Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Uusia valontuojia ja muita kirppislöytöjä


Päivät ovat alkaneet uhkaavasti lyhentymään ja sisälläkin tarvitsee jo sytytellä valoja. Onneksi saimme valoa pimeyteen, kun löysimme yläkerran aulaan "uuden" valaisimen. Tämä uusi ihanuus antaa todella kauniin ja pehmeän valon ja sopii tyyliltään hienosti tähän tilaan. Aikaisemmin aulassa oli liian pieni ja huonosti valaiseva valaisin. Maksoimme tästä 60-luvun valaisin kaunottaresta 10€.Ruokailutilaan löytyi siro 50-lukuinen seinävalaisin. Sopii minun mielestäni hienosti hetki sitten
meille muuttaneen ryijyn kaveriksi.


Arabian maljakko-kokoelmani sai uuden lisäyksen. Kaarina Ahon suunnittelema sinapinruskea harlekiini-maljakko täydensi hienosti rivistön. Tämä väri on tällä hetkellä suosikkini näistä maljakoista. Annoin yhden ruskean Arabian maljakon juuri häälahjaksi ystävälleni, joten tämä maljakko löytyi kuin tilauksesta. Sitten matkalleni osui harvinaisuus jollaista en ollut koskaan aikaisemmin nähnyt missään. Tämä harvinaisuus on Festivo-kynttilänjalka keltaisessa värissä. Kyselin tästä kynttilänjalasta tietoja netissä erilaisilla palstoilla. Sielläkin tuli selväksi, että tämä on todellinen harvinaisuus, jota on ilmeisesti valmistettu vain pienen hetken ajan pääsisäismyyntiin vuonna 1993, samaan aikaan valmistettiin Mariskooleja samaisessa värissä. Oli niin tai näin, keltaisen värinsä johdosta tämä sopii meille täydellisesti. Festivoja on valmistettu myös sinisenä vähän aikaa ja opaalivalkoisena, mutta valkoinen näytti liikaa posliinilta ja eivät ilmeisesti sen vuoksi päätyneet myyntiin asti. 


                             

              Muutamia uusia puhalluskoristeisia kahvikuppejakin tuli kokoelmiin lisää. 


Marimekon "puutarhurin parhaat"- kuosista ommeltu verho löytyi edukkaasti ja sopii teemansa puolesta hyvin syysverhoksi kuistin portaikkoon. 


                           


                                                 Ihanaa syysiltaa lukijoilleni! 

                                                                  -P

Kommentit

 1. Kivat lamput mutta toi festivo.....mikä herkku =) sinisenä olen nähnyt mutta en keltasena.....voikun sattuis joskus kohdalle ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Festivo oli kyllä uskomaton löytö, niin herkullinen väri <3

   Poista
 2. Onpas taas mahtavia löytöjä ihan kaikki! Tuo Festivo on varmasti oikea harvinaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Festivo on kyllä harvinaisuus ei tunnu löytyvän mistään samanlaista :D

   Poista
 3. Onpa kivat valaisimet! :) Mulla on haussa työhuoneeseen kaksi kattovalaisinta. Olisi kiva, että olisivat samanlaiset, mutta en tiedä onko kahden samanlaisen vanhan löytäminen turhan hankalaa. Uusiakin olen välillä vilkuillut.

  Enpä ole tietänyt, että noita kynttilänjalkoja on keltaisiakin! Aina oppii uutta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy pitää mielessä jos osuisi kaksi samanlaista valaisinta joskus vastaan :) Kyllähän sitä voi hyvällä tuurilla löytyäkin.

   Poista
 4. Oi, sulla on noita Festivon kynttilänjalkoja. Sain perinnöksi muutaman ja nyt olenkin kirppareilta etsiskellyt tuollaista korkeampaa kirkasta. Täytyypi jatkaa etsintää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Festivot on ihania, pitkään pidättäydyin niistä, mutta kun saimme muutamat ilmaiseksi niin sen jälkeen se oli menoa :)

   Poista
 5. No nyt on kyllä taas sellaset löydöt ettei mitään rajaa...en oo tiennykään että Festivoja on tehty keltaisena. Ja noi lamput on hienot!

  VastaaPoista
 6. Mullekkin tuli ihan uutena tietona toi keltainen Festivo. Tosi kaunis kyllä. Samoin noi valaisimet ja muutkin löydöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida monikaan olla nähnyt tuollaista keltaista festivoa, se on kyllä niin meille sopiva <3

   Poista
 7. Mullekkin tuli ihan uutena tietona toi keltainen Festivo. Tosi kaunis kyllä. Samoin noi valaisimet ja muutkin löydöt.

  VastaaPoista
 8. Ihana toi seinälampetti. En ole koskaan nähnyt Festivo sarjasta tuota keltaista.
  Teille se sopii hyvin, kaunis portaikon verho.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seinälampetti on hirmuisen kaunis ja siitä tulee myös ihana valo :)

   Poista
 9. Kauniit valaisimet...varsinkin tuota 50-luvun seinävalosta tykkään. Minullakin on noita Festivo kynttilänjalkoja, mutta koskaan en ole keltaiseen törmännyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valaisimet on kyllä niin meille sopivat ja tuo Festivo on niin täydellinen <3

   Poista
 10. Todella hieno tuo aulan valaisin ja voin kuvitella, että tulee kaunis valokin!

  VastaaPoista
 11. Kyllä oli löytöjä taas kerrakseen, tuo festivo keltaisena-ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain ollutkin, keltainen Festivo oli kerma kakun päällä :D

   Poista
 12. Tuo keltainen Festivo ja uusi kattovalaisin... Taidan olla rakastunut <3

  VastaaPoista
 13. Kyllä teillä vaan on silmää sisustuksellenne!
  Samat esineet toisessa ympäristössä, vaikka siellä kirpparilla kaiken muun keskellä, eivät ehkä herättäisi kovinkaan monen huomiota. Mutta kun tuotte ne oikeille paikoilleen ja sopivaan ympäristöön, niin johan on vakka ja kansi taas toisensa löytäneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanista sanoista <3 Niinhän se tosiaan on, että kirppiksillä moni asia näyttää hyvin erilaiselta kuin oikeassa ympäristössä. Mitä enemmän kirppiksiä koluaa niin sitä paremmin silmä harjaantuu näkemään sieltä kaiken "romun" keskeltä ne oikeat aarteet :)

   Poista

Lähetä kommentti

back to top