Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Omituisia kirppislöytöjä!

kirppislöytö

Olen huomannut viime aikoina, että minun katseeni kiinnittyy kirpputoreilla usein mitä kummallisimpiin esineisiin ja asioihin. Meille on kertynyt esimerkiksi hassuja saviesineitä ja päitä. Pääpatsaita meillä onkin jo niin monta, että se alkaa jo hieman itseänikin huolestuttamaan. Joku näissä päissä kuitenkin minua kiehtoo.

Taannoisena sunnuntaina piipahdimme ystäväni kanssa upeassa kartanossa Ulvilan Harmaalinnassa, siellä järjestettiin kirpputori, jossa myytiin tämän upean vanhan talon irtaimistoa. 
Tarjolla olisi ollut vaikka minkälaista kaunista vanhaa tavaraa, mutta minun katseeni kiinnittyi mainion näköiseen pääpatsaaseen. 
Patsas on talossa syntyneen ja asuneen Kalle Norlingin tekemä ja hän vaikutti suorastaan ihmettelevän, että todellako aion ostaa tämän hänen nuoruusvuosien tekeleen. Minä vastasin, että todellakin aion, minulla on kotona ja aika monta hassua pääpatsasta ja tämä olisi kokoelmiini juuri sopiva lisä. Minä ihastuin välittömästi tähän hieman huvittavaan ja ehkä jopa aavistuksen pelottavaankin esineeseen. Tästä oudosta, savesta valmistetusta pääpatsaasta tuli jotenkin mieleen Edvard Munchin kuuluisa Huuto maalaus. 

Kalle yritti raapustaa nimmarin tämän upean taideteoksen pohjaan, mutta valitettavasti tussi ei siihen tarttunut. Tämä oli kuulemme ensimmäinen kerta, kun häntä kutsutaan taiteilijaksi ja myös ensimmäinen kerta, kun joku ostaa hänen taidettaan. Mahtavaa, minulla siis todellakin on kotini sisustuksessa jotakin todella uniikkia, sellaista mitä ei taatusti muilta löydy. Eikä tästä omituisesta saviesineestä tarvinnut köyhtyäkään kuin yhden euron kolikon verran. 

kirppislöytö

Minulla oli aluksi idea, että istuttaisin patsaan suuhun kasvamaan jonkin kasvin, mutta sitten ajattelin, että se näyttäisi sitten jo liiankin pelottavalta. Patsas saa siis koristaa kotiamme ihan tälläisenään. 

kirppislöytö


Toinen savesta valmistettu löytöni on tämä kaunis ja juuri sopivalla tavalla rouhea lintuamppeli. 
Ylimmän linnun "selkään" laitoin kasvamaan kultaköynnöyksen pistokkaan ja alempaan istutin ystävältäni saamia hoyan pistokkaita. Toivotaan, että kasvit viihtyvät tässä kauniissa amppelissa. 

Amppelin löysin Harjavallasta kirpputori Keisarinnasta. Saattaa olla, että tämäkin löytö on jonkin kotitaiteilijan tekemä. Sillä ei kylläkään ole minulle merkitystä, minusta on aina kuitenkin ihana ostaa tälläisiä töitä joissa näkyy se, että ne on käsintehty.  


Olen haaveillut, että jonakin päivänä pääsisin itsekin tekemään keramiikkaa ja savitöitä. Täytyykin tutkailla työväenopiston kursseja ensi syksylle. Aina on niin ihana oppia tekemään jotakin uutta. 

Kivaa uutta viikkoa <3

<3 PauliinaKommentit

 1. Hienoja löytöjä! Keramiikka vie mennessään, aloitin itse kurssin viime syksynä ja suosittelen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskon, että se todellakin vie mennessään. Olisi niin mahtava päästä kokeilemaan keramiikan tekemistä <3

   Poista
 2. hienoja.ikävä kyllä harjavallan kirpparit jäi viime kesän "lounaissuomen" kirppis ja kartingkiertueella väliin.

  VastaaPoista
 3. Hienot löydöt, etenkin tuo lintuamppeli. Ja juuri tuon tapaisia päitä teki joku keramiikkakurssilla. Se on kyllä hauskaa puuhaa! Voi vaan olla, että hrahduksen jälkeen kaupittelen itsekin tekeleitäni kirppiksillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, voi olla, että jos kurssille pääsen niin omatkin tekeleeni päätyvät kirppiksille :D

   Poista
 4. Kivoja löytöjä! Vähän pelottavan näköinen tuo pääpatsas, lintujuttu on upea! Sulla on aina niin ihania kuvia, ilolla seuraan blogiasi!

  VastaaPoista
 5. Ihan mielettömän kauniit nuo lintuamppelit, todella hyvä löytö. Sun kanssa olis mukava lähteä kirppikselle, kun teet tuollaisia löytöjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo amppeli on kyllä aivan upea <3 Täytyisi järjestää joku suuri kirppisturnee, se olisikin hauskaa :D

   Poista
 6. Lintuamppeli on kaunis. Mä oon miettinyt että haen pojan hymypoika patsaan tuolta yläkerrasta tänne alas. Kun hänen huoneessaan ei kukaan enään asustele. Siitä päästä mä tykkäisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hymypoikapatsaat on aivan ihania, hae ihmeessä se alakertaan ihailtavaksi <3

   Poista
 7. Kaunis tuo lintu. Minä rakastan kirpputoreja. Toisen roska on toisen aarre, niinhän ne sanoo. Olen menossa ystävälleni Turkuun lähiviikkoina, ja meillä on suunnitteilla kirpparikierros. Tahtoisin löytää sisustukseen liittyviä asioita. Monesti myös löytää todella arvokkaita tavaroita!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top