Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

DIY - Ruokakomero

Pitkäaikaisesta haaveestani tuli totta, sain nimittäin ihanan vanhaan taloon niin täydellisesti sopivan skafferin eli ruokakomeron. Täydellinen paikka säilöä keittiön kuiva-aineet.
Tälläisestä kaapista nimittäin näkee heti mitä kaikkea siellä on, laatikoista ja keittiön pienistä kaapeista on vaikea kaivella tarvitsemaansa.
Voiko keittiössä olla mitään täydellisempää kuin ruokakomero. Jo pari päivää tämän kaapin valmistumisen jälkeen voin vain todeta, miksi emme ole tätä aikaisemmin rakentaneet.
Minä rakastan tätä kaappia, vaikka ihan kaikkea ei olla vielä edes saatu tänne kaappiin järjesteltyä niin tiedän, että tämä tulee olemaan meille suuri arjen helpottaja.
Tämä kaappi on myös taloudellinen ratkaisu, sillä meillä on keittiössä yksi alakaappi ja se on ollut meidän suurin virheemme keittiöremontissa. Alakaapista on nimittäin todella raivostuttava kaivella tavaroita, kaapiin uumeniin hautautuu aina yhtä ja toista mätänemään.
Enkä tiedä mitään kamalampaa, kun heittää pois vanhoiksi menneitä ruokia, se todella suututtaa minua.
Uskoisin siis, että ruokakomeron myötä pääsemme eroon tästäkin ongelmasta. Keittiön alakaappiin voi sitten säilöä harvemmin käytettäviä pannuja ja kattiloita.
Mitä tästä siis opimme, älkää koskaan laittako keittiön alakaappeja tai jos laitatte niin siihen kaapiin kannattaa asentaa ulos vedettävä kärry. Ulos vedettävät laatikostot ovat paljon kätevämpiä jos minulta kysytään.
Syy miksi aikoinaan päätimme yhden kaapin keittiöön laittaa oli, että saimme tämän kaapin ylähyllylle piiloon yhden keittiön rumiluksen eli mikron.

Mutta nyt kuvia tästä meidän uudesta ihasta skafferista <3

DIY ruokakomero

Olimme onneksi säilyttäneet näitä talostamme purettuja vanhoja komeron ovia, koska meidän talon kaikki ovet ovat tälläisiä lakattuja puu-ovia niin minkään muunlainen ovi ei olisi ollut niin täydellinen ruokakomeron oveksi. 
Ruokakomeron seinät on puupaneelia ja ne on maalattu samalla mintunsävyllä, kuin ruokailutilan seinät eli sävy on Tikkurilan G370. Ruokailutilasta löydät kuvia täältä(klik!)

ruokakomero vanhaan taloon


ruokakomero eli skafferi

ruokakomero vanhaan taloonruokakomero vanhaan taloon

Skafferiin on asennettu valaisin, joten myös pimeän tultua sieltä näkee kaivella tarvitsemaansa.
Keittiömme tuntuu jostain syystä nyt paljon valoisammalta ja raikkaammalta kuin aikaisemmin. Johtunee ehkä tuosta ihanasta mintunsävystä.
Nyt pitää vielä metsästää kirpputorilta koreja ja kannellisia rasioita, että saamme ruokakomeron vieläkin toimivammaksi.

Nyt toivottelen teille leppoisaa sunnuntaita. Tänään on niin kaunis ja aurinkoinen ilma, että taidan tästä lähteä laittamaan pihaa ja puutarhaa syyskuntoon.

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Eeva, mä todella ihmettelen miksi ei tälläistä olla aikaisemmin rakennettu <3

   Poista
 2. Upea. Ei voi kun kadehtia ��

  VastaaPoista
 3. Ihana ja varmasti kätevä käyttää! Itsekin haaveillut skafferista monta vuotta ja ovi on jo ostettu sitä varten. Voisitko laittaa vähän skafferisi mittoja, esim syvyys ja kuinka paljon vie seinäpintaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä vaikuttaa kyllä näin viikon käytön jälkeen ihan mielettemön toimivalta, ei mitään moitteen sanaa. Skafferin sivujen mitat on n. 90cm molempiin suuntiin ja saman verran syvä.

