Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Taas se muuttui!

Meillä oli eilen asiaa Varsinais-suomeen ja käytiin samalla pitkästä aikaa kiertelemässä Turussa parilla kirppiksellä ja heti ensimmäisessä kohteessa tärppäsi. Tein ihan mielettömän ihanan taululöydön, joka aiheutti kotiin päästyä taas hirmuisen sisustusinspiraation. 

olohuoneen tauluseinä

kissataulu

Olohuoneen sohvan päällä oleva tauluseinä joutui taas muutosten kouriin, koska halusin ehdottomasti uusimman taululöydön olohuoneeseen kunniapaikalle. 
Tässä uudessa upeassa löydössä minua viehätti teoksen ihana ja minulle niin rakas aihe - kissa. Tämä taulu on samaan aikaan moderni kuin jotenkin vanhaa henkivä. Taulun on signeeranut  P. Capayese, tämä nimi ei minulle kerro mitään. Jos jollakin on tästä jotain tietoa, niin kuulisin siitä todella mielelläni. Taulun kehyksistä ja tavasta jolla se on kehystetty, päättelisin että tämä teos ei ihan tältä vuosikymmeneltä ole. Kissataulu löytyi Mimmin kirppikseltä Turusta ja maksoin siitä kuusi euroa.

Piti heti tulla muokkaamaan tätä tekstiä, sillä jee nyt tiedän taiteilijan oikean nimen ja se on Ramon Lapayese (1928-1994). Kiitos tästä tiedosta kuuluu ihanalle ihmiselle, joka kommentoi kuvaani Facebookissa, mahtavaa.  Signeerauksista on vaikea saada selkoa, mutta heti kun taiteilijan oikean nimen kuulin, niin tuntuu hölmöltä, että en sitä tuosta osannut lukea. 

tauluseinä

Kissataulun yläpuolella oleva taulu on signeerattu vuonna 1957 ja niiden vieressä olevan kauniin kasviaiheisen taulun on signeeranut Raili Kontu vuonna 1967. Minusta nämä kolme taulua sopivat aivan loistavasti yhteen. 

Olohuoneen seinälle tiensä löysi myös kaunis käsintehty messinkinen seinäkoriste. Voitin koristeen Instagramissa järjestetyssä arvonnassa. Vida + Luz  valmistaa näitä upeita koristeita, heillä on myös aivan ihania amppeleita kukille. Sellaiselle upealle amppelille voisi vielä löytyä paikka meidänkin kodista. 

tauluseinä

Tämä onkin lyhyt viikko ja minulla on kokonaiset viisi päivää pääsiäislomaa, ilmatkin näyttäisivät suosivan, joten jospa sitä vihdoin pääsisi kunnolla pihahommien kimppuun. 

Upeaa aurinkoista viikon jatkoa <3 

-Pauliina

P.s. Mansen blogikirppis tulee taas ja se järjestetään vapun jälkeisenä sunnuntaina eli 5.5. Myös minut löytää sieltä myyntipöydän takaa, lähempänä paljastan vielä mitä kaikkea pöydästäni tulee löytymään.

Kommentit

 1. Upeat taulut. Mielenkiintoinen kuvakulma taulussa kissaan. Tuo on hyvä löytö. Harmi, että Tampereelle on matkaa. Olisi kiva poiketa Mansen blogikirppikselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Minusta tuo kissataulu on juuri kaikessa omituisuudessaan niin kovin viehättävä. Harmi, kun Tampere on liian kaukana sinulle.

   Poista
 2. Saakohan nuo kukat valoa tuolla seinillä...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ne ovat siellä pärjänneet, kun olen valinnut sinne kasveja, jotka pärjäävät vähemmällä valolla <3

   Poista
 3. Työ on Ramon Lapayesen litografia. Terveisin Eila

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sen saman tiedon sainkin jo, ihanaa kun löytyi taitelija, joka on tehnyt tämän upean teoksen <3

   Poista
 4. Mulla on toi sama kukka seinällä ja toinen hyllyn päällä. Ne eivät saa suoraa valoa. Hyvin ovat viihtyneet useamman talven.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös minun kasvini viihtyvät aivan loistavasti tuolla hieman hämärämmässä nurkassa, pimeimppin paikkoihin täytyy vaan valita oikeanlaisia kasveja <3

   Poista

Lähetä kommentti

back to top