sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Aarikan Riemuraita


Muutama vuosi sitten keräilin peltipurkkeja ihan tosissani, ostin kirpputorilta kaikki silmääni miellyttävät purkit ja niitähän todellakin löytyi. Parhaimmillaan/pahimmillaan ihan miten asian haluaa nähdä, meillä oli yli 100 erilaista peltipurkkia. Sittemmin olen onneksi tullut järkiini ja laitoin valtavan määrän purkkeja kiertoon. Säästin vain kaikista kauneimmat yksilöt ja purkit joille keksin käyttöä. Peltipurkit ovat valtavan käteviä, kun pitää säilöä pieniä ja tarpeellisia asioita. Pinnit, hiuslenkit ja kaikenlainen pieni sälä pysyy kätevästi järjestyksessä kylpyhuoneessa. Ompelutilassa lankarullat, neulat, teipit, napit yms. on helppo lajitella purkkeihin, vaikka värin mukaan.

Aarikan riemuraita purkit ovat ehdottomia suosikkejani, ne ovat niin pirteän raikkaita. Sopivat mielestäni melkein kaikenlaisiin koteihin, ajattomia klassikkoja, joihin ei helposti kyllästy. 
Chymoksen Marianne-ja Marimint-purkit sekoitetaan usein Aarikan riemuraita purkkeihin. Niissä on kuitenkin kapeammat raidat ja pohjasta ei löydy Aarikan leimaa. Chymos purkkeja on sinisenä ja punaisena, Aarikan riemuraita-purkkia ei ole valmistettu sinisenä. Riemuraitaa on valmistettu punaisena, ruskeana, vihreänä, keltaisena ja oranssina. Oranssi on ehdottomasti harvinaisin väri, enkä ole koskaan nähnyt oranssia purkkia matalampana mallina.  Muut värit minulta löytyy korkeampana ja matalampana mallina.Tässä kuvassa näkyy myös Aarikan Tuliaispurkkeja, näitä purkkeja löytyy todella monessa eri värissä. Peltipurkki-inventaariossani säästin ainoastaan punavalkoiset ja keltavalkoiset. 

  
Julia-purkkeja näkyy usein myös myytävän Aarikan purkkeina. Mutta nämä ovat Chymoksen purkkeja joissa on myyty Julia-karamelleja. Eli jos haluaa tietää, onko purkki Aarikan niin kurkkaaminen purkin pohjaan riittää jos ei leimaa löydy niin on jonkun muun valmistajan purkki. 

                                                                 -P

8 kommenttia:

 1. Riemuraidat ja muutkin Aarikan purkit on ihanan raikkaita! Mulla on vain punaisia ja ruskeita, vaikka muuten peltipurkit ovat kyllä vetäneet kovasti puoleensa. Nyt yritän vähän vähentää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat! Mulle peltipurkit ovat aina olleet jonkin asteinen intohimo, mutta nyt muiden astioiden lisäännyttyä on ollut pakko jostakin luopua :)

   Poista
 2. Tosi hyvä vinkki. Mä oon aina miettinytkin et mikä on mikäkin.. Löysin retro&vintagemessuilta yhden etsimäni purkin.. Käy kurkkaamassa blogissani... Muutama postaus alaspäin :)

  VastaaPoista
 3. Parhaat purkit <3 Juuri sain keltaiset Tuliais purkit kasaan. Nyt vois aloittaa sitten vaikka ruskeitten keräämisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat <3 Mulla oli ne ruskeat tuliaiset, mutta ne laitoin jo kiertoon, vaikka kieltämättä se ruskea ja valkoinen on aika raikas yhdistelmä :)

   Poista
 4. Ah, mielettömän kauniita nuo jälkimmäiset, Tulias-purkit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne on kauniita ja jostain syystä eivät tunnu olevan yhtä haluttuja kuin nuo riemuraidat.

   Poista