Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kasvihuone valmistui!

Meidän kasvihuone valmistui juuri sopivasti juhannukseksi. Tai jos tarkkoja ollaan niin melkein valmistui, siitä puuttuu vielä pintamaali.
Jos juhannuksena olisi satanut räntää niin meillä olisi ollut hyvä paikka minen käpertyä, mutta nyt ehkä tyydymme ihailemaan kasvihuonetta ulkopuolelta, näillä lämpötiloilla se on hieman liian kuuma paikka oleskella. 

Käytimme kasvihuoneen rakentamiseen vanhoja ikkunoita. Ikkunat ovat peräisin vanhasta nahkatuotetehtaasta Harjavallasta, saimme ikkunat jo viitisen vuotta sitten, onneksi vihdoin löytyi aikaa saada ikkunat tositoimiin. Olen nimittäin haaveillut kasvihuoneesta oikeastaan koko sen ajan, kun olemme tähän taloon muuttaneet. On vaan aina ollut tärkeämpiä ja kiirellisempiä projekteja. Ai miten niin esimerkiksi putkien ja sähköjen uusiminen on tärkeämpää kuin kasvihuoneen rakentaminen ;)

kasvihuone vanhoista ikkunoista

Olen ihan sanoinkuvaamattoman onnellinen tästä pienestä ja suloisesta lasihuoneesta. Siitä tuli juuri sellainen kuin olin haaveissani ajatellut. Ei liian maalaisromanttinen, mutta juuri sopivalla tavalla rustiikkinen ja vanhannäköinen. Sellainen joka sopii meidän pihaan niin hyvin, että sen voisi melkein kuvitella aina olleen siinä. Tummat kasvatuslaatikot tuovat upeaa kontrastia vaaleaa kasvihuonetta vasten.

kasvihuoneen sisustus

Kasvihuoneen sisustus muodostui niistä elementeistä mitä kotoamme sattui löytymään. Tai olenhan minä tässä vuosien saatossa säästellyt tiettyjä juttuja siinä toivossa, että meillä joskus oma kasvari vielä on. 
Vanha keittiö on lojunut talomme kellarissa todella kauan, se on varmasti joskus ollut ihan käytössä talossamme. Ihanaa, että se sai jatkaa vielä elämäänsä meillä. 
En halunnut lähteä sitä mitenkään kunnostamaan, kunnollinen pesu ja puunaus riitti. Tykkään että siinä näkyy eletty elämä, maalit ovat juuri sopivalla tavalla rapistuneet. Tuollainen vanha turkoosi on minusta myös ihan täydellinen sävy kasvihuoneeseen. 

kasvihuoneen sisustus

kasvihuone vanhoista ikkunoista

kasvihuone vanhoista ikkunoista

Ikkunapokia en halunnut myöskään maalata valkoiseksi, koska minusta ne on juuri täydelliset tuollaisena rapistuneina. Uskon, että jos ikkunapuitteet olisivat valkoiset, kasvihuone ei olisi ollenkaan niin persoonallisen näköinen. Lisäksi nämä upeat ikkunat erottuvat paremmin rungosta, kun ne ovat eri väriset. 

kasvihuoneen sisustus

Nämä vanhoista lankuista tehdyt hyllyt olivat jossain vaiheessa meidän kuistilla. Ihanaa, kun emme olleet niitä hävittäneet, ne sopivat minusta niin loistavasti tänne. Hyllyillä saa kivasti lisää laskutilaa. Keittiötason päälle ajattelimme vielä näperrellä yhden hyllyn. 

kasvihuone vanhoista ikkunoista

kasvilaatikot kasvihuoneeseen

Kasvihuone vanhoista ikkunoista

kasvihuone vanhoista ikkunoista

kasvihuoneen sisustus

Meidän Kerttu kisu rakastaa nukkua päikkäreitä täällä lämpimässä lasihuoneessa. Varsinkin tuulisena päivänä hänellä on tapana käpertyä tuohon korituoliin. Mietittiin, että pitäisikö meidän tehdä  kissanluukku, josta Kerttu pääsisi kulkemaan silloinkin, kun ovi on suljettu. 

Kerron teille myöhemmin yksityiskohtaisemmin kasvihuoneen rakentamisesta ja myös siellä olevista kasvatuslaatikoista.
Nyt toivottelen teille mitä ihaninta keskikesän juhlaa, minulla on tälläinen neljän päivän miniloma ja se tuli kyllä tarpeeseen. Ihanaa, kun on aikaa puuhastella pihalla.

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Täydellinen! Kerta kaikkiaan aivan täydellinen kasvihuone 😍 nyt haaveilen todenteolla omasta kasvihuoneesta! Ihanaa juhannust teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Minä niin rakastan tätä <3 Toivottavasti teillä oli mukava juhannus.

   Poista
 2. Tää on niiiiin upee!!! �� Itselläkin ikkunat jo valmiina, mutta touhua riittää tälle kesälle niin paljon, että rakentelu jää ensi kesälle. ❤️

  VastaaPoista
 3. Upea kasvihuone! Hyvää juhannusta! <3

  VastaaPoista
 4. Hieno! Minkälaiset ulkomitat tässä on?

  VastaaPoista
 5. Oi kuinka kaunis kasvihuone :) Kyllä tuolla kelpaa kasvatella ja istuskella nauttien. Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kyllä niin täydellisen ihana hengailla ja nauttia elämästä <3

   Poista
 6. Tosi kaunis! Ja koko alue! Nautinnollisia hetkiä siellä ja hyvää kesää, terkuin Suska.

  VastaaPoista
 7. On kyllä kivan näköinen! Kiva kun on vanhat ikkunat päässeet jälleen käyttöön. Samoin tuo vanha tiskipöytä. Sellainen se kai on? Minulle tulee siitä mieleen isäni tekemät keitiönkalusteet, jotka hän oli tehnyt vanhempieni avioliiton alussa. Vaikka tuo sinulla oleva pöytä ei ole samanlainen, niin tuo ne mieleen silti. Vielä 70-luvun loppupuolella ne oli meillä käytössä, kunnes muutimmme kerrostaloon ja ne jäivät tarpeettomaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanaa tosiaan kun ikkunoille löytyi nyt käyttöä ja vielä näin ihanassa muodossa. Vanha tiskipöytä tuo tosiaan on, se on minusta niin kaunis kaikessa patinassaan.

   Poista
 8. Kaunis kasvihuone ja juuri omanlainen <3 Hyviä hetkiä ja tuottoisia satoja!

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana kasvihuone! Uskon, että tuolla on varmasti muutenkin mukava viettää aikaa kesällä, vaikkapa kirjaa lukiessa. Minä myös aion rakentaa kasvihuoneen ensi kesänä, muut materiaalit löytyykin mutta valokatteet vielä puuttuu. Kovasti jo odotan tätä projektia.

  VastaaPoista
 10. Upean näköistä. Minä en tuota rosmariinia ole koskaan kasvattanut, mutta tämän johdosta inspiroiduin siitäkin. Minulla on myös köynnöstuet etsinnässä, tahtoisin nimittäin hakea myös viiniköynnöksiä. Meidän kasvihuone on vasta todella alussa, joten näistä saa mukavasti inspiraatiota. Kiitokset. https://www.kehatuote.fi/puuntukilaitteet

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top