Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Arkisia "asetelmia"

Heippa hei sotkut ja pölypallot, tutkailinkin teitä tänään normaalia tarkemmin ja kaivoin ihan varta vasten kameranikin esiin ihaillessani siellä täällä lojuvia kauniita "arkisia astelemia". Syynä tähän on meidän bloggaaja porukan maaliskuun haaste. Haasteen heitti ilmoille Carita blogista Char and the city. Haaste kuului näin:
Sisustusblogeja selaillessa usein unohtuu se, että sisustusbloggaajan(kaan) kotona ei aina ole supersiistiä, vaan ihan tavallista elämää siellä vietetään. Koska blogit ovat nykyään niin viimeisen päälle viilattuja, tuodaan sekaan pientä arkirealiteettia. 
Sisustusblogiin valokuvaavan etu on siinä, että kauniin asetelman vierellä olevan kaaoksen voi rajata pois. Mutta minkälainen olisi behind the scenes -kuva, jossa mitään ei rajata pois? Kuva voi olla myös perus arkikaaoksesta (ainakin itseltäni sitä löytyy!).
Haasteella haluan tuoda upeiden ja kadehdittavien sisustuskuvien sekaan pientä itseironiaa (bloggaajalle) sekä samaistuttavuutta (lukijoille). Kuka uskaltaisi lähteä mukaan maaliskuun haasteeseen kanssani? Huhtikuun alussa teen koontipostauksen, jonka kautta lukijat pääsevät kurkistamaan sisustusbloggaajien "kulissien" taa!

Halusin ehdottomasti ottaa osaa tähän haasteeseen, koska eihän meillä kellään voi aina paikat olla viimeisen päälle järjestyksessä...eihän?
Minä inhoan sotkua ja siellä täällä lojuvia tavaroita, mutta niin vain kahden aikuisen ja kahden kissan kodissakin niitä "arkisia asetelemia" tuntuu riittävän. Välillä vaan tavarat tuntuvat tippuvan käsistä juuri siihen kohtaan ja ne voivat lojua siinä päiväkausia. Meidän suurin murheenkryyni tahtoo olla yläkertaan vievät rappuset, siinä lojuu mitä milloinkin jonnekin suuntaan menossa olevaa epämääräistä tavaraa.


Myös vierashuoneen hyllyn päälle on koottu kauniita asioita, löytyy paikkaansa etsiviä tavaroita, ruuveja ja kaikkea muuta mukavaa.


Pääsiäisastelma näyttää aina kauniimmalta, kun siihen vierelle lisää yhden akkuporakoneen. Vai oletteko eri mieltä?


Imuri on aina hyvä olla esillä, koskaan ei voi tietää milloin iskee into imuroimiseen. Vaikeahan se on sieltä kaapista kaivaa esille. Puolisoni mielestä oven päälle on mukava heittää vaatteet, siinä ne on helposti saatavilla.


Torkkupeiton voi myös asetella näin kutsuvasti tuolin selkänojalle. 


Blogeissa näkee nykyään paljon kauniisti pedattuja sänkyjä, mutta ainakin meillä tämä on se tyypillisin tapa pedata sänky. No ainakin meiltä löytyy ryppyiseksi nukutut pellavalakanat.


Yläkerran harrastehuoneessa kuivaamme pyykit ja hyvin usein ne odottavat monta päivää, että joku reipas menisi ja laskostaisi ne kaappeihin.


Keittiön tasolla lojuvat puhelimet, laturit, kameran optiikat ja muu epämääräinen sälä näyttää silmissäni aina niin kovin kauniilta. Tuossa hyllyssä on ihan paikat tälle kaikelle sälälle, mutta onhan se paljon helpompi laskea ne tuohon hyllylle.


