Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kirppisonnea


Pääsiäisen jälkeen oli tarkoitus pitää taukoa kirppistelystä ja käydä vain siivoilemassa omaa kirppispöytäämme Kokemäen Tuohitorilla. Kauppa on käynyt siellä ihan mukavasti, mutta myös kotiin tuntuu joka kerta löytyvän uusia aarteita. Ehkä kuitenkin ollaan vielä voiton puolella eli enemmän tavaraa on lähtenyt kaapeista, kuin on tullut tilalle. Tosin tuntuu siltä, että moni muukin on keksinyt tehdä kaappeihinsa kevätsiivousta niin paljon ihanuuksia on nyt ollut tarjolla. Eikä tämä kirppishullu ole kyennyt  pitämään niistä ihanuuksista näppejään erossa. Muutamat ovatkin jo ehtineet kutsua minua kirppistelyn Hannu Hanheksi, se naurattaa minua, mutta kieltämättä nyt on kyllä ollut kirppisonnea roppakaupalla. 

               


Kaj Franckin Arabialle suunnittelma Kilta-sarjan kahvikuppi, Esteri Tomulan "musta ruusu"-kuviolla löytyi edullisesti ilman tassia, kupissa ei ole leimoja ollenkaan, joten luulen että myyjä ei tiennyt myyvänsä Arabiaa. Kotoa löytyi valmiiksi mustia Kilta lautasia niin nyt on kauniilla kupilla myös tassi. Tässäkin kuviossa Esteri Tomulan kädenjälki viehättää minua kovasti. 
Kilta-astiaston Kaj Franck on suunnitellut jo 40-luvulla, mutta tuotantoon astiasto tuli vuonna 1953. Ajaton ja tyylikäs muotoilu on tehnyt tästä sarjasta kestosuosikin. Vuodesta 1981 astiasto on tunnettu Teema-nimellä. 




Pääsiäisenä löysin pitkään etsimäni Riihimäen lasin keltaisen Grapponia maljakon ja viime viikolla vihdoin osui kohdalleni mehukannu kohtuullisella hinnalla. Grapponia kokoelmani alkaa olla jo aika mahtavalla mallilla. Jalallinen kakkulautanen, skooli ja pullalautaset olisivat vielä tervetulleita kokoelmaani. 

              




Arabian käsinmaalattu "korona"-astiasarja on aina viehättänyt minua, mutta tähän mennessä olen törmännyt ainoastaan rikkinäisiin tai liian arvokkaisiin yksilöihin. En meinannut pysyä nahoissani, kun näihin kauniisiin ja ennenkaikkea ehjiin aamiassetteihin törmäsin. Koriste on Raija Uosikkisen käsialaa, nimikirjaimet astioiden pohjissa ovat maalarin signeeraukset. Sarjaa om valmistettu vuosina 1959-62. 


Kävimme Sastamalassa ihan muissa asioissa ja tarkoitus ei ollut edes mennä käymään kirpputorilla, mutta onneksi menimme. Sillä puolisoni löysi minulle pieneltä KMV-itsepalvelukirpputorilta todellisen aarteen, upean Finelin emalisen kirsikkapannun. Näitä Hilkka-mallin pannuja on tehty kahdessa eri koossa ja tämä löytämäni on pienempää kokoa eli 1,2l. Hintaa pannulle oli laitettu 18€ ja se oli minusta loistava hinta, ei tarvinnut pitkään miettiä lähteekö pannu mukaani. Koristeen suunnittelija on Esteri Tomula. Valmistettu 70-luvulla. 

KMV-Kirpputori on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, pienestä koosta huolimatta siellä oli yllättävän paljon kivaa tavaraa myynnissä. 





Kotiin päin ajellessamme pysähdyimme vielä Kakkostien kirpputorille Huittisissa. Se on suuri itsepalvelukirpputori, jossa on paljon pöytiä ja vaihtuvuus tuntuu olevan aika suuri. Kovin usein ei täällä olla käyty, mutta aina kun ollaan niin jotain on tarttunut matkaan. Tällä kertaa löytyi kaksi pikkuista Arabian kukkaruukkua, juuri sopivat pienille kaktuksille. 

