Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

DIY - Simppeli kerrosamppeli

Kirpputorilla eteeni osui kaksi kaunista ja edullista koria, en vain oikein meinannut keksiä niille mitään käyttötarkoitusta. Ajattelin kuitenkin, että kaksi euroa ei olisi iso sijoitus, joten nappasin korit matkaan. Kotiin tultuani keksin, että askartelen koreista kerrosamppelin.
Olin kaivannut keittiöön paikkaa minne saisi käden ulottuville ruuanlaitossa käytettäviä hedelmiä ja juureksia. Työtasolle ei viitsi liian paljon kippoja laitella, kun ne tuntuvat olevan aina tiellä.
Katosta roikkuva amppeli olisi siis juuri täydellinen tähän hommaan.

Kotoa löytyi valmiiksi juuttinarua joten ei muuta kuin homma käyntiin. Ajattelin, että enköhän minä tuollaisen yksinkertaisen amppelin ihan solmi tuosta vaan ilman sen kummempia ohjeita.

diy amppeli

No ei se sitten ihan yksinkertaista ollutkaan, mutta muutaman solmun jälkeen homma alkoi kuin alkoikin sujumaan ja tästä amppelista tuli juurikin tekijänsä näköinen ja oloinen. Eli pikkuisen vinkkura ja hieman sinnepäin, eli sopii juuri täydellisesti meille.


diy amppeli

Juuttinaru on mielestäni juuri sopivan rouhea materiaali pitelemään näitä kauniita koreja. Tälläisten amppeleiden tekemiseen löytyy netistä hurjasti erilaisia ja hyviä ohjeita. 
Näin jälkeenpäin voisin todeta, että ohjeet voisivat helpottaa tälläisen tekemistä huomattavasti. 
Tosi hyvät ja selkeät ohjeet kahteen erilaiseen amppelin löytyy täältä(klik!)
Viimeistellymmän näköisen amppelin saa käyttämällä työhön makrameesolmuja, itse halusin tehdä tälläisen mahdollisimman yksinkertaisen ja rennon amppelin.


diy amppeli

diy amppeli

kerrosamppeli

Tästä häkkyrästä tuli minusta oikein kiva keittiönsomistus ja mikä parasta sieltä on helppo ottaa tarvitsemansa. Voisin muutamalle viherkasville solmeilla myös amppeleita, mutta niille voisi saada kauniimmat amppelit käyttämällä ohutta nahkanarua. Täytynee siis lähteä viikonloppuna ostoksille. 

Tänne on luvattu tosi kaunista ja aurinkoista viikonloppua, siispä toivottelen teille kaikille oikein aurinkoista ja ihanaa viikonloppua <3 

-Pauliina

Kommentit

  1. Kiva amppeli! Voisin kokeilla tuollaisen tekoa, kiitti vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä oli myös erittäin helppo ja nopea toteuttaa <3

      Poista

Lähetä kommentti

back to top