Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Keittiön muut muutokset!

Lupasin edellisessä jutussa, että kerron teille lisää keittiön muista muutoksista. Koska tosiaan tapetin lisäksi, keittiössä on muuttunut moni muukin asia.

Meidän vanhassa keittiössä oli suuri hallitseva kaappi suoraan lavuaarin päällä ja se teki minusta keittiöstä hieman ahtaan tuntuisen.  Halusin siis laittaa uuden kaapin kauemmaksi altaasta ja keveät avohyllyt aseteltiin suoraan tiskialtaan päälle. Näin altaan luona on paljon avarampaa, eikä tarvitse pelätä pään lyömistä kaapin kulmiin.

Luonnollisesti meiltä poistui tässä remontissa astiankuivauskaappi, se miten tullaan ilman sitä pärjäämään selvinnee myöhemmin. Ainakin ensimmäinen viikko on sujunut aivan loistavasti, suurimmat kattilat ja muut kuivaamme heti ja laitamme takaisin paikoilleen.
Kupit ja lasit, jotka ei kestä konepesua, olemme kuivanneet paksun pyyhkeen päällä.

Keittiön freesaus

Keittiö vanhaan taloon
Kieiitö remontti pienellä rahalla

Tämä upea vanha vinokaappi on alkujaan ollut puolisoni isäpuolen lapsuudenkodissa, kun talo myytiin pelastimme sen sieltä meille. Kaappi on 50-luvun puolen väliin aikaan tehty. Kaappi on odotellut pitkään autotallissa, että saisimme sen kunnostettua. Kaappia oli nimittäin ajanhammas puraissut ja se oli täydellisen kunnostuksen tarpeessa. 

Valitettavasti taas kerran unohtui ottaa ennen kuvia kaapista, mutta vuosikymmenten saatossa kaappi oli saanut ylleen monia maalikerroksia. Aloitimme kaapin kunnostamisen poistamalla kaikki vanhat maalikerrokset siklillä, jonka jälkeen hioimme kaapin santapaperilla. 
Tämä jälkeen paklasimme kolot ja ruuvinreiät puukitillä, kitin kuivuttua taas hiottiin kitatut kohdat sileiksi. 

Tämän jälkeen kaappi maalattiin Tikkurilan helmi pohjamaalilla. Sitten valkoiset osat maalattiin Helmen puolihimmeällä perusvalkoisella pintamaalilla ja kaapin oviin käytettiin sävyä J301. 
Minusta tämä sävy on täydellinen vaaleankeltainen, joka ei taita liikaa vihreään tai mihinkään muuhunkaan tunkkaiseen sävyyn. Raikas ja pirteä sävy, jota voisi käyttää vielä muissakin projekteissa. Pintamaali laitettiin kahteen kertaan ja maalaamiseen käytettiin pientä telaa, telalla pinnasta tulee sileä eikä siihen jää siveltimen jälkiä. Vetimet saimme puhdistettua takaisin puunvärisiksi ja ne vain öljyttiin. 

Keittiö remontti pienellä budjetilla

Keittiön avohyllyt

Keittiön avohyllyt

Avohyllyt rakensimme kahdesta pitkästä tammilankusta ja vanerisista hyllynkannattimista. Käsittelimme sekä hyllyt, että kannakkeet unikkoöljyllä, jotta saimme ne hieman tummemman sävyisiksi. Kaakeleissa oli aiemmin kiinni musta metallinen naulakko, mutta se ei mielestäni sopinut enää keittiön uuteen tyyliin, joten hankimme siihen tilalle puisen tappinaulakon. 

Mitä keittiön freesaus tuli maksamaan:

 • Tapettitehtaan tapettia kolme rullaa , hinta 84 euroa rullalta,  yhteensä 252 euroa.
 • Tammilankut K-raudasta 40 euroa kpl, yhteensä 80 euroa.
 • Vaneriset hyllynkannakkeet puuilosta n. 4 euroa kpl, yhteensä 16 euroa.
 • Maalit yhteensä sävytyksineen n. 50 euroa. 
 • Unikkoöljy n. 20 euroa 
 • Kaksi puista tappinaulakkoa H&M:stä yhteensä 20 euroa. 
Eli saimme tämän kaiken tehtyä alle 450 eurolla, minusta aika edullinen hinta näinkin suurelle muutokselle.
Keittiöön tullaan vielä vaihtamaan alakaappien vetimet puisiksi, mutta muuten olen tällä erää keittiömme uuteen ilmeeseen ihan todella tyytyväinen. Minusta saimme edulliseen hintaan tehtyä keittiöömme juuri sellaisen 50-luvun raikkaan fiiliksen, josta olin pitkään haaveillut.
Keittiö tuntuu nyt paljon raikkaaammalta ja mikä parasta myös toimivammalta. Vinokaappiin mahtui kaikki samat astiat mitä aikaisemminkin meillä keittiön kaapissa oli, tässä muutoksessa ei siis todellakaan ole mitään pahaa sanottavaa.

Mukavaa viikonlopun jatkoa <3

-Pauliina

Kommentit

 1. Ihan mielettömän kaunis keittiö, voisin vain katsella ja ihailla ♥

  VastaaPoista
 2. Kaunis keittiö, hylllyt ja asetelmat. Meillä poistettiin myös yläkaapit tiskialtaan yläpuolelta ja tiskikaappi samalla. Ensin oli kyllä pientä opettelua, mutta nopeasti sitä tottui heti kuivaamaan tiskit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan pärjätty tosi hyvin ilman tiskikaappia, en usko että tullaan yhtään kaipaamaan sitä. Niin ja kiitos <3

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, mä olen aivan hullaantunut tuohon ihanaan ja niin aurinkoiseen tapettiin <3

   Poista
 4. Tuo kaappi on kyllä upeasti entisöity! Aivan ihana lopputulos <3

  VastaaPoista
 5. Kaunista, ilmaaa ja tunnelmallista. Itse pidän kovasti kuivauskaapista, tuosta suomalaisesta innovaatiosta. Siitä en helpolla luopuisi kuten en terästiskipöydästäkään. Kumpikaan ei liene nyt muotia, koska niistä uusissa keittiössä ja rempatuissa kilvan luovutaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ymmärrän, että kaikki eivät halua ilman kuivauskaappia olla, meillä se kaappi tahtoi vain olla kaiken "turhan tavaran" säilömispaikka. Me ollaan pärjätty tosi hyvin ilman kuivauskaappia ja uskon, että emme tule sitä kaipaamaankaan <3

   Poista
  2. Komppaan!
   Tiskikaappi kunniaan!

   Poista
 6. Niin ihana keittiö ja tuo vinokaappi, oih <3

  VastaaPoista
 7. Täytyy sanoa, että teillä on yksi kauneimmista keittiöistä mitä olen nähnyt. Minä haaveilen keittiöremontista, ja tahtoisin ehdottomasti jonkinlaista väriä sinne. Tästä sain paljon inspiraatiota. Kiitos tästä! https://www.laatta-asennus.fi/palvelut/remontit

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top