Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Imatran kirppikset ja löydöt

Parin viikon takaisella mökkireisuullamme piipahdimme Lappeenrannan kirppisten lisäksi myöskin Imatran kirppiksillä. 
Imatralla on kaupungin kokoon nähden todella monta kirpputoria, alla oleva lista on kopioitu Lappeenrannan uutisten nettisivuilta. Lista on tehty tammikuussa 2017.

Kirpputoreja Imatralla

Listasta voi puuttua kirpputoreja.
New Life Vuoksi – City Kirppis, Helsingintie 1.
KruunuKirppis, Tuomaankuja 1.
Valtikka kirpputori, Torikatu 6.
Kirpputori Amalia, Helsingintie 29.
Porttikirppis, Koskenparras 3.
Meidän Vuoksi -kirpputori, Tuulikallionkatu 2.
Työn vuoksi ry, Torikatu 7.
Pelastakaa Lapset ry:n kirpputori, Siitolanranta 3.
Iloa elämään ry, Tainionkoskentie 3ja 60.

Me vierailimme tällä reissulla kolmella itsepalvelukirppiksellä, kirpputori Amaliassa, Kruunukirppiksellä ja Valtikka kirpputorilla. Näiden lisäksi kävimme Pelastakaa lapset Ry:n kirppiksellä ja Työn vuoksi Ry:n kierrätysmyymälässä. 
Minusta Imatran kirppiksillä on hyvin nähtävissä Venäjän läheisyys, tarjolla on paljon rajan toiselta puolelta tullutta posliinia, maatuskoita ja muuta Venäjältä tuttua tavaraa. 
Toki löytyy myös ihan tyypillistä kirppistavaraa, kuten vaatteita, leluja, astioita jne. 


Nämä kahvikupit nähdessäni melkein kiihdytin askeliani, koska kauempaa luulin, että nyt osui aarre kohdalle. Luulin astioita ruotsalaisen Stig Lindbergin suunnittelemiksi Berså-astioiksi. Mitä lähemmäs kupposia pääsin huomasin pettymyksekseni olevani väärässä. Kupit olivatkin japanilaisvalmisteisia tusinakuppeja. 
Nyt heräsi vain kysymys, kuka on matkinut ja ketä.
 Berså-sarja on lanseerattu vuonna 1961 ja siitä on muodostunut todellinen retroklassikko, varsinkin Ruotsin puolella sarja on todella haluttua ja keräiltyä. Kuosista löytyy nykyään myös tapetti. 
Berså tuli uustuotantoon vuonna 2005, mutta itse haluaisin löytää nimenomaan vanhaa tuotantoa olevia astioita. Tuntuvat vaan olevan todella kiven alla, mutta ehkä jonakin päivänä myös minun astiakaapistani löytyy näitä kaunottaria. Siihen asti nautin näistä Berså-kuppeja muistuttavista japanilaisista kupposista, jotka lähtivät mukaani eurolla. 
Kupit löytyivät Valtikka kirpputorilta. 

 


Reissun mahtavimpiin löytöihin kuuluu tämä upea ruotsalaisen Gustavsbergin valmistama ja  Lisa Larsonin suunnittelema maljakko. Tämä oli upea löytö, sillä Lisa Larsonin tuotanto on nykyään todella haluttua ja hinnat ovat tietenkin sen mukaisia. Varsinkin Larsonin suloiset eläinhahmot ovat todella kysyttyjä. Tämä minun löytämäni maljakko oli todellinen löytö myöskin hinnaltaan, maksoin maljakosta 50senttiä. 
Maljakko löytyi Kirpputori Amaliasta. Riihimäen lasin valmistama silkkipainotekniikalla koristeltu tarjoilulautanen iloisen keltaisessa värissä oli pakko kotiuttaa, vaikka kuviossa olikin pieni naarmu. 
Tämä lautanen on valmistettu 50-60-luvulla. 
Lautasen hinnaksi oli laitettu 2euroa, mutta sillä hinnalla ei se ollut kenellekään kelvannut ja sain tämän nyt puoleen hintaan eli maksoin lautasesta yhden euron. 