   Poista
 4. Vallan hieno. Malli on samanlainen kuin meillä maalla mutta kaappi on hassussa paikassa kellarin portaiden yläpäässä, ollut ns. kylmäkaappina. Ihana toteutus ja varsin kätevän oloinen teillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Olen niin tyytyväinen tähän ratkaisuun, vaikka tämä nyt ei kylmäkkaappina meillä toimikaan <3

   Poista
 5. Ruokakomerossa yhdistyy kivasti käytännöllisyys ja mukava tunnelma. Ja ihan totta, alakaapit ovat varsinaisia tavarajemmoja. Omassa keittiössä ei ole ruokakomerolle tilaa vaikka miten yrittäisi, mutta se kaduttaa etten ymmärtänyt sijoittaa kaapistoon sellaista ulosvedettävää apteekkarikaappia vai-mikä-se-nyt-olikaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä kaapista tulee niin ihanasti mieleen vanhanajan keittiöt, sopii siis minusta ihan loistavasti meidän vanhaan taloon <3

   Poista
 6. Ja aivan kuin olisi aina ollut tuossa nurkassa...ihana.

  VastaaPoista
 7. Ihan huikeen hieno ja ennenkaikkea varmaan todella käytännöllinenkin! Keittiön silmäkarkkia.

  VastaaPoista
 8. Ruokakomero on varmasti näppärä ja tuo teidän on vielä kauniskin! Meiltä löytyy vaan ruokakaappi, mutta on siinäkin ihan eri tunnelma kuin kaupasta ostetussa versiossa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin tykkään tälläisistä vanhanajan kaapeista, jotenkin minua ihan hymyilyttää kun käyn tuolta joitakin hakemassa <3

   Poista
 9. On se hieno! Ja rohkeasti olette valinneet tuon värin, itse ajattelisin, ettei mintunvihreä voi millään käydä tuon tapetin kellanvihreään, mutta kyllähän tuo näkyy käyvän :) oikein hienosti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna <3 Itse asiassa tuossa tapetissa menee mintunvihreä viiva ja minusta juuri siksi tuo kaappi on juuri täydellinen mintunvihreänä.

   Poista
  2. Ahaa! Ota lähikuva tapetista ja skafferista!

   Poista
  3. Laitan sulle jossain vaiheessa kuvan :)

   Poista
 10. Kerrassaan toimiva kokonaisuus ja tuo mintunvihreä on kyllä todella raikas värivalinta.

  VastaaPoista
 11. Oivallinen ratkaisu! Kaikki helposti otettavissa käyttöön, mutta poissa silmistä. Aikaisemmassa postauksessa mainitsit käsitteleväsi huonekaluja Puuni-nimisellä hoitoaineella. Googlasin Puuni-nimellä, mutten oikein päässyt perille, miten isossa pullossa sitä myydään. Onko se rautakauppa- vai markettituote?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ostanut Puunia puuseppä Harri Tuselta Eurasta. Häneltä varamsti saa tilattua sitä suoraan kotiin. https://www.harriturunen.fi

   Poista
 12. Mahtava ruokakaappi, hienosti tilaa ja todella hyvän kokoinen.

  VastaaPoista
 13. Hieno! Tuonne mahtuu paljon tavaraa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin mahtuu ihan uskomaton määrä <3 Ja kaikki on sieltä helposti otettavissa.

   Poista
 14. Ihana idea! Miten keksittekin. Paluu vanhaan. Hienosti toteutettu, tämäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen aina haaveillut tälläisestä ruokakaapista, jotenkin vain olin ajatellut, että ei meillä ole tilaa tälläiselle. Onneksi mietimme asian uudelleen ja tila löytyikin ihan helposti <3

   Poista
 15. Apua! Mä en kestä mitä ihanaa te ootte tehneet <3 <3 <3

  Tää on aivan täydellisen ihana. Mun haave! Mä voisin luopua kaikista keittiönkaapeista, jos saisin tällaisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli minunkin haaveeni ja voit varmaan arvata kuinka onnellinen olen, että tästä haaveesta tuli totta <3

   Poista
  2. Jep! Uskon! Mä oon niin iloinen sun puolesta <3

   Poista

Lähetä kommentti

back to top