Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Tyynyillä pehmeyttä sisustukseen (postaus sisältää alekoodin)!

Vastuullinen sisustaminen on pinnalla enemmän kuin koskaan ja minusta on upeaa huomata kuinka ihmiset ovat ryhtyneet yhä enemmän ajattelemaan omia kulutustottumuksiaan.
Mietitään mistä tuote on peräisin ja yritetään päästä eroon ns. kertakäyttökulttuurista.
Uusia hankintoja tehdessä panostetaan laatuun ja kestävyyteen.
Siinä missä kirpputorit ja vanhantavaranliikkeet ovat tulleet sisustajille tutuiksi, halutaan myös, että uutena hankitut tavarat ovat valmistettu kestävän kehityksen mukaisesti.
Itselleni ei todellakaan ole aivan sama mistä tuotteeni hankin.
Siksi olen erittäin iloinen, kun sain tutustua lähemmin ihanaan yhden naisen yritykseen nimeltä Anuashop. Yritys valmistaa kauniita tyynynpäällisiä, materiaaleista jotka ovat paitsi myrkyttömiä niin myös tuotettu ekologisesti ja työntekijöitä riistämättä. 
Yrityksen omistaja Anu ompelee kaikki tyynynpäälliset itse ja hän on selvittänyt kaikkien käyttämiensä kankaiden alkuperät. Kaikki kankaat ovat valmistettu aidoista luonnonmateriaaleista, aitojen ihmisien tekeminä. Kankaiden käyttö tukee alkuperäiskansojen perinteiden ja kädentaitojen säilymistä. Sisustamallakin voi siis todellakin tehdä hyvää.

                                                                                  ⇼Postaus tehty yhteistyössä Anuashopin kanssa⇼Upea kirkasvärinen tyyny on ommeltu Frazada-kankaasta. FRAZADA on espanjaa ja tarkoittaa huopaa. Frazada-kankaat valmistetaan Andien alueella, ostamalla näitä tuotteita tuet Andien-alueen perinteisten käsityötaitojen säilymistä. Anuashop käyttää tuotteissaan sekä uusia, että Vintage Frazada-kankaita. Lue lisää Anuashopin käyttämistä kankaista täältä!
Meidän Kerttu-kissakaan ei pistänyt ollenkaan pahakseen, kun hänen valtaistuimelleen sijoitettiin ihanan pehmeä ja pörröinen suomalaisesta ryijystä valmistettu tyyny. Minusta tämä idea on ihan mieletön, suomesta löytyy valtavat määrät ryijyjä, joita on säilytetty väärin ja ryijyt ovat menneet tämän vuoksi osittain piloille.  Tyynynpäälisinä ryijyt saavat kuitenkin vielä uuden elämän.


Kelim- ja Mud cloth-tyynynpäälisissä minua viehättää rouheus ja luonnollisuus. Mud cloth-tyynynpääliset ommellaan 70-luvulta peräisin olevasta puuvillakankaasta.  Jokainen tyyny on erilainen, koska Mud cloth-puuvilla valmistetaan kangassuikaileita yhteen ompelemalla on lopputulos aina uniikki. Kelim-tyynyt valmistetaan vintage kelim matoista, joten myös nämä tyynyt ovat kaikki keskenään erilaisia. Näissä tyynyissä on todellakin nähtävissä ihmisen kädenjälki.


Anu on saanut minusta mahtavalla tavalla kohtaamaan tärkeät asiat, ekologisuuden, vastuullisuuden, aitouden ja laadun, tinkimättä kuitenkaan tuotteiden kauneudesta.
Olen aivan rakastunut uusiin tyynyihini ja niin ovat muutkin perheenjäsenemme.
Olen täällä pari päivää pyöritellyt tyynyjä ympäri kotiamme, kun tuntuu että tyynyt sopisivat melkein mihin tahansa huoneeseen. Saa nähdä minne kaunottaret sitten lopullisesti päätyvät, ehkä näistä ihanista tyynyistä tulee levottomia sieluja ja saavat muuttaa jatkuvasti huoneesta toiseen, niin saan ihailla niitä mahdollisimman paljon.
Ilokseni voin ilmoittaa, että koodilla Blog15 saatte -15% alennusta Kelim & Frazada malliston tuotteista. Koodi on voimassa lokakuun loppun asti. Täältä (klik!) pääsette kurkkimaan minkälaisia kaunottaria tyynykaupasta tällä hetkellä löytyy.
Mallisto elää jatkuvasti, joten olkaa nopeita jos jonkin tietyn yksilön haluatte kotiinne saada.
Nimittäin suurin osa malliston tuotteista on joko uniikkeja, yksittäiskappaleita tai piensarjoja.
Löydätte Anuashopin myös Instagramista ja Facebookista.

Nyt toivottelen teille kaikille ihanaa alkanutta viikkoa, täällä meillä viikko alkoi upean aurinkoisena.
Lähdenpä tästä siis ulos reippailemaan <3

-Pauliina

Kommentit

 1. Kauniita tyynynpäällisiä <3 Ja ihana tuo Kerttu, silityksiä söpöliinille <3 Mukavaa uutta viikkoa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin aivan ihania tyynynpäällisiä, olen rakastunut <3 Kertulle on välitetty rapsutukset! Ihanaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 2. Kauniita tyynynpäällisiä ovat kaikki. Jotenkin toi ryijypäällinen pisti heti silmiini.
  tuli mieleeni oma iso ryijy, siitä sais kauniita päällisiä.
  Ryijylle olisi silloin käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ryijy-tyyny on aivan ihana, jotenkin niin ihanaa kun vanhat ryijyt saavat uuden elämän tyynyinä <3

   Poista
 3. Kauniita tyynyjä ja tuo teidän turkoosi tuoli ihastuttaa aina.
  Kierrättäminen ja tuunaaminen on kyllä hyvä trendi. Itsekin huomaan, että viimeaikaiset muutokset kotona, ovat olleet pitkälti tuunattuja (maalia kyllä kulunut) tai sitten tavarat ovat siirtyneet huoneesta toiseen. ja, näin on tullut uutta ilmettä kotiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uutta ilmettä saa kotiin niin helposti juuri noilla mainitsemillasi tavoilla, aina ei tarvitse olla hankkimassa uusia kalliita juttuja. Itselleni tulee aina parempi fiilis, kun saan uudistettua edullisesti jonkin huonekalun tai esineen <3

   Poista
 4. Onpa kauniita tyynynpäällisiä! Ja jotenkin juuri tähän vuodenaikaan sopivat sävyt :)

  VastaaPoista
 5. Aloitin ryijutyynyn tekemisen viime keväänä. Tahtoisin sellaisen keinutuolin päälle.
  Vaan minne lie pistin keskeneräisen käsityön siivotessani, sillä vasta nyt se muistui mieleeni.
  Työläs olis tehdä, mutta kyllä,vaan mieli tekisi taas jatkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi tyynystäsi tulee varmasti upea <3 Osaisinpa minäkin itse tehdä ryijyjä, täytyisi varmaan harjoitella :D

   Poista

Lähetä kommentti

back to top