Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Joulukuusi vuosimallia 2019

Nyt meidän kuusi tuli tupaan ja sen tuoksu suorastaan huumaasi minut ja teki myös sen minkä toivoin, eli toi mukanaan sen kadoksissa olleen joulufiiliksen. Sellainen levollinen hyvä mieli valtasi minut.

Edellisessä jutussa jo kerroinkin, että meillä on tapana hankkia kuusia paikalliselta torilta. Heidän myymät kuuset on kaadettu meidän lähimetsistä, tässäkin asiassa on ihana suosia lähellä tuotettua. Ja, jotenkin kuusen hakeminen torilta tuntuu minusta kivemmalta, kuin ostaa se isosta marketista. Kai siinä on vähän sellainen menneen ajan fiilis tai tietenkin vielä enemmän fiilistä olisi käydä kaatamassa puu omasta metsästä, mutta kun omaa metsää ei ole niin tämä on se toiseksi kivoin vaihtoehto.

joulukuusen koristeet

Tänä vuonna meidän kuusi siis näyttää tältä, se on ehkä hivenen aikaisempia vuosia solakampi, mutta korkeutta löytyy huimat 260cm. Ei ole ihan pikkuinen kuusi siis kyseessä.

aito luonnonkuusi vai muovikuusi

Alusmatoksi kuusi sai pyöreän juuttimaton ja kuusenjalka on piilotettu vanhaan Porin leivän vanerilaatikkoon. Kuusen latvassa meillä komeilee tuttuun tapaan pikkuinen neulottu tonttulakki, minusta se näyttää niin söpöltä tuolla kuusenlatvassa, että en ole edes osannut kaivata joulutähteä. 

joulusisustus

jouluinen sisustus

joulukuusi

Kuusen koristuksena on itsetehtyjä paperikoristeita, kirppikseltä löytyneitä koristeita ja myös muutamia mummolta perinnöksi saamiani kauniita vanhoja joulukoristeita. Lisäksi pyörittelin kuuseen muutama vuosi sitten paperista askartelemani viirinauhan. Se on vähän jo säilytyksessä ruttaantunut, mutta ajaa vielä asiansa. Ehkä ensi vuonna askartelen uuden. 

joulusisustus

jouluinen sisustus


Onneksemme tänäkään vuonna Kaapo ei yhtään välitä joulukuusesta, ehkä hän ajattelee, että se on vaan yksi rehu muiden joukossa. Kaapon lempilelu on valkoinen kuminauha, mikään muu lelu ei tätä meidän pikkuista oikein innosta. Ei siis todellakaan kannata käyttää rahoja hienoihin kissanleluihin, kuminauha on parasta mitä voi olla olemassa. Hassu tyyppi <3  

jouluinen sisustus

joulukoti

joulukuusenjalan piilottaminen

Edellisessä jutussa pohdin kuusen ekologisuutta ja sitä, että olisiko tekokuusi kuitenkin pidemmällä tähtäimellä ekologisempi vaihtoehto kuin aito kuusi. Kaikkein ekologisin vaihtoehto olisi pieni juurellinen kuusi, jonka voi istuttaa keväällä uudelleen maahan kasvamaan. Toiseksi paras vaihtoehto on ns. latvakuusi eli hakkuissa kaadetun suuren kuusen latva. Kasvatetut kuuset kasvatetaan usein joutomaalla, joka ei sovi muunlaiseen viljelyyn eli sinällään sekään ei ole ihan huono vaihtoehto. Muovikuusi on aitoa kuusta ekologisempi vasta kun sitä on käytetty yli 20 vuotta. Lisää aiheesta voit lukea esimerkiksi täältä(klik)!

Luulen, että kaiken lukemani ja kuulemani perusteella meillä tullaan aina näkemään lähellä kasvatettu aito luonnonkuusi. 

Nyt meillä alkaa olemaan jo niin jouluinen tunnelma, että riittää kun valmistaa jotain syötävää ja toivottaa vieraat tervetulleeksi.

