Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kasvihuone syysasussa!

Syksy on saapunut ja myös meidän kasvihuone valmistautuu syksyyn. Viimeiset tomaatit, kurkut ja yrtit kerättiin pois ja kasvilaatikot tyhjennettiin mullasta ja pestiin huolellisesti, jotta ne ovat taas valmiina kun kevät koittaa.
Muutamat chilit ja pikkutomaatit ruukuissaan saivat vielä jäädä, ne siirretään sisälle, kun näyttää siltä että yöpakkaset iskevät. 

Olemme nauttineet kasvihuoneessa monen monta illallista, mutta nyt siellä mahtuu syömään ihan kunnollisen ruokapöydän äärellä. Pöydäksi pääsi puolisoni isovanhempien aikoinaan häälahjaksi saama pöytä. Pöytä on minusta juuri sopivan kolhiintunut ja elämää nähnyt, ihana että se pääsi taas vuosien varastossa säilömisen jälkeen uudelleen käyttöön. 

kasvihuone syksyllä

Rakensimme kasvilavojen päälle kannet, jotta saimme kasvihuoneseen lisää istumapaikkoja. Kansien päälle levitimme räsymatot ja läjän tyynyjä. Nyt lavat toimivat ikäänkuin puusohvana ja mikä parasta laatikkojen sisään sai säilöön kaikkea tarpeellista puutarhatavaraa. Sieltä ne sitten on keväällä helppo ottaa taas esille. En oikeastaan enää tiedä voiko tätä tilaa edes kutsua kasvihuoneeksi, ehkä se on tällä hetkellä enemmänkin jonkin tyyppinen pihamaja. Niin tai näin, niin minusta on mahtavaa, että tälle suloiselle rakennukselle saa uuden käyttötarkoituksen, kun kasvatuskausi on ohi. 

kasvihuoneen syysilme

Pöydän päälle asensimme pienen infrapunalämmittimen ja se lämmittää kyllä tosi hyvin, sen ja kynttilöiden lämmössä on ihana istuskella.

syysistutus

Syksyistä väriloistoa kasvihuoneeseen tuovat callunat ja värikkäät koristekaalit. Tein istutukset talostamme löytyneisiin vanhoihin puulaatikoihin ja ihaniin sopivasti sammaloituneisiin punasavesta valmistettuihin ruukkuihin. 

kasvihuone syksyllä

syysistutus

calluna


Myös meidän Kerttu viihtyy täällä kasvihuoneessa loistavasti. Kertulle oli pakko jättää yksi rottinkituoli kasvihuoneen nurkkaan, koska tuntuu, että se on hänestä paras paikka maailmassa. 
Hyvä maku hänellä, on tuossa nyt aivan ihana istuskella ja nukkua päiväunet.


kasvihuoneen sisustaminen

kasvihuone syksyllä


Eilen söimme kasvihuoneessa intialaisen illallisen. Oli kyllä niin ihana tunnelma, vielä kun upea mausteiden tuoksu levisi tänne niin tuntui lähes siltä, kuin olisi ollut syömässä paremmassakin ravintolassa. 

intialainen illallinen

pihavalaistus

kasvihuoneen valaistus

kasvihuoneen valaistus

En malta pysyä nyt ollenkaan poissa tuolta suloisesta majasta, joten taidan keittää kupin kuumaa teetä ja mennä nauttimaan siitä kasvihuoneeseen. 

Upeaa uutta viikkoa teille kaikille!

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Voi miten ihanalta näyttää kasvihuoneesi illan pimennyttyä ja tietysti myös päivänvalossa. Mekin innostuimme syömään eilen mökillä kasvihuoneessa ja kivalta tuntui.
  Mukavaa uutta alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina <3 Täällä on kyllä jotenkin ihan erityinen tunnelma, ihan tuntuu kuin olisi jossain kaukana kotoa.
   Me ei taideta enää mökkiä kaivatakaan :D
   Ihanaa viikkoa myös sulle <3

   Poista
 2. Ei, enpä minäkään haluaisi olla poissa tuollaisesta paikasta <3 Ihana kasvihuone, niin tunnelmallinen tähän aikaan vuodesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä viihtyy kyllä ihan mielettömän hyvin, onneksi on ollut aika nauttia näistä ihanista pimenevistä illoista <3

   Poista
 3. Kyllä on kaunis kasvihuone. Ihanasti näkyy noi valot.
  Sulla on siellä vaikka mitä ihanuuksia. Kauniisti oot pannut kaikki esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija <3 Kasvihuoneen sisustus syntyi kaikesta mitä kotoa sattui löytymään. Ihanaa, että
   saimme ostettua talon irtaimistoineen ja talosta on löytynyt kaikkea kaunista ja myöskin hyödyllistä.

   Poista
 4. Voi että on kaunis, tunnelmallinen ja viihtyisä! Niin kauniita tavaroita ja kasveja ja kauniisti esillä. Tunnelmallisia iltoja teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti <3 Kasvihuoneessa on kyllä ihana tunnelma, siellä tullaan viihtymään varmasti vielä
   useana iltana.

   Poista
 5. Tämä teidän kasvihuone on niin ihana! Mahtavaa, että se toimii myös kasvukauden päätyttyä ihan nerokkaana pihamajana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva <3 On tosiaan ihan mahtavaa, että tälle löytyy niin monia käyttötarkoituksia <3

   Poista

Lähetä kommentti

back to top