Kirpputorin vieressä sijaitsee osto-ja myyntiliike Tähtiostis, liikkeessä on myynnissä huonekaluja, vanhoja astioita ja designia. Täältä voi tehdä hyviä löytöjä jos vanhat tavarat miellyttävät. 

Hauskaa viikonloppu kaikille ja muistakaa osallistua arvontaan edellisessä postauksessani!

                                                          -P

Kommentit

  1. Hienot löydöt, taas! :D Tuo musta ruusu on upea. Mä vien ensi viikolla tavaraa kirppikselle ja toivon, että saisin kaikki myytyä ja mitään ei tulisi tilalle. Mutta katsotaan kuinka käy. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tykkään myös tuosta ruusukupista todella paljon ❤️ Hyviä kirppismyyntejä sinulle!

      Poista
  2. Ihania löytöjä! Etenkin noi Koronat <3
    Kyllä sä taidat vähän Hannu Hanhi olla :)

    VastaaPoista
  3. Oo, kaktusruukkuja! Tarpeen olisi...

    VastaaPoista
  4. Olipas sulla taas tuuria löytöjen kanssa! Paljonko tuosta Grapponia kannusta on kohtuullisesti? ;) Sen hintaista etsin itsekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä mahtavaa tuuria, pakko myöntää :D Maksoin tuosta kannusta 40euroa ja se oli minusta oikein hyvä löytö ❤️

      Poista
  5. Oi mitä löytöjä olet tehnyt. Nuo ruusukupit ovat ihanat!

    VastaaPoista
  6. Nautin näistä löydöistäsi jo pelkkien kuvien välityksellä. Saati sitten kun saisi itse hipelöidäkin noita aarteita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kun nautit kuvistani, toivottavasti sinunkin kohdallesi osuu kivoja aarteita :)

      Poista
  7. Ihania löytöjä! Ja ihan mahtavaa, että kävit jättämässä blogiini kommenttia, niin löysin tänne vastavierailulle. Pitänee selata ajan kanssa vanhemmatkin tekstit läpi, sillä pika selauksella täällähän on vaikka mitä ihanaa! Ehdottomasti piti liittyä lukijaksikin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja, kiva kun liityit lukijakseni, minä ihastuin blogiisi välittömästi. Sain blogistasi vinkin ja siksi osasin tulla kurkkimaan :)

      Poista
  8. Ihania löytöjä ja astioita sinulla! Itse keräilen myös Tomulaa ja Mustaa ruusua ei kovin usein tule vastaan, toistaiseksi vasta yhden lautasen verran :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eipä tuota musta ruusua tosiaan taida juurikaan liikkua, harmi sillä mielellään ottaisin sitä lisääkin :)

      Poista
  9. Oi, aivan ihania löydöksiä! Kuvioitu Kilta on taivaallisen kaunista, mutta mä harvemmin olen edes törmännyt moiseen. Tuo musta ruusu on upea! Kilta-painotteinen kommentti, mutta arvaat varmasti miksi...

    VastaaPoista
  10. Tiedätkö kauanko olen hakenut tuota pannua! Mä kyl haluaisin sen isomman version, mutta tuolla hinnalla olisin ehkä huolinut pienemmänkin =) Mahtavat löydöt muutenkin ♡

    Ihanaa sunnuntai-iltaa ja mukavaa alkavaa viikkoa ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Johanna, mä niin ymmärrän sinua, olin myös metsästänyt tuota jo pitkään ja onni oli kyllä melkoinen kun sen nyt löysin ❤️ Toivottavasti sinäkin löydät pian oman pannusi ❤️

      Poista
  11. Mutta jos tuon pannun pohjassa lukisi vaikka ”made in Poland”, niin yhtään ette varmaan ymmärtäisi ihailla…. -Saga-

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top