Ihanaa sunnuntai-iltaa <3 

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Kaunis kuusi ja ihana tunnelma. Kaapo ottaa rennosti :) Meille myös tulee Aito kuusi, lähimetsistä paikallisen yrtittäjän viljelemä.Muovisen kuusen ymmärrän jos on allergioita tai ei muuten ole mahdollisuutta elävää hankkia. Itse vaan en siitä muovista tykkää. Nyt kun on ollut niin pimeää ja harmaata, tuntuu että kuusen ja muiden valoa tuovien koristeiden arvo on suurempi kuin yleensä. Mukavaa joulunaikaa teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Yritän ottaa Kaapon rentoudesta mallia näihin jouluvalmisteluihin :D
   Kuusen tuoma valo tuli kyllä ihan todella tarpeeseen, uskon että meillä tullaan aina näkemään paikalliselta viljelijältä ostettu aito luonnonkuusi <3

   Poista
 2. Voi miten kaunista! Minä myös olen aidon kuusen kannalla. Ekologisempi vaihtoehto on jättää kuusi hankkimatta kokonaan. Muoviselle en lämpeä lainkaan. Kuusi ei itselleni ole mikään maailman tärkein osa joulua, mutta toistaiseksi se on aina hankittu ja tuohan se joulun tunnelman tupaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekologisinta tosiaan olisi jos ei hanki kuusta ollenkaan, mutta sitä en pidä vaihtoehtona. Kuusi vaan saa aikaa niin käsittämättömän ihanan tunnelman <3

   Poista
 3. Ihanan tunnelmallisia kuvia! Kyllä teidän kodissa varmasti saavuttaa joulutunnelman.
  Meillä on muovikuusi, ollut jo monta vuotta samainen, koska perheessä allergiaa. Hyasintit ja joulutähdet ihailen ja tuoksuttelen myös vain kukkakaupoissa. Onneksi pieni huonekuusi ei ole aiheuttanut oireita! Ihanaa joulunaikaa sinulle ja kiitos kauniista kuvistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Me kyllä ainakin viihdymme täällä jouluna, kai vanhoissa taloissa on aina omanlaisensa tunnelma.
   Allergian vuoksi aito ei tietenkään voi tulla kyseeseen.
   Oikein ihanaa ja rauhaisaa joulunaikaa myös sinulle ja perheellesi <3

   Poista
 4. Oi, miten kaunis ja tasainen kuusi. Ja, ihana kuulla että kuusi toi mukanaan hukassa olleen joulufiiliksen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä aivan ihana kuusi ja olen niin onnellinen, että kuusi tosiaan herätti myös joulufiiliksen <3

   Poista
 5. Aivan ihana tunnelma. Joulu saapukoon��
  Terv. Ulla V

  VastaaPoista
 6. Kaunis kuusi �� Omat joulukuuset tulevat joko minun tai miehen sukujen metsistä ja ovat aina sellaisia että ne olisi harvennettu ennemmin tai myöhemmin, isoa puuta niistä ei olisi koskaan kasvanut. Yksi mitä en ymmärrä ollenkaan on se että metsien maahan tuodaan ulkomailla kasvatettuja kuusia! Vaikkei niitä paljoa tule mutta silti tuntuu hölmölle.
  Aito kuusi pitää aina olla, vihreät muovikuuset on kamalia omaan silmään. Muun värinen kuin vihreä muovikuusi voisi toimia kyllä.
  -Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan parasta jos on omia metsiä mistä kuusi hakea <3
   Minäkään en pysty ymmärtämään sitä, että tänne tuodaan ulkomaalaisia kuusia, luulisi että niitä riittää täällä ihan omasta takaa.

   Poista
 7. Miten kaunista! Meillä ei voi pitää aitoa puuta sisällä. Olen niin allerginen sille. Tekokuusi on sisällä muutaman päivän, tuoksuyliherkkänä en oikein kestä muovin hajua. Ulkona on linnuille hankittu pieni oikea kuusi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Allergiat kyllä estävät aidon hankkimisen, mutta onneksi voitte ihailla kuusta ulkona :)

   Poista
 8. Oi, kuinka kaunista ja ihana tunnelma kuvissa. Mä haluisin kanssa tuollaisen Porin Leivän vanerilaatikon, pitääkin alkaa googlettamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo loota on kyllä aivan ihana, toivottavasti löydät omasi <3

   Poista
 9. Mistä tuoli on? <33

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top