Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Uutta keittiöön ja ruokailutilaan!

Kaupallinen yhteistyö: Puutiainen Oy

uutta ilmettä keittiöön pienellä budjetilla
keittiön pintaremontti
keittiön uudistus pikkurahalla
uudet vetimet keittiön kaappeihin
keittiön freesaus
50-luvun keittiö

Nyt ne on saapuneet, meidän ihanat uudet keittiön vetimet. Ne on puuta, niihin on ihana tarttua, ne tuntuu käteen ihanan lämpöiseltä ja näyttäähän ne myös aivan upealta. Koko keittiömme sai minusta nyt ihan uudenlaisen tunnelman. Se on ihan uskomatonta kuinka suuri vaikutus voi olla pelkällä vetimien vaihdolla. Sain keittiöömme juuri sitä kaipaamani lämpöä ja 50-luvun tunnelmaa. 
Nämä upeat puiset vetimet meille valmisti taitava Tamperelainen puuseppä Tapio Puutiainen
Saimme tilattua Tapiolta vetimet mittojen mukaan ja niihin porattiin reiät valmiiksi. Tämä on minusta erittäin tärkeää silloin, kun teettää vetimet jo olemassa oleviin kalusteisiin. Meidän ei tarvinnut porata ylimääräisiä reikiä ja saimme ruuvattua vetimet helposti ja nopeasti paikoilleen. Vetimien vaihto onnistuu siis varmasti ihan keneltä tahansa. 

Me valitsimme vetimien materiaaliksi tammen, koska se sopi hyvin yhteen meidän keittiön puutason kanssa. Vaihtoehtoja olisi ollut tammen lisäksi ainakin tiikki ja mahonki. Vetimiin on mahdollista saada myös erilaisia profiileja. Yhden vetimen hinta on 15 euroa ja toimitusaika kolmisen viikkoa. Jos keittiöremontti ei ole ajankohtainen, mutta kaipaa jotain vaihtelua vanhaan köökkiin,  niin minusta vetimien vaihto on aivan loistava ja melko edukas tapa saada vaihtelua.

keittiön uudistus pikkurahalla
Ruokailutilaamme saapui myös jotakin uutta ja ihanaa. Asia, josta olen haaveillut jo pitkään, nimittäin uusi suurempi ruokapöytä. Pöytä johon mahtuisi kunnolla kattamaan ja sen ympärille mahtuisi hyvin kahdeksan ihmistä syömään. Meidän vanha pöytämme oli nimittäin hieman liian kapea, sen keskelle ei mahtunut kattamaan ruokia ja se jos mikä harmitti minua. Koska rakastan kattamista ja pöydän kauniiksi laittamista.
Onneksi nyt tämä "ongelma" poistui, sillä tämä meidän uusi pöytä on juuri sopivasti entistä pöytää pidempi ja leveämpi. Uudella pöydällä on pituutta 210cm ja leveyttä 100cm.

ruokapöytä mittojen mukaan
ruokapöytä mittojen mukaan
Uusi pöytälevy on vaneria, jonka paksuus on 3cm. Vanerin päälle Tapio prässäsi todella kestävän ja helposti puhtaana pidettävän ikilevyn. Levyjä on saatavana vaikka missä väreissä ja kuvioissa. Me valitsimme kuitenkin nyt ihan valkoisen levyn, joka tuntui sinällään vähän hassulta valinnalta, koska tämä on minun ensimmäinen valkoinen pöytäni koskaan. Ajattelin kuitenkin, että meillä on ruokailutilassa niin paljon puisia huonekaluja ja värejä, että valkoinen raikastaisi tätä tilaa sopivasti. Lisäksi olen jo nyt huomannut, että valkoisen päällä värikkäät astiat tulevat entistäkin paremmin esiin.

Pöytälevyn reunat käsiteltiin tummalla vahalla, tummat reunat tuovat minusta ihanaa särmää valkoiseen pöytätasoon. Lisäksi tummat reunat yhdistävät pöydän kauniisti ruokailutilassa oleviin puisiin huonekaluihin.

mittatilaus ruokapöytä
ruokapöytä vanerista

On upeaa, että saimme pöydän tilattua juuri omien mittojen mukaan, koska nyt pöytää istuu tähän tilaan juuri täydellisesti. Ja miksikäs ei istuisi, onhan se varta vasten tänne tehty ja suunniteltu. Pöydän jaloiksi valitsimme kevyen näköiset mustat pinnijalat, ne minusta viimeistelivät tämän upean pöytälevyn. Vielä, kun löytäisimme pöydän alle ruokailuryhmän yhteen kokoavan maton, olisi tämä tila minusta ihan täydellinen. 

