Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Bunkkeri, yksi suosikeistani Porin asuntomessuilla!

Pääsin eilen katsastamaan Porin asuntomessut ja yhdeksi suosikikseni nousi ehdottomasti 1937 rakennettu entinen Shellin asuin- ja autovajarakennus. Tykkäsin erityisesti siitä miten pieteetillä talo oli remontoitu asuinkäyttöön, talossa oli kunnioitettu todella hyvin sen alkuperäistä henkeä. 
Tykkäsin myös siitä, että talon sisutuksessa oli käytetty kotimaisia huonekaluja ja designia.
Talon sisustuksesta on vastannut Hakolan Annaleena Hämäläinen.

hakola porin asuntomessut

Tämä keittiön yhteydessä sijainnut oleskelutila on minusta aivan täydellinen. Ihana vaaleanpunainen Lazy-sohva, upea vanha kakluuni ja  tuo upea värikäs valaisin, joka on upean muotoilijan 
Hanna Anosen käsialaa.
Rakastuin tähän valaisimeen ihan toden teolla, ihan mielettömät värit. Tälläinen valaisin on todellinen katseenvangitsija. Tämä valaisin ei varmasti näyttäisi ollenkaan hassummalta meidänkään olohuoneessa, haaveilla ainakin voi.

hanna ononen porin asuntomessut

Tässä talossa oli minusta ihanasti jätetty esille alkuperäistä tiiliseinää, tiili toi paljon lämpöä sisustukseen. Erityisesti tämän mustarunkoisen vitriinin takana, tiiliseinä tulee aivan upeasti esille.


Tässä talossa on kolme kerrosta ja ylimpään kerrokseen vievässä portaikossa oli Hanna Anosen suunnitteleman valaisimen pienempi versio. Aivan ihanat värit tässäkin. 


Porin asuntomessut bunkkeri

Yläkerrassa sijaitsevassa makuuhuoneessa oli kauniit värit ja ihastuin erityisesti tuohon rottinkiseen sängynpäätyyn. Olen kaivannut meillekin sängynpäätyä ja tässä voisi olla aika kiva idea myös meidän makuuhuoneeseen.
Rakastuin myös ihan toden teolla Tero Kuitusen suunnittelemiin peileihin. Niin veikeitä, mutta silti todella tyylikkäitä.


Porin asuntomessut bunkkeri


Upeat rautaiset kierreportaat on huudettu Pariisista huutokaupasta. 

kierreportaat

Bunkkeri porin asuntomessut

hakola, porin asuntomessut

Patterit on uusittu, mutta on ihastuttavaa että ne näyttävät edelleen siltä, kuin ne olisivat olleet talossa aina. Rakastan tälläisiä vanhoja rautapattereita. Minusta oli myös hienoa, että pattereita ei ollut maalattu valkoiseksi, tummanharmaana ne tulevat kauniisti esiin valkoisesta seinästä.


Porin asuntomessut 2018

Porin asuntomessut 2018, bunkkeri

Se, että tämä kohde nousi suosikikseni ei ollut mitenkään yllättävää. Olihan tämä talo messualueen ainoa vanha talo. Minua vaan aina viehättää vanhassa näkyvä elämä ja rosoisuus. 
Minusta on ihanaa, että ihmisillä riittää voimaa ja halua saada pelastettua tälläisiä vanhoja tehdasrakennuksia. Tämäkin talo oli ostettaessa ollut ihan hurjassa kunnossa, sisällä kasvoi puita ja ikkunoita oli rikki. Eli ihan pienellä remontilla tätä taloa ei ole asuttavaan kuntoon saatu.

Onkos teillä suunnitelmissa mennä vierailemaan Porin asuntomessuilla? 
Ajattelin, että voisin huomenna vielä kertoa lisää messujen omista suosikeistani.

Nyt toivottelen teille oikein ihanaa ja rentoa viikonloppua <3

-Pauliina

Kommentit

  1. Tuo lamppu on mieletön! Bongasin sen jo eilen instakuvistasi ja piti tulla heti tänne ihastelemaan sitä uudestaan. Se taitaa olla vain niin massiivinen, että meillä se makaisi sohvapöydän päällä =) Kauniin näköinen kohde muutenkin ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo valaisin on tosiaan ihan mieletön, voi olla että se olisi meillekin liian korkea, mutta silti vain siitä haaveilen <3 Rakkautta ensi silmäyksellä <3

      Poista
  2. Mahtavat noi lamput, hienon väriset. tiiliseinä kans kivasti jätetty esille.
    Muutenkin kaunis sisustus.
    Minä olen Porista kotoisin, sukulaisia olis siellä, mutta emme mene messuille.
    Ensi viikolla käymme yhdellä synttäreillä. Mä en pysty niin paljon kävelemään, sen takia jää messut väliin, enkä ollut Seinäjoella, vaikka matkaa vain 30 km.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla messuille saa kyllä kävellä ihan urakalla, joten ymmärrän että et jaksaa lähteä kiertelemään. Onneksi aina voi katsella kauniita kuvia <3

      Poista
  3. Wauuuuuu! Järjettömän hieno! Keittiö tosin hieman pettymys, ainakin näissä kuvissa näyttää hieman tylsältä... mennään messuille kuun lopussa vieraidemme kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli ihan mielettömän upea kohde, keittiön betonitasot ei näy kunnolla kuvissa, ne oli aivan upeat <3 Ihanaa messupäivää teille.

      Poista
  4. Hauska tuo valaisin, mulle tulee noista jotenkin mieleen ihan tulitikut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin tuli tuosta valaisimesta mieleen tulitikut :D Tuo valaisin oli niin upea <3

      Poista
  5. Jännä, että noita pattereita ei ole alunperin maalattu, en ole koskaan nähnyt maalaamattomia rautapattereita. Mutta todella tyylikkäät noinkin! Meillä on tulossa pian patteriverkoston perussäätö ja sen yhteydessä ajattelin laittaa uuden maalipinnan, sillä vanha maali alkaa jo muistuttaa enemmän vaaleanharmaata kuin valkoista.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top