Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Keittiön uusi tapetti!

*Kaupallinen yhteistyö Tapettitehtaan kanssa

Voi juku sentään miten fiiliksissä olenkaan, saan vihdoin esitellä teille meidän raikastuksen kokeneen keittiön. Suurin muutos keittiössä on uusi ihana tapetti.
Olen niin pitkään toivonut keittiöömme enemmän sellaista raikasta 50-luvun fiilistä. Tykkäsin kovasti keittiön vanhasta tapetista, mutta siinä alkoi olla jo vähän liikaa elämisen jälkiä ja muutenkin kaipasin tilaan vähän raikkaampaa tapettia.

Suunnitellessani keittiön freesausta tiesin heti, että halusin keittiöön vanhan tyylisen paperitapetin. Käännyin siis suomalaisen paperitapetteja valmistavan yrityksen puoleen. Koska en keksi mistä muualta löytäisin niin upeasti vanhaan taloon sopivia tapetteja kuin Pihlgren ja Ritolalta.
Onhan heillä jo pitkät perinteet tapettien valmistuksessa, yritys on perustettu vuonna 1930 ja he valmistavat edelleen tapetteja perinteisellä rotaatiopainomenetelmällä. Tehdas on toiminut samalla paikalla Toijalassa Nahkialanjärven kulttuurimaisemassa jo vuodesta 1937.
Tykkään kovasti näiden tapettien pehmeästä ja eläväisestä painojäljestä. Heidän sivuiltaan on myös todella helppo etsiä tietyn aikakauden tapetteja. Itselle rakkaimpia ovat 50-luvun tapetit ja varmasti juuri siksi, että ne sopivat täydellisesti meidän 1948 rakennettuun taloon. 

Meiltä löytyy Pihglren ja Ritolan kirsikkapuu-tapetti vierashuoneesta ja yläkerran aulasta Hyasintti-tapetti. Molemmat niistä ovat olleet seinässä jo seitsemän vuotta, siitä huolimatta en ole niihin kyllästynyt. Tapetit tuntuvat edelleen raikkailta ja ajattomilta.
Minusta on ollut myös ilo huomata, kuinka paljon kehuja nämä suomalaiset kauniit tapetit keräävät Instagram-tililläni myös ulkomaalaisten seuraajieni keskuudessa.

keittiön uudistaminen edullisesti

Keittiöön valitsimme upeissa keltaisen ja vihreän sävyissä hehkuvan Appelsiini-tapetin. Tässä tapetissa on mielestäni ihan täydellinen 50-luvun fiilis ja värimaailma on myös kovasti mieleeni.
Vaikka tapetista löytyy väriä ja kuviota, on se silti mielestäni todella harmoninen, ihana tausta kaikille aarteilleni.

Tämän tapetin myötä keittiössämme on ikuinen kevät. Vaikka ulkona olisi harmaa ja sateinen päivä niin tänne aurinkoiseen keittiöön, kun astelee aamukahvin keittoon niin varmasti mieli piristyy.

keittiön uusi ilme

Keittiön uudistaminen pienellä rahalla

pihlgren ja ritola

keittiön avohyllyt

Monet tuntuvat arastelevan paperitapetin laittamista keittiöön, mutta ainakaan meillä ei ole ollut mitään ongelmia. Tietenkin jos tapetin haluaa laittaa välitilaan kannattaa siihen laittaa lasi päälle, jotta roiskeet saa helposti pyyhittyä pois. Paperitapetti ei kestä kovin märällä pyyhkimistä, mutta nihkeällä rätillä saa mahdolliset roiskeet pyyhittyä hyvin pois.