Puutiainen Oy tekee pöytälevyjä mittojen mukaan ja hinta hieman vaihtelee sen mukaan millaisen pinnan pöytälevyyn haluaa. Tälläisillä peruspinnoilla tämän kokoiselle pöydälle tulee hintaa n. 700 euroa. Toimitusajaksi Tapio arvioi noin kuutisen viikkoa. Jos uuden pöydän hankinta on teille ajankohtaista, niin kannattaa ehdottomasti pitää mielessä mittojen mukaan tehty pöytä. Silloin saa juuri sellaisen pöydän kuin haluaa, ei tarvitse tehdä kompromisseja. 

ruokapöytä mittojen mukaan
ruokapöytä mittojen mukaan
mittatilaus ruokapöytä

Uusi pöytä toi minusta ihanaa raikkautta ruokailutilaan. Vaikka en yleisesti valkoisen ystävä olekaan, niin tällä kertaa se oli minusta aivan nappivalinta. Nyt tähän tilaan on helppo tuoda mitä tahansa värejä tuomaan iloa ja elämää. Pelkästään keltaiset tulppaanit tuntuvat suorastaan hehkuvan valkoista pintaa vasten.

Olen niin tyytyväinen näihin muutoksiin. Mitäs te tykkäätte uusista vetimistä ja pöydästä?

Ihanaa ja toivon mukaan aurinkoista sunnuntaita teille kaikille!

<3 Pauliina

Kommentit

 1. kiva reuna pöydässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se tuo kivaa särmää valkoiseen pöytätasoon <3

   Poista
 2. Vetimet on siis todella upeat!! Love it! Sopii täydellisesti.

  VastaaPoista
 3. Onhan ne makeat. Huippuidea myös nuo pöydänjalat, tykkään paljon.
  - Ella

  VastaaPoista
 4. Teidän keittiö näyttää niin kauniilta ja keväiseltä. Ja, oi miten kauniit nuo vetimet.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa <3 Mä niin nautin tästä keväisestä raikkaudesta <3

   Poista
 5. Aivan huippu valinta niin vetimien kuin pöydänkin suhteen! Meillä myös uusi pöytä mietinnässä sitten kun ulkosaunan tupa valmistuu. Nykyinen on aika iso (200x100) suht pieneen ja suljettuun keittiöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että olet sitä mieltä. Olen niin tyytyväinen itsekin näihin valintoihin <3

   Poista
 6. Upean näköistä niin keittiössä kuin ruokailuhuoneessa!

  VastaaPoista
 7. Aivan ihanan näköinen keittiö ja muutenkin koko talo. Itse sain juuri työhanskat tiskin suihkuremontin osalta ja seuraavana vuorossa keittiö. Totta puhut että jopa vetimillä ja pintamaalilla saa paljon aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ihanaa, että sielläkin on saatu joku remppa päätökseen. Me saatiin just tapetoitua eteinen ja siitä tuli niin ihana.

   Poista
 8. Mistä noita pöydänjalkoja saa? Ne on ihanat!

  VastaaPoista
 9. Så mange flotte retro detaljer det er hos deg! Herlig stil, og flott gjennomført! Klem Cathrine i Norge :-)

  VastaaPoista
 10. Hyvältä näyttää! Itse olen aivan hurahtanut näihin blogeihin joissa puhutaan sisustuksesta, ihana kun saa itsekin inspiraatiota. Minulla olisi haaveissa löytää puuseppä joka myös tekisi mittatilauksesta muutamia huonekaluja meille. Meidän eteinen on hieman hassun mallinen joten sinne on vaikea löytää huonekaluja.

  VastaaPoista
 11. Kauniit vetimet. Me olemme oikein ihastuneet tuohon puuhun nyt sisustuksessa. Olisi puuseppä etsinnässä, että hän voisi meille muutamat huonekalut tehdä jotka meillä on mielessä. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top