Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Täydellinen sunnuntai!

*Kaupallinen yhteistyö: Arabian kanssa

Voi tätä onnea, yksi minun kaikkien aikojen lemppari astiasarjoista on tullut uustuotantoon. Tätä hetkeä olen odottanut pitkään! Kyseessä on tietenkin Birger Kaipiaisen 70-luvulla Arabialle suunnittelema Sunnuntai-astiasarja. Birger Kaipiainen työskenteli Arabialla lähes koko 50-vuotisen uransa ajan. Hänen kiehtova tyyli on aina vedonnut minuun. Sunnuntai astioissa minuun kolahtaa aivan kaikki; täydellisen aurinkoinen väritys, leikkisä hyvää mieltä tuottava kuvitus ja astioiden muodot. Sarjaa valmistettiin 70-luvulla vain parin vuoden ajan, joten sitä ei ole etsinnöistäni huolimatta hirveästi liikkunut kirpputoreilla. Ihanat Sunnuntai-astiat ovatkin olleet todella haluttuja keräilijöiden keskuudessa ja hinnat ovat tietenkin olleet myös sen mukaiset. Olen siis todellakin enemmän kuin onnellinen, että nyt vihdoin minulla on mahdollisuus kattaa pöytä näillä upeilla ja niin iloisilla astioilla. Mahtavaa, että Arabia ottaa uudelleen valmistukseen näitä menneiden vuosien kaunottaria. 

Sunnuntai-sarjaa on helppo yhdistellä Birger Kaipiaisen ehkä tunnetuimman astiasarjan Paratiisin kanssa, jonka Kaipiainen suunnitteli vuonna 1969. Näissä kahdessa sarjassa astioiden muodot ovat samanlaiset ja molemmissa on kauniit hehkuvat värit. Näillä astioilla arkeenkin saa tuotua ripauksen juhlan tuntua ja ei näitä tosiaan kannata kaapin koristukseksi hankkia. Vahvaa tekoa olevat astiat kestävät kyllä käyttöä ja kulutusta, onneksi nämä uudet astiat ovat myös konepesun kestäviä. Sekin on yksi hyvä syy miksi tämä upea astiasarja pääsee meillä ihan jokapäiväiseen käyttöön.

Arabia on brändinä tuttu varmasti lähes jokaiselle suomalaiselle, astiat periytyvät suvussa ja niillä katetaan pöytä arkena ja juhlana. Onhan Arabialla jo todella pitkä historia astioiden valmistajana. Arabia on perustettu jo vuonna 1873.  Tykkään kovasti siitä, että Arabian astioita on todella helppo yhdistellä keskenään - ei todellakaan tarvitse hankkia koko astiasarjaa voi hankkia vain muutamia osia ja yhdistellä niitä kotona olevien astioiden kanssa. Vain luovuus on rajana.

Tässä kuvia siitä millaisia ihania hetkiä vietin elokuun alussa upean Sunnuntai-sarjan parissa:

arabia sunnuntai

Päivästä ei voi tulla huono jos aamu alkaa näin ihanalla ja värikkäällä kattauksella. 
Päätimme yhtenä harmaana aamuna kattaa aamiainen keittiöön, koska ulkona satoi ja tuuli vihmoi.
Auringonkeltaisena hehkuvat astiat saivat kuintekin aikaan aurinkoisen fiiliksen niinkin harmaana päivänä. 
Tuntuu, että ruoka kuin ruoka maistuu paremmalta, kun kattaus ja astiat ovat kauniita. Ehkä sanonta "kattaus on puoli ruokaa" pitää tosiaan paikkaansa. 

arabia sunnuntai

arabia sunnuntai

arabia sunnuntai

arabian sunnuntai

Aurinkoisena sunnuntaina ei ole mitään täydellisempää kuin nauttia kiireetön aamiainen omalla parvekkeella. Kauniit keltaisena hehkuvat astiat paistavat kilpaa auringon kanssa.
Marjat ja omenat löytyivät omasta puutarhastamme, kesä on niin ihanaa aikaa, kun omasta pihasta saa kerättyä vaikka mitä herkkuja aamiaispöytään.

arabia sunnuntai

arabia sunnuntai

arabia sunnuntai

arabia sunnuntai

Satoi taikka paistoi niin kakkukahvit kasvihuoneessa tekee päivästä aina pikkuisen paremman. Tälläiset pienet kauniit hetket ovat itselleni todella tärkeitä, on ihana hetkeksi keskeyttää päivän puuhat ja keskittyä omaan itseensä. Nauttia pala kakkua ja herkullista kahvia. 

