Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Taulukollaasi olohuoneeseen

Tein pienen taulukollaasin meidän olohuoneeseen sohvan yläpuolelle. Tälle seinälle hetki sitten askartelemani hapsupeili siirtyi työhuoneesen ja sen kaverina ollut pienempi peili sai seurakseen sekalaisia olohuoneen väreihin sointuvia tauluja.

taulukollaasi seinälle

kupittaan savi

Pitkään laatikon pohjalla lojuneet upeat Kupittaan saven taulut pääsivät vihdoin seinälle. Nämä Laila Zinkin kuvittamat taulut ovat todella haluttuja. Itselläni on käynyt näiden kanssa todella hyvä tuuri, sillä toisen löysin ilmaiseksi kierrätyskeskuksesta ja toisen eurolla rompetorilta. 
Tosin tuossa rompetorilta löytämässäni taulussa on pieni vika, mutta ei se tuolta seinältä minnekään onneksi näy.

taulukollaasi seinälle

Halusin taulujen sekaan myös vähän vihreyttä ja asetelmaan pääsi tai oikeastaan joutui viime vuonna suuremmasta kasvista leikkaamani herttalyhdyn pistokas. Kasvia täytyy vähän seurailla, sillä minulla on pelko siitä, että mahtaako kasvi tuolla viihtyä herttalyhty nimittäin rakastaa valoa. Tämä nurkkaus tosin on kesällä erittäin valoisa, kun olohuoneessamme on kahteen suuntaan ikkunoita. Voi siis hyvin olla, että kasvi tuossa seinällä pärjää. Aika näyttää kuinka käy.

taulukollaasi seinälle

taulukollaasi seinälle

taulukollaasi seinälle

Tykkään kovasti tälläisistä taulukollaaseista, jotka ei ole liian särmikkäitä ja joissa on käytetty erilaisia muotoja ja värejä. Roikkuva kasvi pehmentää kokonaisuutta vielä entisestään.

Sommittelin kollaasiin tulevat taulut ensin lattialle, jotta seinään ei tulisi tehtyä turhia naulanreikiä. 
Jos haluaa vielä varmistaa, että saa kaikki taulut mieluiseen järjestykseen niin hyvä tapa on leikata paperista taulun muotoinen ja kokoinen pala. Paperit voi kiinnittää seinään esimerkiksi washi-teipillä tai muulla teipillä, joka ei tartu liian tiukasti seinään kiinni. 

Mukavaa uutta viikkoa <3

-PauliinaKommentit

 1. Nyt hyppii värit jo liikaa, kun sitä on seinällä, matossa ja sohvalla. Sulla on niin kivoja juttuja, mut vähempi riittäisi.En sano näitä ilkeydellä, ehkä yksivärinen matto jo vähän rauhoittaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestäsi, minulla on nyt meneillään tälläinen värikäs kausi. Rakastan juuri sitä fiilistä, että kaikki ei sovi niin täydellisesti yhteen, eikä ole liian harkittua <3

   Poista
 2. Höpö höpö, ihanat värit. Ja vaikka et ite henkilökohtaisesti tykkäis, niin aina ei tarvi olla kailottamassa omaa mielipidettä. Ei oo sun koti.

  VastaaPoista
 3. Kaunis kollaasi ja olen niin samaa mieltä tuosta, että tällaiset kollaasit joissa on erilaisia muotoja ovat paljon mielenkiintoisempia ja persoonallisempia kuin jos on käytetty pelkkiä julistetauluja. Itsellä juuri työn alla vastaavan suunnittelu olohuoneen päätyseinälle. Värimaailma on ihanan raikas ja keväinen, varsinkin nuo huoneessa toistuvat pehmeän roosan sävyt kokoavat kauniisti värimaailman yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti <3 Tälläisiä kollaaseja on niin ihana tehdä ja niihin saa helposti vaihtelua taulua vaihtelemalla <3

   Poista
 4. Noi Kupittaan saven taulut sopivat kokonaisuuteen todella hyvin. Pidän kokonaisuudesta. Musta on ihanaa, että Suomessakin voi jo nykyisin yhdistää värejä vapaammin toisiinsa ja erilaisia kuvioita. Onnistunutta yhdistelyä jälkeen.

  VastaaPoista
 5. Ihanan näköstä, värikästä ja raikasta!! :)
  Oon ite tosi varovainen laittamaan pieniä tauluja...isojen kanssa jotenkin helpompaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoja onkin tavallaan helpompi käyttää, mutta jotenkin tälläisissä kollaaseissa on enemmän särmää ja katseltavaa <3

   Poista
 6. Tyylikäs kollaasi ja sopii teidän ennakkoluulottomaan kodin sisustukseen😉 Ja loppukaneettina oivaltavat ja mainiot ohjeet joista kiitos 🤗🤗 🌷

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ihanaa jos ohjeista on jollekulle jotain hyötyä <3

   Poista

Lähetä kommentti

back to top