maanantai 5. marraskuuta 2018

Väärä ja oikea sisustustyyli!Myönnän heti alkuun, että otsikko on todella ärsyttävä. Eihän ole olemassakaan oikeaa ja väärä tapaa sisustaa, koti on jokaiselle pyhä ja kenelläkään ei ole oikeutta sanoa toiselle, että koti olisi jollain tapaa vääränlainen. Sisustusryhmissä vaan usein törmää eräänlaiseen vastakkainasetteluun, jonkun mielestä toisten kodit ovat liian värikkäitä ja sekavia ja toisten taas liian valkoisia ja värittömiä. Kuka sen edes voi määritellä mikä on kenellekin sopiva tapa asua ja sisustaa.

Olen päättänyt, että blogini olisi sellainen hyvän mielen paikka jossa käsittelen vain positiivisia asioita. On kuitenkin näitä hetkiä, kun pistää todella vihaksi ja ei enää pysty olemaan hiljaa. 
Siksi minun on hieman avauduttava tästä aiheesta, joka minua on viime aikoina ärsyttänyt todella paljon. Ilokseni tähän asiaan on puututtu myös muissa blogeissa.
Pinossa-blogin Essi kirjoitti minusta hyvin kiltteydestä, jutun voit lukea täältä(klik)!

Facebook on tosiaan täynnä toinen toistaan ihanampia sisustusryhmiä. Ryhmissä on ihana katsella ihmisten kauniita koteja ja toinen toistaan innovatiivisempia sisustusideoita. Mutta niin vain näihinkin ryhmiin mahtuu niitä mielensä pahoittajia, jotka eivät osaa olla hiljaa silloin jos ei ole mitään hyvää sanottavaa.
Vaikeneminen tosiaan on joskus kultaa. Minusta on ihan kamala lukea kommentteja, kun toisten sisustusta ja kotia haukutaan mitä kamalimmilla tavoilla.
Se on kuitenkin jonkun KOTI! Koti on jokaiselle pyhä paikka ja minusta toisen kotia ei pitäisi koskaan arvostella ilkään sävyyn. On tietenkin eriasia, jos asukas itse pyytää mielipiteitä muilta, mutta myös silloin asian voi ilmaista kauniisti.

Satuin yhtenä päivänä myös lukemaan Facebookista Suomen kaunein koti-ohjelman sivustoilta aivan järkyttäviä haukkuja ohjelmaan osallistuneista kodeista. Minulle tuli todella paha mieli, vaikka sivustoilla ei meidän kotia haukuttukaan niin voin vain kuvitella kuinka pahalta asukkaista tuntuu.
Minusta se, että ylipäätään uskaltaa avata kodin oven vieraille ihmisille on todella rohkeaa.
Kaikki osallistuneet kodit ei todellakaan ole ollut minun makuni mukaan sisustettuja, mutta en koskaan menisi niitä haukkumaankaan, koska se on asukkaiden näköinen koti.
Ja, se jos mikä tässä ohjelmassa onkin niin hienoa, herätä siihen ajatukseen, että näinkin voi asua, WAU!
Olen varma, että myöskin meidän koti herättää monessa kauhistusta, mutta niin se menee ja pitääkin mennä! Ne ovat makuasioita ja siksi niistä ei tarvitse kenenkään mieltä pahoittaa.

Emme varmasti kaikki halua asua samanlaisissa kodeissa, syödä samaa ruokaa samanlaisilta astioilta, käydä samassa työpaikassa ja elää elämäämme saman puolison kanssa.
Erilaisuus on rikkaus ja voimavara, sitä pitää kunnioittaa.
Jokaisella on toki oikeus mielipiteeseensä, mutta onko pakko pahoittaa toisen mieli. 
Maailma olisi meille kaikille parempi paikka, kun oppisimme kunnioittamaan toinen toisiamme.

Nautitaan kodeistamme ja eikä pahoiteta tieten tahtoen toisten mieltä.
Sisustamisen pitää olla hauskaa ja siitä pitää osata nauttia <3

Iloista uutta viikkoa kaikille!

-Pauliina

25 kommenttia:

 1. Olen lukenut samaisesta paikasta kommentteja, ja ihmetellyt suuresti. Ilmeisesti ne, jotka rumia kommentteja jakaa, ovat liikkeellä ajatuksella että "itsepähän kotinsa laittavat esille, kestäkööt sitten kaikki mielipiteet"? Vaikkei meidän koti saanut tosiaan pahinta lokaa niskaansa, on siellä toisten kodesta lauottu ihan kamalia juttuja. Tosi paljon harmittaa myös heidän puolestaan. Ohjelmaan osallistuminen itsessään vaati isoa rohkeutta, ja jos kukaan ei lähtisi mukaan, ei tätä kivaa ohjelmaakaan olisi. Minusta jo sitä voisi pikkuisen arvostaa, ettei lähdettäisi lynkkaamaan porukalla. Mutta siis, olen sun kanssa samaa mieltä, ja hienoa että otit asian esille :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mä en ymmärrä, että jos se ajattelutapa on juuri tuo, että itsepähän sen kotisi arvosteltavaksi laitoit.
   Minusta se on juuri niin rohkeaa, että uskaltaa kotinsa julkisesti esitellä, ei siihen enää kaipaa mitään joukkuhaukkumisia.

