Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Muutoksia ruokailutilassa

Eilen esittelin teille meidän ruokailutilan uuden kaapiston. Huoneessa tosiaan tapahtui samalla muitakin muutoksia. Peiliseinällä ollut kaappi löysi jo uuden kodin Ivar-kaapiston tieltä, mutta tilassa olleen liinavaatekaapin kohtalo on vielä hieman auki. Yritän vielä löytää sille kodistamme uuden paikan jos ei hyvää paikkaa löydy niin täytynee etsiä sillekin uusi koti. Vinkkinä muuten, että myymme meille ylimääräisiä tavaroita Instagramissa nimimerkillä Lumovintage. 

 Ruokailutilaan palautui pienen tauon jälkeen vanha hylly, jonka löysimme alunperin meidän vintistä.
Tämä hylly on todella kätevä, kun tästä pystyy muokkamaan sopivan kokoisen hyllyn aina tarpeen mukaan. Lisäksi toin tähän nurkkaukseen yläkerrassa lähes pimentoon jääneen kauniin nojatuolin. Tämä upea nojatuoli on minun ystäväni minulle verhoilema ja on matkustanut mukanani jo useita vuosia. Ihanaa, kun tuoli pääsi tässäkin kodissa vihdoin vähän paremmin esille. Nojatuolin viereen pääsi vanha upea viime kesänä rompetorilta löytynyt lehtiteline.
Tällä seinustalla ollut kaappi muutti vastapäiselle seinälle, oviaukkoon tehdyn hyllyn viereen. Tämä nurkka näyttää minusta nyt niin ihanan raikkaalta ja freesiltä. Kaksi suurta kaappi vierekkäin sai tämän nurkan näyttämään aika tukkoiselta. 
Tätä näkymää on ihana katsella keittiöstä aamukahvia hörppiessä.Tälle kauniille avohyllylle on ihana koota asetelmia lemppariesineistä. Nyt hyllylle pääsi parin viherkasvin lisäksi, kaunis savipullo, kaksi Kaj Franckin suunnittelemaa annoskarahvia, vanha messinkinen tarjoiluastia ja vanha radio. 

viherkasvit sisutuksessa, avohylly

viherkasvit sisustuksessa

Vanhaan vitriinikaappin saan kauniisti esille rakkaan Grapponia-kokoelmani. Haluaisin vain teettää tähän kaappiin uuden lasisen hyllylevyn, koska minua on alkanut mietityttämään tuon vanhan lasin kestävyys. Olen toki laittanut kevyemmät astiat lasihyllylle ja painavammat alatasolle.
Kaapin päälle asettelin joukon viherkasveja.

viherkasvit sisustuksessa

ruokailutila, vintage

Näiden tekemiemme muutosten jälkeen koko huone tuntuu suuremmalta ja tilavammalta. Vielä, kun saisimme hankittua tänne uuden kevyemmän ruokapöydän ja tietenkin sen haaveilemani suuren maton. Nämä kaksi hankintaa ovat vaan sen verran arvokkaita, että saavat odottaa niin kauan kuin se oikea vaihtoehto tulee kohdalle. Ei ole mitään hoppua näiden asioiden kanssa. Olemme kyllä ruokapöydän osalta pohtineet myös, että voisimme nikkaroida pöydän itse. 
Vanhimmat lukijani varmaan muistavatkin, että meillä oli ruokapöytänä aiemmin puolisoni nikkaroima lankkupöytä. Se pöytä oli aivan ihana, mutta harmikseni todella epäkäytännöllinen, koska teimme pöydän silloin vanhoista lankuista niin pöytä ei ollut ihan tasainen ja lankkujen rakoihin tahtoi jäädä kaikkea roskaa.
Nyt jos innostumme itse nikkaroimaan pöydän, sen tulee ehdottomasti olla sileä ja sirojalkainen.

Ihanaa uutta viikkoa <3

-Pauliina


Kommentit

 1. Huone näyttää kyllä niin kauniilta, valoisalta ja juurikin freesiltä ❤

  VastaaPoista
 2. Ruokailuhuoneenne on kaunis ja valoisa. Hylly ja pieni pöytä sopivat ihanasti yhteen. Totta, kannattaa odottaa sen oikean löytymistä, itsekin mattoa etsiskelen. Meillä on ruokahuoneessa mieheni tekemä pöytä, ihana, vaikkei kaikkein käytännöllisin olekaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa <3 Tykkään tosi paljon tuosta uudesta valoisasta nurkkauksesta, tuntuu että koko huoneeseen ihan tulvii nyt valoa.

   Poista
 3. Teillä on kyllä ihana koti ja upeita huonekaluja, täällä on ihana käydä fiilistelemässä. Meidänkin vintiltä löytyi vastaava hyllysysteemi, mutta harmittavasti ilman hyllylevyjä. Jos satut tietämään mistä voisi löytyä varaosia niin otan vinkit ilolla vastaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, ihana kuulla että viihdyt blogini parissa. En valitettavasti osaa yhtään neuvoa mistä voisi tuollaisia hyllylevyjä löytää, jos niitä tulee jossain vastaan niin voi vinkata <3

   Poista

Lähetä kommentti

back to top