Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

50-luvun lattiavalaisin

Päätimme piristää sateista sunnuntaita piipahtamalla pitkästä aikaa huutokaupassa. Emme ole viime aikoina kauheasti jaksaneet huutokaupoissa käydä, yksi syy on tietenkin kun emme tarvitse enää mitään uutta kotiin ja toinen on, että huutokaupassa vierähtää helposti aikaa useampi tunti. Mutta harmaana sadepäivinä huutokaupoissa voi hyvin viettää aikaa. Onneksi eilen päätimme lähteä katsastamaan tarjontaa, sillä meitä odotti siellä ihana 50-luvulta peräisin oleva lattiavalaisin. Ihastuin valaisimeen välittömästi sen nähtyäni ja ajattelin, että tuo pitää saada meille. Valaisimesta jouduimme hieman kisaamaankin, mutta kuitenkin melko edukkaasti saimme sen kotiin. 

Ainoa ongelma oli, että valaisimeen oli ilmeisesti jossakin vaiheessa vaihdettu uudet kuvut ja ne eivät miellyttäneet minun silmääni. Onneksi löysimme valaisimeen uudet kuvut tutusta osto-ja myyntiliikkeestä. Puolisoni saikin taas tehdä töitä, että saimme valaisimesta meille oikean näköisen. Ryhdyimme vaihtamaan kupuja niin kovalla vauhdilla, että unohdin ottaa ennen-kuvat valaisimesta. Minusta valaisin näyttää upealta tuolla ruokailutilan nurkassa. 
Aiemmin nurkassa oli 70-luvun valaisin, jonka varjostin oli Vallillan keltamustaa Makeba-kangasta. Valaisin oli kaunis, mutta minun mielestäni kuitenkin hivenen väärän tyylinen ja mallinen tähän tilaan. Onneksi vanha valaisin löysi paikan yläkerran harrastehuoneesta. Ruokailutilan kaapin päälle muutti vanha kultaköynnös, jonka saimme lopettelemassa olevasta mainostoimistosta. Köynnös oli istutettu ihanaan Arabian mustaan ruukkuun, eli tämä suorastaan kuului meille. Köynnös oli kasvanut aivan sikinsokin, mutta eiköhän se saa itsensä suoristettua, kun sitä hieman ohjailee. Kultaköynnös on käsittääkseni erittäin vahva ja helppohoitoinen kasvi. 
                                                                   -P

Kommentit

 1. Täydellinen valaisin teille ja juuri sellaiset kuvut kuin pitääkin.Loisto hankinta.😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen kyllä hurjan tyytyväinen tähän hankintaan <3 Ja, onneksi löysimme heti oikeanlaiset kuvutkin.

   Poista
 2. Aivan mahtavan kaunis jalkalamppu. Minäkin olen kuullut että kultaköynnös on hyvä kasvi viihtymään jotenka taitaa kasvaa myös melkoisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Toivotaan, että kultaköynnös säilyy hengissä ja kauniina meilläkin.

   Poista
 3. Tyyliniekka on taas ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan<; Löysit jotain niin teille sopivaa ja kaunista ja tuo kulmahan oli näköjään ihan odottanut tuota valaisinta,huomaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä tyyliniekasta tiedä, mutta ainakin me oltiin oikeassa paikassa oikeaan aikaan ;) Minusta tuo nurkka todella kaipasi juuri tuollaista valaisinta, valaisin on paitsi kaunis se myös valaisee sopivasti eikä ole liian kirkas.

   Poista
 4. Hieno! Juuri ihailin meidän vakkari vanhantavaran kauppiaalla vastaavaa, siinä oli vain kaksi lamppua ja toinen kupu oli vaihdettu. Sovittiin, että hän vaihtaa kuvut oikeiksi ja sitten pohditaan, tulisiko meille vai ei...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, toivottvasti valaisimesta tulisi teille sopiva. Minä niin tykkään näistä siroista 50-luvun valaisimista <3

   Poista

Lähetä kommentti

back to top