Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Juhannuksen kauneimmat kukkakimput

Tänään on kesäpäivänseisaus eli vuoden pisin päivä. Tänä vuonna tuntuu lähinnä oudolta, että juhannus on "vasta nyt" ja tämä outo tunne johtuu varmasti näistä upeisista kesäisistä ilmoista, joista olemme saaneet nauttia jo monta viikkoa. Monina vuosina kesä on kunnolla alkanut vasta juhannuksen jälkeen. Minä rakastan lämpöä ja aurinkoa, joten tämä tyttö on ollut ihan onnesta soikeana näistä lämpöisistä päivistä. Näissä upeissa ilmoissa on myös ollut se hyvä puoli, että puutarha ja tienvarret ovat olleet pullollaan kauniita kukkia maljakkoon kerättäväksi.
Halusin näin juhannuksen kunniaksi jakaa teille kuvia keräämistäni kimpuista.

Itse tykkään kerätä kimppuja, joissa on yhdisteltynä vähän kaikkea eli mahdollisimman runsaat ja jopa vähän sekavat kukkakimput ovat minun makuuni. En myöskään tykkää liian aselluista kimpuista, minusta kukat ovat kauneimmillaan kun ne asettelee maljakkoon mahdollisimman rennosti.
Kaikki näissä kuvissa näkyvät kukat löytyvät omasta pihastamme tai kävelymatkan päästä tienvarresta. Eli, vaikka et asuisikaan omakotitalossa niin nyt on edullinen ja hyvä aika ryhtyä oman elämänsä floristiksi ja ryhtyä tekemään kauniita kimppuja luonnonkukista kodin koristukseksi.

kimppu luonnonkukista

Riihimäen lasin narupurkkiin keräsin niittyleinikkiä, puna-apilaa, päivänkakkaraa, kurjenpolvea ja mataraa. Sekaan ujutin vielä muutaman koivunoksan tuomaan juhannusfiilistä.Olohuoneen pöydälle keräsin puutarhassamme lähes villinä leviävää varjoliljaa, muutaman päivänkakkaran ja sekaan laitoin kaikkea vihreää mitä pihaltamme löytyi.

kimppu puutarhan kukista


heiniä maljakossa

Joskus myös yksinkertainen on kaunista, vanhaan lasipulloon kerätty heinätupsu tuo mukavasti vihreyttä saunan pukuhuoneeseen.

kimppu luonnonkukista

Makuuhuoneen yöpöydälle tein pienen kimpun kissankelloista, koiranputkesta, niittyleinikistä ja tervakukasta.

Marimekko Urna pionit

Viimeisimpänä kimppuna on ihana yksinkertainen pionikimppu. Pionit ovat niin näyttäviä, että ne ei ystäviä maljakkoon tarvitse. Tähän kimppuun yhdistin kuitenkin muutaman heinän, jotka säästin pari viikkoa sitten kukkakaupasta hankkimastani kimpusta.
Pionit näyttävät minusta aivan upeilta tässä Marimekon Urna-maljakossa, joka taitaa olla meidän ainoa uutena hankittu maljakko.
Jos pioneita ei omalla pihalla kasva niin vinkkinä, että ainakin meidän lähellä olevat Lidl,  s- ja k-kaupat myyvät kolmen kappaleen kimppuja kuudella eurolla. 

Nyt lähdemmekin tästä hakemaan juhannuskoivuja pihamme koristukseksi.

Näiden kesäisten kukkakuvien myötä, haluan toivottaa teille kaikille oikein ihanaa ja rentouttavaa juhannuksen aikaa. Me saamme tänne ystäviä kyläilemään, en malta odottaa.

<3 Pauliina


Kommentit

 1. Upeita kimppuja. :) Ihanaa juhannusta!

  VastaaPoista
 2. Ihania, tykkään kanssa noista luonnontuotteista vaikka floristiksi opiskelenkin.Tykkään myös sekoitella osto - ja luonnon/puutarhan kukkia. Puutarhatwistillä tehtiin myös harjoittelupaikassani juhannuskimppuja :)Tuo makkarin tapetti on muuten ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonkukista saa niin kauniita kimppuja ja kiitos, tykkään myös tosi paljon tuosta makkarin tapetista <3

   Poista
 3. Ent. kukkakauppiaana sanon, että käyttäkää ihmiset luonnonkukkia niin paljon kuin niitä kerrankin on! Leppoisaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin luonnonkukista saa kertakaikkisen upeita kimppuja <3

   Poista

Lähetä kommentti

back to top