Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Pihasaunan pukuhuone kuntoon pienellä budjetilla!

Nyt meidän on ihana mennä löylyn lämpöön, sillä meidän pikkuinen saunan pukuhuone koki todella tervetulleen uudistuksen. Tätä tilaa ei oltu aiemmin sisustettu oikeastaan mitenkään, tänne oli vaan tuotu pari tuolia, laitettu naulakko seinään ja siinä se oikeastaan olikin. Pukuhuoneeseen ei todellakaan tehnyt mieli jäädä vilvoittelemaan tai oleskelemaan. Siksi olen todella onnellinen, että meillä oli vihdoin aikaa tehdä pukuhuoneelle se freesaus, jota se todella kaipasi. Saunomme kuitenkin joka toinen päivä ja ei ole mukavaa, kun silmiin sattuu joka kerta saunaan mennessä. 

Nyt ei enää silmiä särje, minusta tästä pienestä pukuhuoneesta tuli oikein kutsuva ja kaunis. Nyt me ja ystävämme viihdymme täällä varmasti paremmin. 

saunan pukuhuoneen remontti

Tämä tila on todella pieni ja myös aika kapea, siksi halusin, että seinät maalataan vaalealla sävyllä. Täysin valkoinen ei kuitenkaan tullut kyseeseen, koska siinä näkyisi liiaksi noki ja kaikki lika. Valitsimme sävyksi Tikkurilan värikartasta vaalean harmaan sävyn piazza. Hyllyt ja hyllynkannakkeet maalattiin samalla sävyllä kuin seinä, näin ne istuvat minusta kauniimmin kokonaisuuteen. 

pihasaunan pukuhuone

Penkki on puolisoni nikkaroima ja siitä tuli minusta ihan täydellinen tänne. Tässä mahtuu nyt hyvin pari ihmistä istuskelemaan ja nauttimaan vilvoittavia saunajuomia. Penkki käsiteltiin kahteen kertaan mustalla satu saunavahalla.  Kun itse tekee niin saa juuri mitoiltaan sopivan kalusteen. Tähän tilaan olisi ollut todella haastava löytää sopivan kokoista penkkiä. 

pihasaunan pukuhuone

Puinen naulakko ostettiin Hennes&Mauritzilta. Se onkin ainoa uutena hankittu asia. Pärekorit, lyhdyt, valaisin, peili, räsymatot ja muut pienesineet ovat kaikki kirppislöytöjä. 

pihasaunan pukuhuoneen remontti

pihasaunan pukuhuoneen remontti

pihasaunan pukuhuone

pihasaunan pukuhuone

Tässä tielle vielä ennen kuva tästä pukuhuoneesta. Kuva on todella huonolaatuinen, mutta varmasti saatte käsityksen siitä, että muutos todellakin tuli tarpeeseen. Tilasta tuli paljon suuremman ja valoisamman tuntuinen. Tärekintä kuitenkin on, että nyt se myös toimii ja minun silmiini ei enää satu. 


Ihanaa, että saimme toteutettua näinkin suuren muutoksen aika pienellä rahalla. Eniten rahaa kului maaleihin. Kaikki muu sitten löytyikin varastojen kätköistä tai edullisesti kirppikseltä. 
Esittelen teille myös saunan piakkoin, sinne on saapunut uusi upea kiuas. 
Kyllä meidän nyt todellakin kelpaa peseytyä. 

Mitäs tykkäätte? Eikö vain tullutkin ihanan raikas pukuhuone?

<3 Pauliina
Kommentit

 1. Tykkään�� Pienellä työllä suuri muutos ��
  Terkuin Tiida

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tässä tosiaan näkee sen kuinka pienelle työllä saa aikaan suuren muutoksen <3

   Poista
 2. Moi.
  Hyllynkannattimet eivät aina silmää ilahduta... Mutta ne voi myös kääntää toisin päin. Itse tein aikanaan saunatupaan hyllyt ylös ja pistin hyllynkannattimet niin, että ne ovat ylösalaisin, alapuolella lauta. Laudan kiinnitys pulteilla niin, että ruuvit ovat siellä hylyn yläpuolella. Nyt hyllyn kiinnityksistä ei näy alapuolella muuta kuin pultin kanta ja prikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan tehty joskus niinkin, mutta minusta nuo uppoavat nyt maalattuina aika hyvin tuonne seinään. Minun silmääni ei ainakaan häiritse. Jossain tapauksissa kyllä on hyvä saada ne mahdollisimman hyvin piiloon.

   Poista
 3. Näyttää todella viihtyisältä! Oman talon kellarissa kaipaisi pukuhuone samankaltaista piristystä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä niin mieluinen uudistus, nyt on ihan ilo aina mennä saunaan <3

   Poista
 4. Tila näyttää suurentuneen huomattavasti. Vaaleat värit avartavat :)
  Tuo ovikin taitaa olla käsitelty penkkien tapaan. Harmooninen tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tila tosiaan vaikuttaa nyt paljon suuremmalta, se oli aikaisemmin niin synkkä ja pimeä.
   Ovi oli käsitelty jo aiemmin, mutta se on tosiaan käsitelty samalla aineella kuin penkkikin <3

   Poista
 5. On kyllä sievä ja sain kivasti inspiraatiota tulevan mökkisaunamme pukkariin.

  VastaaPoista
 6. Ai sähi oot nykyää HoetÄmmäilijä :(

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top