   Poista
 2. Asiaa kirjoitat! :) Sama ilmiö on valitettavan monessa ryhmässä, oli kyse sitten sisustuksesta tai villasukista tai mistä tahansa. Aina joku kommentoi vain ilmaistakseen, että ei tykkää. Se on tosi ikävää. Ihmettelen, mikä on motiivi. Oma paha olo, huomiontarve, ihan vaan ilkeys, mikä? En tiedä. Onneksi suurin osa ryhmäläisistä osaa kuitenkin käyttäytyä. Kultainen sääntö on tässä kohtaa oikein paikallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämä sama ilmiö tuntuu ulottuvan ihan kaikkialle ja se tekee minut kyllä ihan äärimmäisen surulliseksi. En ymmärrä missä on ihmisten käytöstavat. Onneksi tosiaan suurin osa osaa olla ystävällisiä toisilleen <3

   Poista
 3. Tässä mennään vähän samoilla linjoilla ja herkkyyksillä kuin toisten ulkonäön kommentointi. En itse pidä kaikista kodeista, eivätkä kaikki pidä minun kodistani. Koitan pitää mölyt mahassani silti. Olen itse joutunut, sekä huushollin että ulkonäön (lähinnä koon)osalta kuuntelemaan niitä "fiksuja ja filmaattisia" kommentteja ja tiedän miltä se tuntuu. Parempi olla hiljaa jollei pysty sanomaan nätisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, minusta hiljaa pysymisen jalo taito on kultaa jos ei osaa olla ystävällinen ja sanoa asioita kauniisti <3

   Poista
 4. Kirjoitat täyttä asiaa! :) Koti on kuitenkin jokaisen ihmisen henkilökohtainen ja rakas asia ja jos joku avaa kotinsa ovet vieraille ohjelmaa tai lehteä varten, ei se tarkoita sitä, että koti on vapaata riistaa kaikille haukuttavaksi ja arvosteltavaksi.
  Olen itsekin usein ihmetellyt ihmisten some-käyttäytymistä: jos ei ole mitään kaunista sanottavaa, onko pakko kommentoida mitään. Meidänkin kotiamme on kommentoitu vaikka millä tavoin ja olenkin tuuminut, että kyllä tyhjän ladon ovea tuulikin narisuttaa... :)
  Ps. Teidän koti on aivan ihana ja varmasti juuri teidän näköisenne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ainakin skrollaan eteenpäin jos jokin ei miellytä silmiäni, ei minun tarvitse jäädä siihen kertomaa, ett hei en tykkää. Sehän on ihan älytön ajatus jos lähtökohtaisestikin.

   Kiitos <3

   Poista
 5. Hyvä postaus! Niin samaa mieltä. En ymmärrä, mihin ihmisten käytöstavat ovat kadonneet.

  VastaaPoista
 6. Olen jo pitkään ihmetellyt ihmisten tapaa arvostella negatiivisesti toisten ihmisten ulkonäköä, ammattia, kotia tms.Myös radio ja telkku pursuaa rumaa käytöstä sisältävää ohjelmaa. En jaksa sellaisia ohjelmia. Ehkä huono käytös tarttuu ja siitä tulee uusi normaali? Eduskunnassakin puhuvat rumasti toisilleen. Ei ihme, että tulee kansanedustajien uupumusta. Mihin on kadonneet hyväntahtoiset ohjelmat ja asialinjassa pysyvä väittely. Mihin on hävinnyt myötätunto ja toisen reviirin kunnioitus. Koti on ihmiselle tärkeä paikka. Kodinavaaminen muiden töllisteltäväksi vaatii rohkeutta. Tärkeä puheenaihe. Kiitos aiheen puheeksiotosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin nautin vaan hyvää mieltä tuottavista asioista, en myöskään jaksa katsoa telkkarista tai kuunnella radiosta ohjlmia, joista tulee paha mieli. Tämä on tosiaan niin tärkeä aihe <3

   Poista
 7. Hyvää asiaa! Valitettavasti se on nettimaailmassa niin, että moderaattorin täytyy olla vahva ja hallita homma, jotta ns. Ilkeilijät pysyy kurissa. Elikkä yhteys sivuston ylläpitoon, joka hoitaa sivuston sisällön asialliseksi. Kelan some ja nettisivut ovat hyvä esimerkki siitä miten paljon lokaa saava taho pystyy pitämään sivustonsa asiallisena - se vaatii paljon työtä. Hyvä keino on esim estää ip-osoitteet, tätä tein paljon jo 12-vuotiaana kun ylläpidin virtuaalitallia :D ja kyllä, myös siellä piti olla natsimode jo vuonna 2000 kun ensimmäinen "jaettu virtuaali maailma" tuli.

  Minusta osallistujat ovat oikeutettuja siihen, että ohjelman oma sivusto pitää kommentoinnin asiallisena.

