Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Tarpeellinen hankinta

Vierailimme viime lauantaina Nakkilassa järjestetyllä rompetorilla. Ilma oli aivan hirvittävä, vettä tuli aivan täydeltä ja myyjät joutuivat piilottelemaan myytäviä tavaroitaan pressujen alla. 
Onneksemme sade kuitenkin hetkeksi lakkasi ja pääsimme katselemaan löytyisikö myyjiltä meille mitään aarteita kotiinviemisiksi. 
Yhdessä peräkärryssä työkalujen alle hautautuneena näkyi kaunis kukkapöytä. Ihastelin pöytää hetken, mutta se näytti päässeen jo niin huonoon kuntoon, että emme nyt viitsi ryhtyä moiseen kunnostusprojektiin. Pöytä kuitenkin jäi vaivaamaan mieltäni, vaikka minulla ei ollut mielessä edes paikkaa sellaiselle sivupöydälle. 
 Aikamme rompetorilla kierreltyämme sanoin kuitenkin puolisolleni, että käydään nyt sittenkin vielä katsomassa josko pöytä olisi vielä myymättä. 
Pelästyin, kun en nähnyt enää pöytää peräkärryssä, mutta huojennuin kun huomasin, että myyjä olikin nostanut pöydän sisätiloihin sateelta suojaan. 
Myyjä lupasi myydä pöydän meille 15eurolla, hinta oli sen verran edullinen, että pakkohan se oli napata kyytiin. 

 Kuinka ollakaan tälle pienelle sivupöydälle löytyi täydellinen paikka melkein heti. 
Niin kuin edellisessä jutussa jo kerroinkin, olohuoneesta muutti yksi kaappi ruokailutilaan. Kaapin tilalle siirsimme aikaisemmin vähän hassustikin ikkunan edessä olleen vanhan radion, joten ikkunan eteen tuli kuin tilauksesta tarve jonkinlaiselle kukkatasolle ja tämä sivupöytä on minusta kuin tehty tähän tarkoitukseen. 
Juuri täydellisen  matala ja siro pöytä, joka ei estä ikkunasta tulvivaa valoa pääsemästä huoneeseen. Tässä kelpaa valosta tykkäävien kasvien talvehtia. 

Liimasimme pöydän pahiten repsottavat viilut takaisin paikoilleen ja pinnat käsittelimme Puuni-nimisellä huonekalujen kiillotusaineella. Näillä toimenpiteillä pöydästä tuli ihan katseenkestävä, vaikka pieniä vikoja löytyykin. Kunnostamme pöydän myöhemmin paremmalla ajalla. 

Vanha Blaubunktin radiokin tulee paremmin edukseen harmaata seinää vasten. Pienillä muutoksilla olohuoneeseen tuli taas vähän seesteisempi fiilis. Tänään on ollut todella sateinen ja syksyinen ilma, mieli tekisi jo vaihtaa syksyisempiä tekstiilejä olohuoneeseen. 
Saako jo myöntää, että kesä on ohi? Vaikka rakastan syksyä niin pieni haikeus iskee aina, kun syksy tulee. 

<3 Pauliina

Kommentit

Lähetä kommentti

back to top