Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Eteisen kenkäsäilytys ja uusi kattovalaisin

Jos minulta kysytään niin vaikeimpia sisustuskohteita ovat useimmiten eteiset ja varsinkin se, että ne saadaan sisustettua toimiviksi tiloiksi niin, että arki helpottuisi.
Meillä niin kuin varmasti monilla muillakin eteinen on hivenen hankalan mallinen. Meidän eteinen on melko suuri, mutta sisääntulo on kuitenkin aika ahdas. 
Taloon muuttaessamme muistan hyvin kuinka eteisen naulakossa roikkuvat takit meinasivat ovesta sisään astuessa tulla kirjaimellisesti syliin ja jo silloin mietin, että eteinen olisi ehdottomasti saatava toimivammaksi.
Naulakolle oli tehty kiva syvennys, mutta se ei ollut kuin 30cm syvä, joten takit eivät mahtuneet roikkumaan kunnolla poikittain. 
Niinpä päätimme luopua kokonaan perinteisestä naulakosta. Rakensimme hattuhyllyn muutamasta laudanpätkästä ja hattuhyllyn alapuolelle kiinnitimme lankavetimet niin, että takit saisi roikkumaan limittäin. Tämä ratkaisu on ollut minusta erittäin käytännöllinen ja toimiva.


 

Seuraavana ongelmaksi muodostui kenkien säilytys.
Halusin syvennykseen jonkinlaisen kaapin, johon vähemmän käytössä olevat kengät saisi kätevästi pois silmistä ja samalla kengät olisivat pölyltä suojassa.
Aluksi ajattelimme rakentaa kaapin itse, mutta kun olin viimeisimpään Helsingin asuntooni hankkinut ovilla varustetun Ikean Billy-hyllyn kenkäkaapiksi ja tämä hankinta oli todettu loistavaksi ratkaisuksi. En nähnyt mitään järkeä lähteä näin hyvää ratkaisua enää vaihtamaan. Vielä, kun huomasimme hyllyn olevan eteisen syvennykseen mitoiltaan lähes täydellinen, ainoastaan kaapin jalkoja jouduttiin hieman lyhentämään.
Jotta kenkäkaapin sisältö ei hyppisi silmille, tein lasioviin näköesteen vanhoista pitsiverhoista.
Kaapin ylähyllylle mahtui vielä pari koria joihin on hyvä säilöä käsineet, pipot ja kaulahuivit.
Jatkuvasti käytössä olevat popot saavat toki olla esillä, koska kukapa niitä jaksaisi koko ajan olla kaappiin työntämässä. Päivittäisessä käytössä oleville kengille hyödynsimme talomme irtaimiston mukana tulleen yksinkertaisen kauniin kenkätelineen.
Eteiseen löytyi kirpputorilta kaunis messinkinen kattovalaisin, valaisin on käsittääkseni 60-luvulta ja valmistaja on Valinte. Messinki ja lakattu vanerikatto on mielestäni todella kaunis yhdistelmä. 
Aikaisemmin meillä oli eteisessä keltainen peltinen kattovalaisin, joka oli myös tosi kaunis, mutta hivenen epäkäytännöllinen koska se valaisi vain alaspäin. Tämä uusi kaunotar antaa valoa myös ylöspäin, joten nyt eteisessä näkee paremmin toimia. 

Vaikka ovesta sisään astuessa, ensimmäinen näkymä on meidän ihana lasikuisti (klik!) on ihanaa, että myös eteinen on edes jollakin tavalla ilo silmälle. 

Nyt toivottelen teille leppoisaa lauantai-iltaa <3

-Pauliina

Kommentit

 1. Onpa hyvä idea, mitähän varten noita takkeja yleensä näkee juuri toisinpäin. Niin on meilläkin, ja aika syvä pitää olla.
  Pitääpä tää panna muistiin, kun joskus saan kaapin eteiseen. Hyvä idea toi verhojuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ainakin takit ovat paljon kätevämmin limittäin, kun muuten tosiaan hyppivät syliin :D

   Poista
 2. Näyttää toimivalta. :) Meilläkin eteinen on aiheuttanut päänvaivaa, kun sitä ei ole. Kuisti ajaa nyt sen asian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on kuisti ja se teidän kuistin kaappi onkin ihan mahtava <3

   Poista
 3. Tosi hieno ja siisti eteinen! Meillä eteinen on pieni ja kylmä, jossa kaiken lisäksi on viisi ovea joka puolelle...ja se kuuluisa naulakko pursuaa enimmäkseen miehen ulkovaatteita, omat ulkovaatteni ovat keittiön komerossa, koska inhoan kylmiä vaatteita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin inhoan kylmiä vaatteita, joten ymmmärrän ratkaisusi erinomaisesti. Meidän eteinen on suuri, mutta silti jotenkin haastava. Naulakon vastapäisellä seinällä on patteri ja sähkökaappi, joten sille seinälle ei saa sijoitettua mitään toimintoja. Eteisessä on myös kuusi ovea, joten tämä seinänpätkä on ainoa yhtenäinen seinänpätkä. Kuisti on puolilämmin (n.+10) eli sinne ei viitsi vaatteita tai kenkiä jättää.

   Poista
 4. Käännä vielä kengän kärjet toiseen suuntaan ����

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tarkoitat noita alimmaisella hyllyllä olevia kenkiä niin ne eivät mahdu kaappiin muuten kuin hassusti poikittain :)

   Poista
 5. oh, das ist eine tolle lösung für den flur, gefällt mir sehr gut!!
  lg elfriede

  VastaaPoista
 6. Tuo Billyhän on kuin tehty tuohon tilaan ja käyttöön. Ollaan juuri muuttamassa ja pähkäillään oman Billymme mahtumista uuteen kotiin. Voisikohan yhden osan siitä hyödyntää meilläkin näin...? Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta Billy on ihan loistava tähän tarkoitukseen, kiva jos sait vinkkiä omaan kotiisi :)

   Poista
 7. Toimivan oloinen kokonaisuus. Mun silmiin pisti kaunis mustavalkoneule. Minkä merkkinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neule on ostettu pari vuotta sitten Haloselta ja sen merkki on S. Oliver :)

   Poista
 8. Käteviä ratkaisuja. Hauska nähdä myös näitä ns. joka kodin säilytyspaikkoja, mitä harvemmin blogeihin kuvataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Harvemmin tosiaan tälläisiä kohtia tulee kuvattua, vaikka ehkä pitäisi, koska juuri näihin hankaliin paikkoihin on kiva saada vinkkejä.

   Poista
 9. Todella hyvältä ja toimivalta näyttää! Kaunis valaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Eteinen on kyllä todettu varsin toimivaksi :)

   Poista
 10. Voi kun katson tuota teidän ihanan alkuperäistä eteistä juuri seisoessani tässä uuden kodin lastulevytetyssä.., olen taas kateellinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Sanna, tässä meidän eteisessä ei ole muuta alkuperäistä kuin katto. Purettiin kaikki levytykset pois ja teimme paneeliseinät tilalle. Kiva jos se näyttää alkuperäiseltä :D

   Poista
  2. Jees, sama homma meillä edessä, entisöidään entisöidään :) Hyvin ootte onnistuneet. Pitäisikin tulla ihan inspiraatiokäynnille jahka selvitään muutto- ja rempparumbasta!

   Poista
  3. Olette todella tervetulleita käymään ❤️ Tsemppiä muuttorumbaan!

   Poista

Lähetä kommentti

back to top