Kirpputori Amaliasta tarttui mukaani kaksi sisustustyynyä, ajattelin näiden sopivan hyvin yhteen olohuoneen tummanvihreiden samettiverhojen kanssa. Sovitin tyynyjä vihreään Rondo-nojatuoliin ja uskoisin, että tyynyt sopivat hyvin yhteen vihreiden talviverhojen kanssa. Onneksi kuitenkaan vielä ei ole aika vaihtaa talviverhoja, joten jemmaan tyynyt kaappiin odottamaan syksyä. 
 Tyynyistä ei löytynyt mitään valmistajamerkintöjä. 
Maksoin tyynyistä yhteensä 6 euroa. Ihanaakin ihanampi Arabian mustavalkoinen kukkaruukku tarttui mukaan Työnvuoksi Ry:n kierrätysmyymälästä, harmikseni aluslautanen puuttuu, mutta enköhän minä jotakin tämän ruukun alle keksi. Maksoin tästä hyväkuntoisesta ruukusta 2,5€ eli todella edullinen löytö.
Ruukku on Arabian SD-malli, suunnittelija Richard Lindh, valmistettu vuosina 1958-64. 

Kesä on ihan parasta aikaa tehdä hyviä kierrätyslöytöjä, jospa sitä pääsisi taas viikonloppuna piipahtamaan rompetorilla tai kirppiksillä.

Kivaa viikonloppua teille kaikille!

-Pauliina 

Kommentit

 1. Ihan mahtavat löydöt! Mulla on täysin jäänyt aloittamatta kesän kirppistelyt ja rompetorivierailut. Onneksi tässä on tulossa pari tapahtumaa ihan omille nurkille, niin eiköhän asia korjaannu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Me ollaan myös käyty yllättävän vähän missään, jotenkin tämä kesää vaan tuntuu menevän niin vauhdikkaasti. Onneksi kivoja tapahtumia on kuitenkin vielä tulossa :)

   Poista
 2. Ihania löytöjä! Mun mielestä noita tyynyjä oli myynnissä Kodin1:ssä ehkä pari vuotta sitten. Muistan niitä ihastelleeni siellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ehkä nämä sitten ovat Kodin ykkösen mallistosta, kauniita ovat tosiaan <3

   Poista
 3. Hyviä löytöjä ja edullisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja todellakin oli hinnat kohdillaan näissä löydöissä!

   Poista
 4. Kivoja ja halpoja löytöjä! Olen matkaamassa ensi viikolla Itä-Suomeen kirppiksille, jännää nähdä, mitä tulee vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, toivotaan että osuu hyviä löytöjä myös sinun matkallesi :)

   Poista
 5. Hei täältä napapiiriltä!

  Minulla on tuo lasinen vati vihreänä. Ostin sen jokin vuosi sitten Oulusta. - Lisäksi minulla on saman sarjan asetteja toistakymmentä. Äitini sai sellaisia lahjaksi 1959, 2 keltaista, 2 vihreää ja 2 mustaa. - Itse olen ostanut myös punaisia ja sinisiä.

  Lautaset ovat aika herkkiä, joten olen pitänyt niiden välissä lautasliinoja. Pesun ole tehnyt nopeasti, ettei vettä mene väliin.

  Mikähän lautasen nimi on? Olisiko Raita??

  Tällaisia tuli mieleen astioiden harrastajalla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa hei!

   En osaa sanoa nimeä tuolle lautaselle, mutta raita kuulostaa hyvältä niin se voi olla vaikka sen niminen.
   Lautasia on tosiaan valmistettu useissa eri väreissä, kauniita kaikki.
   Pikkuisen ovat kyllä herkkiä hajoamaan ja pinta kuluu herkästi, täytyy käsitellä varoen.

   Poista
 6. Minulla on noita raidallisia lautasia neliömäisinä, puolet sinisiä, puolet punaisia. Äitini luovutti ne minulle jo vuosia sitten. Muistan lapsena ihailleeni niitä kahvipöydässä. - Saga-

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top