Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kaappirakkautta

Tämä tarina kertoo meidän sieniretkestä, johon sisältyi pieni kohtalokas piipahdus Honkolan koulun kirpputorilla Keikyässä. Kirpputorin peränurkassa mattokasan alla näkyi jotakin todella kaunista, sieltä pilkotti upea vanha kaappi. Rakastuin tähän kauniiseen selkeälinjaiseen kaappiin päätä pahkaa. Vielä kun tarkemmin kaappia tarkastelimme huomasimme sen olevan ruotsalaisen Skaraborgs möbelindustrin valmistama eli kyseessä oli varsin laadukas ja hyvin tehty kaappi. Yritin kuitenkin takoa päähäni järkeä, emme todellakaan tarvitse yhtään kaappia enää, ei yksinkertaisesti ole tilaa ja ei ole todellakaan mitään järkeä kantaa tätä kaunokaista kotiin. 

Lisäksi tähän rahatilanteeseen nähden kaapille oli laitettu hieman liian korkea hintalappu 280€. 
Siinä kaappia ihaillessamme tuli kirpputorin myyjä kertomaan, että kaikista huonekaluista saa tinkiä reilusti, koska huonekalujen myyjä halusi niistä vain eroon. Myyjä sanoi, että voi suoraan pudottaa hinnan 150euroon ja siihen puolisoni tokaisi, että 100€ voimme maksaa. Se summa sopi kuulemma hyvin kirpputorin pitäjälle.
Totesin vain, että jaahas näinkö tässä taas kävi ja sitten sitä mentiinkin jo mittailemaan autoa, että mahtuuko kaappi ollenkaan kyytiin ja mahtuihan se. 

Koko kotimatkan mietin jo kauhulla tulevaa huonekaluruljanssia, mihin ihmeeseen saisimme kaapin mahtumaan. Vastaus on, että emme mihinkään jos jotakin ei lähde pois. 
Sovittelimme kaappia eri puolille taloa, paras paikka sille oli ehdottomasti ruokailutilassa.  
Kaappiin mahtuu uskomaton määrä astioita, joten siitä tuli meidän astiakaappi. 
Tämä tietenkin tarkoitti sitä, että vuosi sitten ruokailutilaan hankkimamme senkki ja kaappi joutuvat etsimään uuden kodin. Lisäksi senkin päällä ollut hylly, jouduttiin poistamaan, koska tämä uusi kaappi on korkeampi kuin vanha senkki. Hyllylle on uusi paikka onneksi jo tiedossa. 
Uuden kaapin kaveriksi kannoimme olohuoneesta kaapin, jossa on yläosassa pieni vitriiniosa. Vitriiniin sain kätevästi esille kauniit Grapponia-astiani. 
Kaapin päälle kokosin kirpparilta löytyneitä maljakoita joihin asettelin kauniita Unikoiden siemenkotia.
Kaunis vuohenputkitaulu on myös kirppislöytö parin viikon takaa.
Hyllyn poistamisesta jäi aika rumat jäljet tähän seinään, täytyy hieman pohtia mitä niille tekisi. Yksi potentiaalinen vaihtoehto voisi olla taulukollaasi tälle seinälle. 
Vasemmalla näkyvän Kliivian ostin viikonloppuna rompetorilta, se on todella vanhaa kantaa ja on kuulemma kukkinut joka ikinen vuosi. Katsotaan kuinka se meillä jaksaa. 

Pöytäliinaksi sovittelin ruttuista pellavaverhoa, jonka myös löysin kirpparilta. Jotenkin tuo petroolinsininen näyttää silmääni nyt todella hyvältä, tuo kivaa syvyyttä syksyn pimeneviin iltoihin. 
Tästä kaappiruljanssista oli myös todellista hyötyä, sillä meillä on nyt loppujen lopuksi yksi kaappi vähemmän ja kaikki alakerran kaapit tuli siivottua oikein juurta jaksaen. 
Nyt ei ole turhaa tavaraa kaapeissa ollenkaan ja sain samalla katsottua myytäviä tavaroita 8.10. järjestettävälle Mansen blogikirppikselle. 

Mitäs tykkäätte, olisiko pitänyt vain jättää kaappi ostamatta ja tyytyä vanhoihin mööbeleihin?
Minusta nämä hieman tummemmat huonekalut tuovat paremmin kontrastia ruokailutilaan. 
Olohuoneestakin tuli hieman avarampi, kun sieltä lähti yksi kaappi pois, siitä lisää seuraavassa jutussa. 

-Pauliina

P.S. Löysimme onneksi metsästä myös kanttarelleja, joten ei ollut ihan turha sieniretki. 

Kommentit

 1. Hyvät kaupat ja hieno kaappi! Tuollainen kierrättäminen sopii minullekin; jos löytyy jotain parempaa vanhan tilalle, niin ostetaan uusi ja myydään vanha! Eipä se sitten ole vaikeaa ollenkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläinen kierrättäminen on tosiaan myös minun mieleeni! Ei tule ostamisestakaan niin huono omatunto :D

   Poista
 2. Kyllä kannatti ostaa kaappi. Hienoja juttuja keräsit sen päälle. Mulla on kans toi kliivia, ihan vanhanaikainen. Mulla se kukki tosi hyvin, mutta jaoin sen ja uusi alku teki vain lehtiä. Jotenka viime viikolla heitin sen kompostiin. Älä ihmeessä jaa kukkaasi, mun ainakin pilas juuri toi jakaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tuo minun Kliiviani on jakotaimi isommasta kasvista, mutta täytyy toivoa, että se jossain kohtaa jaksaa kukkia.

   Poista
 3. Kyllä teillä on uskomattoman hyvä tuuri aina kirppareilla ;-)....täältä tuollasia ihanuuksia ei löydy =(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me kierrellään kirppiksiä tosi paljon ja nyt loman aikaan kierreltiin paljon muuallakin kuin kotipuolessa. Välillä näitä aarteita sitten osuu kohdalle <3

   Poista
 4. Hirmuisesti tuli ryhtiä ja linjakkuutta uuden kaapin myötä, onnea hienosta löydöstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja olen samaa mieltä, uusi kaappi selkeytti minusta koko huoneen.

   Poista
 5. No mut onhan toi kaappi ihan tosi hieno! Mä aina vaan uudestaan ja uudestaan jaksan ihmetellä näitä sun löytöjen määrää, kyllä on tuuria matkassa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varamsti on tuuriakin, mutta suurin syy on varmaan se, että käymme kirppareilla todella paljon :D

   Poista
 6. Kyllä osaakin olla kaunis kaappi! Vaikka onkin aika suuri, niin silti niin siro.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sirous varmaan johtuu ilmavista jaloista ja siitä, että jalat on eriväriset kuin kaappi. Olen kyllä ihan rakastunut tähän mööbeliin <3

   Poista
 7. Aivan ihana kaappi ja kokonaisuus

  VastaaPoista
 8. Kylläpä teit hyvän oston ja vaude, miten kaunis tuo huone nyt on !!! Ihana tuo jutun alku, lähditte sieneen:))) Hyvä reissu tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja olen samaa mieltä huoneesta tuli nyt niin paljon kauniimpi <3 Sienestäminen kannattaa :D

   Poista
 9. Tämä huone on kerrassaan täydellinen <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top