtumaan vinyylilevyt. Senkkiä myi nainen, joka kertoi tämän huonekalun olleen hänen äidin ja isän ensimmäinen hankinta heidän ensimmäiseen yhteiseen kotiin. Ihanaa aina kuulla tarinoita vanhojen tavaroiden takaa, nyt tiedämme, että olemme tämän kauniin senkin toiset omistajat.
Senkin sisäpuolella on myös piirustuksia ja tarroja, jotka ovat minusta hauskoja muistoja edellisten omistajien ajoilta.

Senkin yläpuolella olevan vanhan hyllyn löysin jokin aika sitten kirpputori Japperista Harjavallasta, hylly kustansi 20 euroa. Muutoin huoneen sisustus on koottu kotoamme jo löytyvistä tavaroista. Vielä haluaisin löytää tähän musahuoneeseen pari siroa nojatuolia, sitten huoneen sisustus olisi tältä erää tässä. 

Kirpputorilöytöjä


ompelutilan sisustus

Minun ompelutilan yksi rakkaimmista aarteista on minun jo edesmenneen mummoni vanha ompelupöytä, tämä on yksi niistä huonekaluista joista en aio luopua koskaan. Niin ihania muistoja tämän pöytä minussa herättää. Mummoni viimeisimmässä kodissa tämä pöytä oli hänen keittiössä ja pöydän äärellä on leivottu monen monta karjalanpiirakkaa.

ompelutilan sisustaminen

kaappi vanhoista ikkunoista

Ompelutilassani on myös toinen upea huonekalu, josta en ikinä luovu ja se on tämä puolisoni rakentama vitriinikaappi. Kaappi rakennettiin alunperin ruokailutilaamme ja siellä oli esillä minun kauniita vanhoja astioitani. Tällä hetkellä kaapissa on säilössä minun kankaita ja ompelutarvikkeita. 
Kaapin ovina on vanhat ikkunat ja seinustoihin käytettiin remontista ylijääneitä valeponttipaneeleita, eli kierrätystä parhaimmillaan. 


Seinällä oleva vanha hylly tuli talomme irtaimiston mukana ja se näyttää minusta tosi kauniilta tuota vihreäsävyistä kukista tapettia vasten. 

ompelutilan sisustaminen

Huoneen nurkassa oleva vanha kaappi löydettiin vuosia sitten Tori.fi:stä, se kustansi 20 euroa. Kaapin sisuksiin mahtuu ihan järjetön määrä tavaraa. Haluaisin maalata kaapin jollain herkullisella värillä, koska nykyinen maalipinta on aika heikossa kunnossa. Kaappi on ollut aikoinaan ihanan raikas mintunvihreä ja voisi olla juuri se väri, jonka voisin siihen sutia uudelleenkin. 

ompelutilan sisustaminen

Ompelutilan nurkassa on levitettävä vanha laveri, jonne saa majoitettua vieraita. Siinä on myös hyvä itsekin välillä pötkötellä ja ottaa lepohetkiä. Ompelutilan paneeliseinä maalattiin olohuoneen maalauksesta ylijäänellä maalilla, sävynä on Tikkurilan pro grey värikartan sävy 1923. Seinät on tapetoitu Boråstapeterin Flora tapetilla.  

ompelutilan sisustus

Emme hankkineet ompelutilaan mitään uutta, koko sisustus koottiin kotoa jo löytyneistä tavaroista ja huonekaluista. Nyt tämä tila on juuri sellainen mitä halusin ja kaipasin. Kotoisa ja kutsuva tila, jonne on ihana mennä ompelemaan ja askartelemaan. 

Ihanaa viikonloppua teille kaikille <3 

<3 Pauliina

Kommentit

  1. Oi tuo senkki on aivan ihana.Samanlaista itsekin etsin vaan ei näillä perukoilla tule vastaan missään,enkä hirveitä summia ole valmis maksamaan.terveisin MAIJA

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä tosi kaunis, toivottavasti löydät omasi <3

      Poista
  2. mun ukkoni ei tykkää kun siirtelen tavaroita.siirtelenpä vai9n,ei ole ottanut vielä era 40 v naimisissa.

    VastaaPoista
  3. miten käsittelet käytetyt löydöt luteiden varalta?mitä nuo kolme metallisen väristä hyllyköllä on?jotain tuikkuja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me putsataan huonekalut aina kunnolla, ennen kuin tuodaan ne sisälle. Hyvä tarkistaminen ja putsaus, siinä se. Ei olla onneksi luteisiin vielä törmätty, toivotaan, että ei jatkossakaan.
      Hyllyllä on vanhoja messinkisiä öljykynttilöitä.

      Poista
  4. voisitko kirjoittaa putsaamisesta postauksen?luteet on kuulemma lisääntymässä.en tiedä miten käsitellä käytetyt kotiin tuontia ennen

    VastaaPoista
  5. Tuo järjestyksen vaihtaminen tekee kyllä paljon. Meilläkin suunnitelmissa, mutta uuteen suunnitelmaan eivät kaikki nykyiset huonekalut mahdu, kun yksi uusi lipasto olisi tulossa myös lisäksi. Olemme miettineet, jos vuokraa varaston, onne saisi sitten näitä ylimääräisiä säilöön. Teillä on kyllä ihana sisustus ja tunnelma talossa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top