Vanhaa taloa remontoidessa on todella tärkeätä miettiä materiaalien hengittävyyttä. Vaikka seinien rakenne olisi kuinka oikeanlainen niin ei auta jos sisäseinien pintamateriaalina on hengittämätön muovitapetti. Tapetti toimii tällöin ns. höyrysulkuna, yksinkertainen tapa testata tapetin hengittävyys on pirskotella sen päälle vettä jos vesi imeytyy tapettiin se on hengittävä jos vesi ei imeydy niin tapetti ei silloin myöskään hengitä, yksinkertaista.
Perinnemestarin-blogista voit lukea lisää tapetin hengittävyydestä.

keittiön avohyllyt

keittiön uudistaminen edullisesti

keittiön uudistaminen pienellä rahalla

keittiön uudistus

Keittiön pintaremontti

pihlgren ja ritola

keittiön edullinen remontti

Mitäs tykkäätte? Eikö vain tapetti tuonut ihanan raikkauden koko keittiöön? 
Kerron teille seuraavassa jutussa lisää keittiön muista muutoksista. Koska varmasti huomaatte, että tapetin lisäksi keittiössä on tapahtunut myös muita ihania muutoksia. Tämä pieni keittiöremontti oli verrattain edullinen tehdä, aina ei kannata lähteä kaikkea uusimaan, pienilläkin jutuilla saa kokonaan uuden ilmeen. 

Koodilla "KELTAINEN" saatte huhtikuun loppuun asti  Tapettitehtaan verkkokaupasta tilattavat tapetit ilmaisilla postikuluilla. 

Nyt toivottelen teille ihanaa viikon jatkoa!

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Teillä on kyllä ihanan tunnelmallinen keittiö kaikenkaikkiaan!

  VastaaPoista
 2. Kyllä on suorastaan suloinen keittiö! <3

  VastaaPoista
 3. kovasti tykkään! muutenkin keittiönne on oikein viehättävä, sen värimaailma hivelee silmääni. oma kotini on rintamamiestalossa ja kun viime syksynä teimme alakertaan pintaremppaa, niin kaikki trapetit hankittiin Pihlgren Ristolalta. Tuo Appelsiini oli pitkään minunkin toivelistallani, mut karsiutui lopulta. nyt keittiönseinissä myös ihanan keltainen kesäinen Niittyleinikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla <3 Tämä värimaailma on kyllä niin minua. Se keltainen niittyleinikki oli minulla yhtenä vaihtoehtoina, mutta tämä appelsiini vei kuitenkin voiton.

   Poista
 4. Toi Appelsiini on kyllä niin kiva tapetti ja muutenkin näyttää tosi hyvältä tuo muutos. Ihan huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. .... kommentoi Netta, jolla oli joku ihme unknown-profiili päällä... =D

   Poista
  2. Kiitos Netta <3 Mä olen niin tyytyväinen tähän muutokseen, keittiö näyttää nyt siltä mitä pitkään toivoin.

   Poista
 5. Todella raikas ja pirteä tapetti. Nappi valinta!

  VastaaPoista
 6. Todella kaunis keittiö!

  VastaaPoista
 7. Tapetti on ihana samoin 50-luvun yläkaappi. Ihanat lasipullot hyllyllä, miten olet käsitellyt kannet ettei ruoste / alumiini tartu ruokkiin? Hyväkuntoisia 50-luvun keittiökaappeja on vaikea löytää paitsi tietysti uustuotannosta. Kaunis on keittiö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kansissa ei ole ruostetta ja kansien alapuolella on myös pahvi joka pitää kannen hyvänä.
   Se on totta, että hyväkuntoisia vanhoja kaappeja on vaikea löytää, tämä meidänkin yksilö oli aika huonossa kunnossa, mutta kunnostamalla siitä tuli oikein loisto yksilö.

   Poista
 8. Ihana keittiö muutenkin! Tästä voisinkin ottaa mallia meidän tulevaan keittiöön. Meidän talo on rakennettu vuonna 1959, mutta keittiö on perua 70-luvulta. Kaipaisi uutta ilmettä. Tuo teidän keittiö on nyt niin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Minä olen niin hurjan tyytyväinen näihin muutoksiin. Toivottavasti tekin saatte keittiönne freesattua.

   Poista
 9. Ihana tuo yläkaapin ovien keltainen. Muistatko mitä sävyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Tikkurilan sävy J301, tosi kaunis vaaleankeltainen.

   Poista
 10. Oi, oi! Niin ihanan näköistä. Tuo tapetti on ihan täydellinen ja tuo yläkaappi <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top