Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Asiaa seinistä

Nyt seuraa asiaa seinistä, useampikin lukijani on toivonut, että kertoisin tarkemmin mitä tapetteja ja maaleja meillä on käytetty sisäseinissä. Nyt vihdoin vastaan tähän toiveeseen.
 Lähes kaikissa alakerran huoneissa on ensin hirsiseiniä vasten laitettu huokolevy, levyt esiliisteröitiin laimennetulla liisterillä ja sen jälkeen huokolevyjen päälle levitettiin makulatuuri-tapetti. Vasta tämän jälkeen päästiin pintakäsittely puuhiin. 
Ainoastaan paneloidut seinät jäivät ilman huokolevyjä.

Yläkerrassa on suurimmassa osassa huoneita vielä vanhat pinkopahvit, joiden päällä on useita vanhoja tapettikerroksia ja me jatkoimme tätä kerroksellisuutta eli tapetoimme suoraan vanhojen tapettien päälle. Minusta on hienoa, että vanhoissa taloissa näkyy talon historia eli olemme yrittäneet "säilöä seiniin" vanhoja tapettikerroksia jos se on vaan mitenkään ollut mahdollista. 
Joissakin seinissä tapetit olivat ruttuisia tai huonosti kiinni alustassaan silloin tapettikerrokset oli tietenkin pakko irroittaa ennn uuden tapetin laittamista. 

 

Alakerran vierashuone on tapetoitu Pihlgren&Ritolan harmaasävyisella Kirsikkapuu tapetilla. Tapetin on suunnitellut Ritva Kronlund. Tässä Tapetissa on todella kauniit ja harmoniset sävyt.Olohuoneen seinät saivat uuden sävyn viime lokakuussa. Olohuone oli aiemmin tapetoitu Pihlgren&Ritolan Wiener Jugend-tapetilla, mutta minua ahdisti tapetin tunkkainen sävy. Niinpä tartuimme maalitelaan ja maalasimme seinät rohkeasti vanhan tapetin päälle, maalisävyksi valitsimme Tikkurilan Pro grey- värikartasta sävyn 1923. Sävy taittaa hieman vihreään ja on minusta kaunis pohja vanhoille puisille huonekaluille. Maalina käytimme Uulan Into-sisustusmaalia. 
Olen ollut tähän sävyn todella tyytyväinen, olohuone raikastui hurjasti. 
Täältä (klik) löydätte kuvia miltä meidän olohuoneemme näytti ennen maalaamista.
Ruokailutilasta löytyy paljon erilaisia seinäpintoja. Yhdelle seinälle jätimme hirren näkyviin, yksi seinä on maalattu Uulan valkoisella sisämaalilla, yhdestä seinästä löytyy Pihlgren&Ritolan 50-luvun Geometria-tapetti. Välillä minun tekisi mieli vetää kaikki ruokailutilan seinät saman värisiksi, mutta välillä taas ihastelen sitä millaisen fiiliksen erilaiset seinäpinnat tekevät huoneeseen. Ruokailutilan yksi valkoinenseinä sai viime vuonna hieman maalia ylleen, tämä kaunis sävy on tietenkin Tikkurilan Vuono M442. Upea metsänvihreä sävy kokosi yhteen minun "aarreseinäni". 
Keltaiset pannuni tulevat minusta enemmän edukseen vihreää seinää vasten, valkoinen seinä sai pannut näyttämään minun silmääni turhankin "ärhäköiltä". 


Keittiö on tapetoitu samalla Geometria-tapetilla kuin ruokailutila, lisäksi keittiön yksi seinä on paneloitu Helmipontti-paneelilla. Paneloitu seinä maalattiin Uulan valkoisella puolihimmeällä sisämaalilla. 


Eteisen seinät on suurimmaksi osaksi paneloitu valepontti-paneelilla ja maalattu valkoiseksi Uulan sisämaalilla. Yhdestä eteisen nurkasta löytyy Kodin terrasta ostettu "oksatapetti", en valitettavasti muista tämän tapetin valmistajaa enkä nimeäkään. 
Näille eteisen tapetoidulle seinille minulla onkin jo muita suunnitelmia, minusta tämä tapetti on liian moderni meidän taloon ja siksi se tulee saamaan lähtöpassit. 


Kuisti on paneloitu helmiponttipaneelilla ja maalattu valkoiseksi Uulan puolihimmeällä sisämaalilla, tässä kohtaa voisin hieman kehua tuota Uulan maalia. Maali on nimittäin aivan ihanteellinen maalattava, se peittää hyvin ja on lähes tuoksuton. Voin vilpittömästi suositella tätä maalia kaikille, varsinkin vanhojen talojen asukkaille, koska maali on täysin hengittävä. 