Näistä sotkuista huolimatta, minun mielestäni meillä on yleensä melko siistiä. Yritämme viedä tavarat paikoilleen mahdollisimman nopeasti. Minun on vaikea rentoutua jos ympärillä vallitsee kaaos. En pysty keskittymään sotkuisessa kodissa. 
Se mitä siisti koti kenellekin sitten tarkoittaa onkin eri asia. Luulen, että suurin osa ihmisistä järkyttyisi kurkattuaan meidän kaappeihin. Meillä ne pahimmat sotkut ovat nimittäin suljettujen ovien sisäpuolella. Jos meille on esimerkiksi tulossa vieraita, saatan vain avata lähimmän kaapin oven ja työntää kaiken epämääräisen sälän sinne piiloon. 
Muumimammaa lainatakseni "Näyttää paljon siistimmältä, kun tiskit on piilossa sängyn alla, seuraavaan sateeseen asti."

Näihin kuviin ja tunnelmiin!

-Pauliina

Kommentit

 1. Mahtava postaus! :D Tästä tuli hyvä mieli. Itsekin viihdyn parhaiten, jos on siistiä, mutta niin se vaan on, että koko ajan tavarat ei vaan voi olla piilossa, pyykkejä ei heti jaksa korjata pois (esim. lakanat ovien päällä kuivumassa), ja no, miehen kalastuskamppeista ja min käsityöjutuista puhumattakaan... Ja meillä on niin pieni asunto, että säilytystilaa ei aina yksinkertaisesti vaan ole, joten sitten tavarat on siellä mihin ne nyt sattuu sillä hetkellä sopimaan. Mutta elämäähän se vaan, ja saa ollakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun tykkäsit <3 Kyllä se arki on meillä kaikilla ja se on pääasia, että kodissa viihtyy. Ei sotä voi kokoajan olla sotkuja siivoamassa, tärkeintä on nauttia elämästä <3

   Poista
 2. Liika siivoaminen ja tavaroiden poislaittokin on rasittavaa! :D entisen poikaystäväni isä laittoi aivan kaiken kaappeihin - myös leivänpaahtimen, vedenkeittimet jne. Mitä tarvitsee joka päivä.oli hirveä homma kaivaa kaikki kaapista takaisin esille :D laturikin on kaikkein kötevin pitää latauspisteessä eikä laatikossa :D tietenkään ei ole kiva jos on liikaa romua jokapaikassa, mutta tämä toinen kääntöpuoli oli vielä rasittavampi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehkä on jo vähän rasittavaa jos ihan päivittäisessä käytössä olevat asiatkin työntää kaappiin, mutta muuten mä olen just tuo kaappeihin työntäjä :D
   Inhoan välillä itseäni sen takia, koska aika helposti sitä hukkaa ne tavarat sinne kaapin uumeniin, mutta kaikilla meillä on huonot puolemme :D

   Poista
 3. Järjestys se on epäjärjestyskin :)

  Tosin teillä siis näyttää olevan oikein hyvä järjestys :)

  Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 4. Meillä ei kyllä voi koskaan valitettavasti sanoa, että olisi siistiä. Siis puhdastakin voi olla, mutta kasaa ja pinoa aina jossain nurkalla.

  Sitä olen esimerkiksi miettinyt, mihin ihmeessä perheissä laitetaan postit? Kun se haetaan laatikosta, niin mihin se sitten laitetaan? Ja mistä tietää, että muuta perheenjäsenet ovat postin lukeneet? Kenen tehtäväksi jää erotella ja lajitella mainokset ja muut tärkeät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä kasoja varmaan tahtoo kertyä melkien joka kotiin. Meillä postit yritetään käydä heti läpi, laskuille ja muille tärkeille posteille on oma laatikko ja mainospostia meille tulee tosi vähän ja se m itä tulee heitetään melkein suoraan paperinkeräykseen. Meillä tehtiin ketitiöremontissa hyvät kierrätyslaatikot, joten on helppoa nakata "roskat" heti oikeille paikoilleen.

   Poista
 5. Juu eipä noita arkisia aseltemia edes huomaa kun huomio kiinnittyy kaikkin kauniisiin ja ihaniin asioihin ja asetelmiin kodissasi. Hyvää Pääsiästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Itseä ne sotkut taitavat eniten haitata :D Ihanaa pääsiäistä myös sinulle.

   Poista

Lähetä kommentti

back to top