keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Sorruin


Tiedättekö sen tunteen, kun kiertelette kaupoissa ja siellä on kaikkea ihanaa, ihastut johonkin esineen ja nappaat sen kainaloon ja kävelet sen kanssa kassalle sen enempää miettimättä.
Minulle tälläinen ostokäyttäytyminen oli nuorempana liiankin tuttua, mutta olen tullut fiksummaksi ostajaksi, harkitsen ja punnitsee tarvitsenko todella tätä esinettä tai sopiiko se edes meille. Tai niin ainakin luulin. 

Sillä nyt kävi jotakin hassua, olin sunnuntaina Tigerissa tekemässä työpaikalleni täsmäostosta, mutta kuinkas kävikään sen kummempia ajattelematta otin käteeni timantinmuotoisen korin, sen värikin oli kauniin vihreä. Kävelin kassalle ja maksoin ostokseni.
Mietin heti, että miten tässä näin kävi? Sorruin ostamaan uuden esineen, ostan niin harvoin mitään muualta kuin kirpputoreilta, että olen tuntenut tästä ostoksesta huonoa omatuntoa nyt sunnuntaista asti. Mietin jopa, että voisiko tuon ostoksen palauttaa, eihän se edes sovi meille, se näyttää liian uudelta. Kuitenkin salaa olen ihastunut tuohon koriin, appelsiinit näyttävät korissa kauniilta. Tuossa se nyt nököttää ruokapöydällämme ja yrittää viihtyä ja osoittaa minulle omaa paikkaansa. 

Hankala on tämä ihmisen mieli, kysyisinkin nyt teiltä, että tunnetteko te muut huonoa omatuntoa ostoksistanne? 

   

                                                                 -P

22 kommenttia:

 1. Minäki oon salaa ihastunu noihin Tigerin häkkyräkoreihin. Vielä en oo kotiin asti kantanu, mutta sekin päivä saattaa koittaa. :D
  Värinsä puolesta ainakin sopii teille hyvin ja muotoilu tuo ehkä kivaa ristiriitaa tuon kaiken vanhan kanssa. Ja nättihän se on! :)
  Älä suotta pode huonoa omaatuntoa yhen ostoksen takia. Välillä saa hairahtaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten ne osaavatkaan olla niin viehättäviä ja ehkä tosiaan tuo ristiriita uuden ja vanhan välillä on se mikä minua viehättää <3 Ehkä pieni hairahdus välillä on hyväksi, oppii ainakin että ei kannata hairahtua uudelleen :D

   Poista
 2. Don't worry! Ajattele kuinka olisi jäänyt vaivaamaan mieltäsi jos et olisi sitä ostanut. ;) Minäkin tykkään ostaa kirppiksiltä ennemmin kuin uutta koska vanhoissa tavaroissa on vain se jokin. Ja kyllä se ostoskrapula vaivaa ajoittain. Mutta jos laittaa toisesta päästä tavaraa kiertoon niin sittenhän kaikki on tasapainossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä niin ja kyllä tuo kori aika kauniilta tuossa pöydällä näyttää. Pitää vaan kaivella kaapeista lisää myytävää kirppikselle :)

   Poista
 3. Omaa mieltäni vaivaa, joskus tavara, jonka olen kaupan/kirpparin hyllelle jättänyt..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuulostaa tutulta ja varsinkin jos kirpputorille on jättänyt jotain, mihin ei varmasti törmää enää uudelleen :P

   Poista
 4. Tunnistan tunteen, kerroinkin jo blogissa, että on ollut nyt aikamoinen ostokrapula, kun on vauvan takia ja muka vauvan takia tullut hankittua tosi paljon tavaraa! Vaikka suurin osa käytettyinä, mut sitten tosi isoja hankintoja (kuten sohva -vauvalle??) uutena.

  Mutta se, että sunkin pitää jälkeenpäin tätä hankintaasi miettiä, kertoo, että ei ole mitään hätää, tuskinpa olet lipsumassa pahasti :) Tiger on kyllä paha paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mutta kyllähän vauvalle pitääkin tehdä jos jonkinlaista hankintaa, vaikka ehkä tosiaan sohva voi olla vähän kaukaa haettu :D Tiger on kyllä paha paikka, onneksi ei tarvitse sinne hetkeen mennä. Luulen, että tämä pieni lipsahdus, opetti minulle sen että lipsuminen ei kannata :D

   Poista
 5. No mutta tuollaiset korithan on todella näppäriä! Mulla on tällä hetkellä kummallinen metallikori-fetissi, gotta catch them all!!! Kirpuilta löytyy joskus somia, mutta olen itsekin ostanut uutena moooonta koska tarve on aina joskus eri kuin tarjonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin ovat näppäriä ja tällekin ostoksille olen keksinyt jo monta käyttötarkoitusta. Yritän vaan niin välttää ostamasta mitään uutena :)

   Poista
 6. Kyllä! Melkein jatkuvasti. Ja usein ostokseni ovat vielä vailla käyttötarkoitusta, silmäniloksi vaan. Tuo sinun korisihan on ihan käyttöesine sentään. Ja vieläpä nätti sellainen. Ja tuskinpa kauheasti edes kukkaroa köyhdytti, kun kerran on Tigeristä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että en ole ainoa "ongelmani" kanssa :D Eipä tuo tosiaan kallis ostos ollut, huikeat 6euroa tuosta köyhdyin.