Yläkerran aula on tapetoitu pinkopahvien päälle, kauniin raikkaalla Pihlgren&Ritolan Hyasintti-tapetilla. Tähän tapettiin en kyllästy varmaankaan ikinä, tässä Tapetissa on ihan mielettömän kauniit ja harmoniset sävyt. Tapetti tuo aulaan todella freesin fiiliksen. Makuuhuone sai uuden ilmeen viime keväänä ja tapetiksi valikoitui Boråstapeterin upea Flora-tapetti. Olen aivan rakastunut tähän tapettiin, vaikka tapetti on yleissävyltään tumma, tekevät kauniit kukkaset tapetista raikkaan. Makuuhuoneen paneloidun päätyseinän maalasimme samalla Tikkurilan Vuono-sävyllä kuin ruokailutilan seinänpätkän. 


 

Viimeisin tapetointikohteemme oli harrastehuoneemme, tänne valitsimme hieman mintunvihreään taittavan 50-lukua raikkaasti henkivän tapetin. Tapetti on Boråstapeterin borosan mallistosta tapetti nro 37746.

 

Yläkerran kahdesta huoneesta en laittanut kuvia ollenkaan, koska huoneet ovat vasta työn alla. Palaaan näihin kahteen huoneeseen, kun saamme projektit joskus eteenpäin.

Toivottavasti tästä jutusta oli hyötyä ja kysykää ihmeessä jos teille heräsi jotakin kysymyksiä. Minulle saa aina ehdottaa myöskin toivomuksia jos teille tulee mieleen aiheita, joista toivoisitte minun tekevän juttua.

Mukavaa tiistai-iltaa <3

-Pauliina

Kommentit

 1. Täydellinen koti ❤
  Huomasin vähän aikaa sitten , että taidetaan olla melkein naapureita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤️
   Ai, hauskaa jos ollaan melkein naapureita :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Ihania seinäpintoja teidän kodissanne <3 Kaunista <3

  VastaaPoista
 4. Tosi kauniita seinäpintoja, tykkäsin jokaisesta. Toi laudoitus on ihana kuistilla, samoin pelkkä hirsiseinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija <3 Hirsieinä tuo ihanaa lämpöä, varsinkin olohuoneen puolella tykkään siitä kovasti.

   Poista
 5. Ihania! Tykkään etenkin makuuhuoneen, harrastehuoneen ja yläkerran aulan tapeteista. :)

  VastaaPoista
 6. Ihania tapetteja ja pintoja! Mun suosikit ovat makuuhuone ja yläkerran aula, mutta kaikki ratkaisut ovat tosi kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tapeteilla saa luotua niin ihania tunnelmia huoneisiin.

   Poista
 7. Hei mun toivepostaus, kiitos <3 Ihanat tapetit teillä, ja musta tuo oksatapetti, jonka vaihtamista suunnittelet, on tosi kaunis juuri teillä, mutta joskus vaan joku juttu ei natsaa omaan silmään ja vaihtoon menee. Uskon, että löydät tilalle jonkun sopivan ja odotan jo nyt, mitä nykyisen tilalle!

  Sori, menee hiuan ohi tapeteista, mutta kysyn tässä samalla kun yritin tietoa löytää, että millä käsittelitte itse rakentamanne sängyn? Väri on juuri sitä, mitä myös tulevaani etsin ja siksi olisi kiva kuulla, millä sivelitte sen :) Muistelen, että jossain se oli,vaan nytpä en löydä, tai sitten muistan väärin.

  VastaaPoista
 8. Vaihtelunhalu se on varmaan yksi suurin syy tapetinvaihtamiselle :D

  Käsittelimme sängyn tammen värisellä petsilakalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksestasi koskien sängyn sävyä :) Muistako vieä, minkä merkkinen tuote oli kyseessä, ne kun joskus on kumminkin eri sävyisiä, vaikka sävy myydään samalla nimellä. Tuossa teidän on upea sävy!

   Poista
  2. Se omi Tikkurilan vanhan ajan maalit petsilakkaa ja siitä tosiaan sävynä Tammi. Tykkään myös kovasti tuosta sävystä.

   Poista
  3. Oih, kiitos kovasti tarkennuksesta <3 Muutto viikon päästä ja uusi sänky pittäis saaha :D Odotan tässä kovasti, että perhe lähtee mökille, minä jään yksin kotimieheksi ja pääsen tabletin kanssa riippumattoon suunnitelmissa lukea koko blogisi läpi oikein ajan kanssa! Mukavaa päivää sinne :)

   Poista
  4. Oi, tsemppiä kovasti muuttoon ja kivoja lukuhetkiä blogini parissa <3 Kysy jos herää jotakin kysymyksiä! Aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 9. Onko kaikissa huoneissa tapettia, vai onko joku maalattu seinä sudittu suoraan makulatuuripaperin päälle?

  VastaaPoista
 10. Kiitos tämän jakamisesta, kiva kun kerroit mitä on käytetty seinissä. Meillä on maalari etsinnässä, talo on vasta rakentumassa, mutta kohta päästään pintojen kimppuun. Etsinnässä yleisiin tiloihin on jokin ihana hento harmaa sävy.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top