Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Pientä ja tarpeellista kirpputorilta

En ole pitkään aikaan esitellyt teille kirppislöytöjäni. Tämä johtuu kahdestakin eri syystä, en ole tänä kesänä ehtinyt kiertämäään vielä ainoatakaan rompetoria ja kirppisten kiertelykin on ollut todella vähäistä. Toivon, että tähän asiaan tulee vielä kesän aikana muutos, haluaisin lomani aikana päästä kiertelemään kesäisiä kirppistapahtumia. Vaikka olenkin kyllä huomannut, että olen tullut todella kriittiseksi kirppisostelijaksi. Kotona alkaa olemaan niin paljon tavaraa, että haluan harkita jokaisen ostoksen todella tarkasti. Mutta ainahan ei kirppistapahtumista tarvitse mitään ostaakaan, tykkään ihan älyttömästi pelkästään katsella ja ihastella tarjontaa.

Olen lähiaikoina kierrellyt lähinnä Satakunnan alueen kirppiksiä. Ulvilan Retrolinnasta mukaani tarttui pitkään harkinnan jälkeen, kaunis tummanvihreä tarjoilukulho. Tämä kulho on varmaankin saksalaista alkuperää, pohjasta löytyy vain numerosarja. Maksoin tästä kauniista kulhosta seitsemän euroa. Minua viehätti tässä kulhossa epätasainen tummanvihreä väritys, tämä kulho päätyi meillä sitrushedelmien säilytyspaikaksi.Suloistakin suloisempi vaaleankeltainen vanha munakello oli oikeasti tarpeellinen hankinta. Paitsi, että tämä esine on todella viehättävä, se myös toimii ja pääseekin keittiöön kunniapaikalle.
Olen aina ilahtunut jos löydän oikeasti kauniita ja toimivia käyttöesineitä. Jos tälläinen tarpeellinen kapistus on ruma, piilotan sen laatikkoon ja sieltä laatikosta sitä ei todellakaan tule kaivettua koskaan esille. Sen sijaan kauniin käyttöesineen voi hyvillä mielin jättää pöydälle esille, jossa se ilahduttaa kauneudellaan silloinkin, kun sille ei ole käyttöä.


Porista Wäiskin kirpputorilta löysin upean vanhan Kelim-tyynyn. Tässä tyynyssä on aivan upeat värit ja tyyny on myös erittäin hyvässä kunnossa. Ihastuin tämän tyynyn väritykseen ja kuvioon, eikä tyyny ollut hinnallakaan pilattu, maksoin tyynystä viisi euroa.


En todellakaan osaa sanoa mikä minua viehättää näissä pääpatsaissa, mutta jotakin viehättävää näissä toden totta on. Raahasin kotiini jo kolmannen pään. Mutta, näyttäähän tuo pää nyt ihan mahtavalta tuolla kaapin päällä viherkasvien seassa. Vai oletteko te muut samaa mieltä? onko minulla vaan jokin vinksahtanut mieltymys näihin päihin? 
Tämä uusin päähankintani lienee virolaista alkuperää, en ole asiasta ihan varma, joten jos jollakin on parmepaa tietoa. Niin mielelläni kuulisin lisää tästä hankinnastani.Lasinen Riihimäen lasin valmistama sitruspuserrin löytyi kolmella eurolla Porin patakirppikseltä. Tämä on sarjassamme käytännöllinen, mutta kaunis käyttöesine. Nyt saan laittaa meidän muovisen ruman sitruspusertimen kiertoon. 


Tälläisiä pieniä ja tarpeellisia kirppislöytöjä olen tehnyt viime aikoina. Minulla on lista asioista, joita toivoisin löytäväni kirpputorilta, toivottavasti vielä kesän aikana minua onnistaa.

Mukavaa viikonloppua <3

-Pauliina

Kommentit

 1. Äidillä on kaapissa tuollainen puristin. On pitänyt se monta kertaa ottaa mukaani. Ihania löytöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo puristin on paitsi kaunis, niin se myös toimii todella hyvin <3

   Poista
 2. Hienoja löytöjä. Tykkään erityisesti tuosta sitruspusertimesta ja tummasta vadista.

  VastaaPoista
 3. Nyt oli aivan pakko tulla kommentoimaan koska tuo munakello! Mulla on samanlainen, väritykseltään hennon mintunvihreä. Äidin kanssa juuri mietittiin kuinkahan vanha se on. Äiti kertoi että se on tullut isän mukana kun he menivät naimisiin - 72 ja sitä ennen oli mummolla ja vaarilla. Kerran isä on korjannut sen mutta kello toimii edelleen ja mä rakastan sitä! Kuinkahan monet tämänkin suvun sapuskat se on kilistänyt valmiiksi näiden vuosikymmenten aikana ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että ihana tarina <3 Mä uskoisin, että tuo munkello on 50-luvulta. Se on vaan niin kaunis ja mikä parasta se myös toimii <3

   Poista
 4. Kivoja Löytöjä 👍

  https://reilukirpputori.fi

  VastaaPoista
 5. Tuo pää on niin hauska, kuten myös aiemmin esitellyt päät. Erityisesti tukka näyttää kivalta. Mistähän tuollaisia päitä löytäisi, minua vastaan ei ole koskaan tullut yhtään. Mummilassa oli yksi styroksinen pää hatuille, mutta se oli pahoin kulunut (nenääkin purtu) enkä tiedä, miten sille pesänselvityksessä lopulta kävi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä noita päitä näkee kirppiksillä, mutta se on tietenkin aina niin tuurista kiinni. Pidän epukkuja, että löydät oman pääsi :D

   Poista
 6. Se naisen pää on varmasti virolainen, olen sen alan asiantuntija. Terveisiä Tallinnasta, Maren

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top