Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kokemäen rompetori ja muutamia löytöjä


Lauantaina kävimme kiertelemässä Kokemäen rompetorilla, tapahtuma järjestetään kirpputori Tuohitorin parkkialueella muutaman kerran vuodessa. Tulevista rompetoreista  infotaan Tuohitorin nettisivuilla. Loistava tietopankki koko Suomen rompetoreista ja huutokaupoista löytyy osoitteesta rompetori.info kannattaa tutustua tuohon sivustoon jos se ei vielä ole tuttu. 

Väkeä oli tälläkin kertaa liikkeellä valtavasti ja varmasti kaikki myyntipaikatkin taisivat olla täynnä, ainakin myyjiä oli tosi paljon. Tavaraa oli tuttuun tapaan ihan laidasta laitaan, tykkään siitä että muutkin kuin ammattilaiset myyvät tavaroitaan tälläisissä tapahtumissa. Sää oli hieman kolea, mutta onneksi aurinko sentään jaksoi paistaa, vesisade kun tahtoo helposti pilata tälläiset ulkoilmatapahtumat. 

Kokemäen rompetori on meille jo tuttu ja perinteeksikin muodostunut. 
Ollaan käyty tapahtumassa siitä lähtien, kun muutettiin nykyiseen kotiimme eli noin neljän vuoden ajan ja aina on tarttunut aarteita kotiin kannettavaksi. Tälläkään kertaa ei tarvinnut tyhjin käsin kotiin tulla. Sitten niihin löytöihin, ensimmäisenä mukaan tarttui tämä melko harvinainen Finelin mansikkakuvioinen kahvipannu. Kuvio on mielestäni niin ihanan kesäinen ja raikas, pannu on ollut minulla haaveissa, mutta ei mitenkään sarjassamme pakko saada. Nyt hinta oli kohtuullinen ja kunnon jynssäämisellä tästäkin kuoriutui täysin käyttökelpoinen pannu. Kyllä tässä kelpaa keittää kahvit kesällä puutarhassa ja pyöräyttää kaveriksi mansikkakku. Nyt saisi kyllä se kesä jo tulla, kun on välineet jo valmiina.  
Voi elämä sentään, ei varmaan kannattaisi vannoa mitään. Juuri edellisessä postauksessani mainitsin etten halua kotiimme vedettäviä kelloja ja kuinkas sitten taas kävikään, taas kerran joudun pyörtämään puheeni. Aivan mielettömän upea Junghansin seinäkello huusi nimeäni ja ei vaiennut ennen kuin kaupat oli tehty. Onneksi meillä on vielä huoneita joista ei kelloa löydy niin kyllä tälle paikka keksitään ja pitänee viedä tämä edellisen postauksen kellon kanssa patterikoneiston vaihto-operaatioon. On se vaan upea. 


Hetki sitten löytämäni keltainen Arabian "reliefi"-maljakko sai seuraa pienemmästä todella jännittävän värisestä maljakosta. Tämän maljakon väri oli erittäin haasteellinen kuvata. Väri on jotakin petroolin/vihreän/mustan/ruskean välimaastosta, todella kaunis väri luonnossa. Esteri Tomulan Arabialle suunnittelemia Veera-pullalautasia löytyi 4kpl, olen ostanut Arabian kuviollisia pullalautasia aina kun on sattunut edukkaasti kohdalle. Sopivat niin loistavasti yhteen puhalluskoristeisten kahvikuppien kanssa. Pullalutasiin vaan törmää ihmeellisen harvoin. 

 

Meillä on ollut taas ihan mahtava viikonloppu, kiitos ihanien ystävien jotka ovat käyneet kyläilemässä ja jotka ovat kutsuneet meitä kylään. Energiavarastot ovat taas ladattu täyteen. 
Jospa ensi viikolla pääsisi jo kunnolla puutarhahommiinkin, niin ainakin toivon, sormet jo syyhyävät. 
 
                                            Rentouttavaa sunnuntai-iltaa <3

                                                                 -P

Kommentit

 1. Hienoja löytöjä! Tuossa pannussa kelpaa keitellä kesäkahvit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Todellakin kelpaa, tulisi vaan aurinkoiset ilmat, että voisi tuonne pihalle mennä :P

   Poista
 2. Aivan mahtavat löydöt! Itsekin olin tuolla lauantaina aamulla, mutta ottamissasi kuvissa on tosi paljon tavaroita joita en siellä silloin nähnyt - ehkä olin kuitenkin liian myöhään liikkeellä (klo 11) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen ehkä kymmenen jälkeen napsinut näitä kuvia, mutta kai se on aina parempi mitä aikaisemmin näihin jaksaa mennä. Me oltiin paikalla yhdeksän jälkeen :)

   Poista
 3. Tosi hienoja löytöjä oot kyllä tehnyt.
  Tuuppa käymään Aurinkokujalla + osallistu arvontaan

  VastaaPoista
 4. Minä taas en huoli mitään, mikä toimii paristoilla. (Muutama sellainen kello kyllä on☹️) on mukava traditio sunnuntaiaamuisin (yleensä joka toinen sunnuntai) ”vetää” kellot. -Saga-

  VastaaPoista
 5. Ihan ensimmäisessä kuvassa ylhäällä näkyy Arabian Linnea-kannu (valkoinen, harmaansininen ornamenttiraita yläosassa). Minulla on sitä sarjaa, sain äidiltäni hänen nuoruutensa astioita. Ritari-sarjan äiti on vielä pitänyt itsellään. Sitäkin bongasin noista kuvista. Ja monta muuta tuttua esinettä, erityisesti peltipurkkeja. -Saga-

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top