arabia sunnuntai

arabia sunnuntai


arabia sunnnuntai

Illallinen perheen kesken, pöytään katettiin tietysti aurinkoiset sunnuntai-astiat, sekaan sopi loistavasti muutama paratiisi-sarjan osakin. Ruoka syntyi helposti, uudet perunat, salaattitarpeet omasta maasta ja lohi itse loimuttaen. Näistä aineksista syntyi melkolailla täydellinen ilta, omien rakkaiden ihmisten kanssa. 

arabia sunnuntai

arabia sunnuntai

arabia sunnuntai

arabia sunnuntai

arabia sunnuntai

Illan tullen huomasin, että jääkaappiin oli jäänyt vielä kakkua, niinpä menin kasvihuoneeseen sytyttämään kynttilät. Leikkasin kakun lautasille ja kaadoin teen kuppeihin. Nappasin äitiä kädestä ja menimme viettämään tunnelmallista herkutteluhetkeä ihan vain me kaksi, täydellistä. 

Tälläiset hitaat hetket yksin ja yhdessä, näistä tavallaan ihan tavallisista hetkistä minä nautin. Tämä kesä alkaa kohta olemaan paketissa, syksy alkaa kolkutella oven takana, mutta ei se haittaa. Koska varsinkin syksyllä hitaat pienet, elämäniloiset hetket tekevät minut todella onnelliseksi. 
Kata pöytä kauniiksi, sytytä kynttilä, keitä kuppi kuumaa teetä, haaveile, pysähdy, nauti hetkestä. 

Eikö vain olekin täydellisen aurinkoinen ja iloinen astiasarja? 
Minä olen ainakin aivan myyty <3 
Minusta Sunnuntai on täydellinen nimi tälle aurinkoiselle sarjalle. Sunnuntai on minulle se päivä, kun on aikaa rauhoittua ja valmistautua uuteen viikkoon ja usein sunnuntaisin haluaa panostaa ruokailuun ja kattaukseen hieman normaalia enemmän. 
Vaikka tämä sarja on suunniteltu jo 70-luvulla niin minusta siinä on jotain todella freesiä ja raikasta, yksinkertaiset kuviot yhdistettynä upeaan keltaiseen väriin. Tämä on varmasti se syy, miksi tästä sarjasta on tullut niin rakastettu ja haluttu. 

Sunnuntai-astiasarja tuli myyntiin 15.8. ja kaikki sarjan osat näet Arabian verkkokaupasta!

Mistä asioista muodostuu sinulle täydellinen sunnuntai?

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Kauniita kuvia kauniista astioista!Hyvin tuo astiasto sopii tähänkin päivään.
  Itselläni on jonkun verran Paratiisia. Iso liemimalja, vateja ja kuppeja.Hankittu joskus kun tulivat markkinoille. Nyt tuskin olisi varaakaan! Myös yksivärisiä keltaisia ja mustia yhdistettäväksi näihin. Harvemmin ovat käytössä kuitenkaan. Kaunis kattaus on tosiaan tärkeä osa aterioita ja kahvihetkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sisko <3 Tämä sopii minusta niin loistavasti myös tähän päivään, niin kaunis ja freesi sarja <3
   Paratiisi on myös aivan ihastuttava sarja.

   Poista
 2. Niin ihanat kuvat. Mun täydellinen sunnuntai koostuu hyvästä brunssista ja yhdessäolosta perheen kanssa. Ehkä lasillinen skumppaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kyllä aivan ihanalta tavalta viettää sunnuntaita <3

   Poista
 3. Tosi kauniit kuvat ja ihana tarina jokaisen kuvan takana! :) Minustakin on mahtavaa, että Arabia ottaa vanhoja astioita uustuotantoon. Arabialta löytyy muitakin kauniita astiasarjoja, jotka toivoisin vielä näkeväni kauppojen hyllyillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos , ihanaa kun tykkäsit <3 Se on totta, Arabialla on todella paljon upeita sarjoja, joita olisi ihana nähdä myynnissä <3

   Poista
 4. Voi taivas kuinka ihana kattaus noilla keltaisilla astioilla. Minulla on eri vuodenaikoina eriväriset astiat, jouluna punaiset, pääsiäisenä keltaiset,kesällä ruusua, talvella sinistä. Rakastan kattauksia. Tuo sinun on hurmaava. Onkohan tuota sarjaa vielä saatavana? tv Elisa

  VastaaPoista
 5. Ps. Huomasinkin kirjoituksestasi linkin Arabian sivuille. Ihanaa ! Siellä noita myynnissä. Tv Elisa

  VastaaPoista
 6. PS. Huomasinkin, että kirjoituksessi olikin linkki Arabian sivuille. Ihanaa ! Sieltä niitä saa. Tv Elisa

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top