Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

DIY - kasvivalo

Rakennettuamme kissan kiipeilypuun olohuoneen nurkkaan, minun suurelle peikonlehdelle piti etsiä uusi paikka. 
Se löysikin hyvän paikan ruokailutilan nurkasta, yksi iso ongelma tässä uudessa paikassa kuitenkin on, se on meidän asuntomme pimein nurkka. Vaikka peikko viihtyykin suhteellisen hämärissä oloissa on tämä paikka jo aivan liian pimeä. Niinpä peikolle piti virittää kasvivalo, jotta se selviäisi yli pimeän talven. Valon avulla on helppo sitten määrittää minkä verran valoa peikko saa.

Meillä ei ollut valmiina tähän tarkoitukseen sopivaa valaisinta, joten piti keksi jotain muuta. Puolisoni korjailee vanhoja valaisimia ja ostelee kirppiksiltä usein vajavaisia valaisimia, jotta saa niistä puuttuvia osia lamppujen korjaamiseen.
Tästä syystä meillä on vintti täynnä kaikenlaisia erilaisia osia, joista tällä kertaa saatiin rakennetteua mielestäni aika kaunis valaisin peikonlehdelle.

kasvivalo


Tälläisestä sekalaisesta kasasta siis lähdettiin liikkeelle, siinä on osia kolmesta eri valaisimesta. Lopputulos on minusta silti oikein loistava. Tarvittiin vain vähän mustaa maalia, uutta johtoa, uusi katkaisija ja tietenkin niitä näpertelytaitoja. Tuosta puolisoni näpertelytaidosta, varsinkin näiden valaisimien suhteen olen kyllä todella onnellinen. Itselläni ei riittäisi taito eikä kärsivällisyys näitä rakennella ja korjata.

diy kasvivalo

kasvivalo

Tälläisissä projekteissa minusta parasta on se, että mitään ei tarvitse heittää roskiin. On ihan mahtavaa, että vanhoista rikkinäisistä valaisimista saa luotua jotain uutta ja käyttökelpoista.

Kasvivalon avulla kaunis peikonlehteni pärjää hyvin talven yli tuolla muuten niin pimeässä nurkassa. Saimme myös suoristettua kasvin, kiinnitimme tukikeppiin ohuen siiman ja siima solmittiin tiukasti kattossa olevan koukun ympärille. 

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Teillä on kaunis koti! Peikonlehti on tehnyt uuden tulemisen sistukseen. Itse olen aina tykännyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen myös aina tykännyt peikonlehdestä, upea ja näyttävä kasvi <3

   Poista
 2. En olisi uskonut, että tuo lamppu on itse kasattu, vau! Mutta siis eihän tuo nurkka ole edes pimeä, näkisit meidän kämpän :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo aika pimeä on, onneksi kuvia saa käsiteltyä :D

   Poista
 3. Valaisin sopii hienosti teidän sisustukseen. Katsoin muuten vasta eilen tallennukselta jakson, jossa kotianne esiteltiin. Teidän olisi ehdottomasti pitänyt päästä jatkoon.

  VastaaPoista
 4. Hieno siitä tuli. Minäkin mietin mahtaako minun peikonlehtini selviytyä talven yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Toivottavasti peikkosi jaksaa taistella yli pimeän talven.

   Poista
 5. Hieno tuunaus! Yleensä kasvivalot tuppaa olemaan pikemminkin rumia, mutta tämä on kyllä kaunis yksilö.

  VastaaPoista
 6. Luovasti rakennettu :) Meillekin muutti viime syksynä kasvivalo, silloin tuli todettua että kaunista sellaista on todella vaikea löytää. Mukavaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Markkinoilla ei tosiaan paljon ole kauniita kohtuuhintaisia kasvivaloja ja jotenkin tuntuu niin kivalta, kun voi hyödyntää jo olemassa olevia tavaroita.

   Poista
 7. Osuin blogiisi sattumalta, kun googlailin kasvivaloja. Mikä hämmästyttävä sattuma, että samalla löytyi kopio unelmieni kodista! Siis todella upea värimaailma ja tasapainoinen kokonaisuus, vau. :) Ja upeaa käsityötä tuo uusiokasvivalo!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top