   Poista
 7. Mä myönnän, että ihastelin aikoinaan tuota koria instassa, kun näin sen lankakorina ja suoraan sanottuna petyin, kun se olikin uusi. Se on meinaan tosi sievä! Luultavimmin ostan samanlaisen korin sit joku päivä kirppikseltä =) Jos ostaisin sen uutena, niin kävisin varmasti samanlaista taistelua itseni kanssa kuin sinä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi lankakorinahan tämä toimisi myös ja uskon vahvasti että löydät tälläisen kirppikseltä. Silloin se onkin ilahduttavasti löytö, uuden tavaran ostaminen saa minut aina potemaan huonoa omatuntoa.

   Poista
 8. Kaunis kori! Lähes tulkoon aina heräteostokset harmittaa, harvoin kylläkin teen tällaisia hankintoja. Meheni nauraa minulle, kun kenkiäkin käyn kolme kertaa sovittamassa ennen kuin ostan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo sinun tyylisi on erittäin järkevää, ainakin tulee mieluinen ostos. Heräteostokset harvoin ovat kovinkaan hyviä, ainakaan minun kohdallani, mutta kieltämättä tähän ostoksen olen nyt aika ihastunut :D

   Poista
 9. Uutta ostan harvoin, mutta sen jälkeen kun jätin kirpparilla hyllyyn viiden euron aurinkopullon pihiyttäni ja kolmenkympin retrokeltaisen Kenwoodin toimivan yleiskoneen päätin että kyllä se aika tavaran kaupittee. Eli ostan kirpparilta jos tuntuu siltä että tuo on aikas kiva. En kyllä edes muista milloin kävin jossain sisustusputiikissa. Jaa lauantaina Ikeassa, ostin vessaan allaskalusteen kun halvalla sain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, oletkin jättänyt melkoisia aarteita kirppikselle :D Kirppiksiltä ostan huomattavasti pienemmillä perusteluilla tavaraa, ajattelen aina että kun se on jo valmiiksi kierrätettyä niin sen voi ostaa jos se vaan itseä miellyttää. Uuden ostamista pyrin harkitsemaan huomattavasti tarkempaa, kun maailma on jo valmiiksi täynnä tavaraa.

   Poista
 10. Minäkin ihailin ja pyörittelin kädessä samoja häkkyröitä Tigerissa sunnuntaina! En ostanut kun kotoa löytyy jo samanlainen isompi ja yllätys, yllätys keltaisena :D

  Ostoähky mulla on ollut ylipäätään kaikesta ostamisesta jo jonkin aikaa ja tahti onkin parin vuoden takaisesta hidastunut, onneksi. Keräilijänä mitään kerättyä ei vielä ole niin paljoa, että lähtisi kiertoon, mutta vielä sekin koittaa joku kaunis päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostoähkyä on kyllä välillä ihan hyvä potea, silloin ainakin tulee miettineeksi kaikki hankinnat paljon tarkempaa :D minä olen onneksi oppinut laittamaan "keräilytavaraakin" jo kiertoon, millään ei kaikki ihanuudet mahdu kotiin, vaikka kuinka haluaisi.
   Ahdistun myös helposti tavarapaljoudesta ja sellaisina hetkinä saatan myydä jotain sellaista, mitä myöhemmin kadun. Mutta ei se haittaa, yritän olla rakastumatta tavaraan liiaksi.

   Poista
 11. Huono omatunto jostain ostoksesta on niin tuttu tunne. Ja järkkyä, että se voi kestää vaikka viikon. Tai vaikka pidempään. Toisaalta sitä huonoa oloa saa paraemmaksi kun pistää tavaroita reippaasti kiertoon :) Ja voi että toi kori on ihana. Tiger on tosiaan paha paikka. En ymmärrä. Jotenkin pidän sitä ihan krääsäkauppana, mutta lasten kanssa siellä pitää välillä poiketa ja melkein joka kerta sorrun siellä ostamaan itsellekin jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin Tiger on ihan mahdottoman petollinen paikka ja yritän kyllä olla menemättä sinne pitkään aikaan, että en taas hairahtaisi :D

   Poista