  Kivaa alkanutta viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamala homma tuollaisten sivujen ylläpitämisessä tosiaan on, itsestäni ei kyllä olisi moiseen. Jokaisella sivustolla pitäisi olla vaan tarpeeksi paljon ylläpitäjiä, että ilkeilijät saataisiin kuriin. Rakkautta tässä maailmassa tarvitaan <3

   Poista
 8. Juuri näin!
  Itse juuri pohdin kuinka paljon edes haluan näyttää kotiani blogissa; se on myös lastemme ja mieheni koti ja siis yksityinen paikka siinä mielessä. Ja jokaisella on niin oma tyylinsä! Ylipäätään sosiaalisessa mediassa on kyllä kommentointi lähtenyt ihan käsistä, ei jotenkin osata enää käyttäytyä koska se tehdään näytön takaa. Etiikasta puhumattakaan.
  Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle!
  P.S Sulla on aivan IHANA koti!

  VastaaPoista
 9. Hyvä postaus! Olen lukenut samaisia kommentteja ja miettinyt miten toisen kotia voi arvostella. Itse pidän hyvin erilaisista kodeista, erilaisista kodeista. Työssäni näen paljon koteja ja asukkaita. Tärkeintä on että kodissa vallitsee lämmin tunnelma ja asukkaat ovat onnellisia. Kotia ei tee design huonekalut tai suuret kivilinnat, vaan ihmiset jotka siellä asuvat. Mielestäni Suomen Kaunein Koti on ihana ohjelma, siinä näkee niin monta perhettä ja kotia. Ja, jokaisella on Suomen Kaunein Koti. <3 Toivoisin että kilpailun voittaa koti, joka ei ole suurella rahalla tehty/sisustettu, vaan koti jossa vallitsee lämpö ja rakkaus, koti johon meillä kaikilla on mahdollisuus!

  VastaaPoista
 10. Hyvä postaus! Kaikilla on omat tyylinsä sisustelussa...joillakin kerätty, joillakin peritty, joillakin tarkoituksellisesti ostettu, joillakin se on sitä mihin on mahdollisuus. Blogeissa nimenomaa on ihana katsella mitä kaikkea kivaa voi olla ja miten se on sijoitettu neliöihin. Samaa mieltä hiljaisuuden kultaisesta taidosta, jos ei mitään kaunista sanottavaa voi olla hiljaa.
  Parempaa marraskuuta meille kaikille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on erilaisia tyylejä ja ihmisiä, se tekee tästä elämästä paljon mielenkiintoisempaa <3

   Poista
 11. No justiinsa niin.Onhan siinäkin ohjelmassa vaikkapa minkälaisia koteja,mutta sehän siinä mielenkiintoista minusta onkin.Tuntuu ihan kivalta huomata,kuinka ihmiset rakastavat omia kotipesään😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on ihan katsoa, kuinka ylpeitä ihmiset ovat omasta rakkaasta kodistaan <3

   Poista
 12. Olen ihmetellyt myös tuota ihmisten tarvetta negatiiviselle kommentoimiselle. Luulen suurimmanosan niistä johtuvan kateudesta. Kun oma koti on jotain ihan muuta kuin "telkkarikelvollinen" niin se sitten haukutaan lyttyyn ja pönkitetään sillä omaa pahaa mieltä. Muuta selitystä en keksi. Meidän edellisen kodin keittiöstä oli kerran kuva (aika ennen blogia) Iltiksen nettisivuilla ja siitä ei ollut poikinut yhtä ainutta positiivista kommenttia. Yli 50 kommenttia pelkkää haukkumista ja ilkeilyä. Tosin oli vähän pakko nauraa porvarit ja kulissielämä -sanoille, kun kyseessä oli kumminki mridän Ikea keittiö ja kirpparilta hankittu pöytäryhmä 🙈😃

  VastaaPoista
 13. Olen leikkisästi joskus sanonut, että jos autolla ajamiseenkin tarvitaan ajokortti, että osaa mennä muiden seassa hyvien sääntöjen mukaan ja ettei telo muita liikenteessä, niin viinan juonnissa ja somen käytössä tarvittaisiin myös ajokorttia. Kumpikin niistä saa niistä ihmisistä, joista se on esiin tullakseen, hyvin pahoja asioita esille. Sama pilke silmäkylmassa vaadinkin lisää alkoholi- ja somepoliiseja ja kunnon sanktiot öykkäreille.

  Moderoinnilla on iso työ varmasti pitää keskustelupalstat asiallisina, mutta kyllä se on silti äärimmäisen tärkeää työtä. Mielipiteitähän maailmaan mahtuu, mutta asiallisuus on se, joka tekee niistä rikkauden ja voimavaran.

  Kauniisti kirjoitit, kiitos siis tuosta tekstistäsi <3
  Ja ihania kuvia myös talostanne ja kodistanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että pidit tästä tekstistä, olen iloinen että tämä aihe herättää keskustelua <3

   Poista
 14. Eläköön erilaisuus ja hiljainen sananvapaus. Rohkeasti voi olla eri mieltä, mutta kauniisti voi sanansa asetella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, erimieltä saa ja pitääkin olla, mutta senkin voi ilmaista toista loukkaamatta.

   Poista