tiistai 13. maaliskuuta 2018

Ruotsalainen lipasto kaunotar

Tiedättekö sen tunteen, kun näette kirpputorin nurkassa nököttävän jotakin kaunista, mutta et keksi sille millään paikkaa tai käyttöä. Olet jo lähes kirpputorin ovesta ulkona, mutta sitten tulee ihan pakottava tarve palata takaisin ja napata löytö mukaan.
Koko kotimatkan mietin, että mitähän sitä tulikaan taas tehtyä. Uusi huonekalu kyydissä, mutta ei mitään käsitystä minne sen saisimme kodissamme sijoitettua. 
En vain mitenkään voinut jättää tätä kaunista ruotsalaista lipastoa kirpparille, ajattelin että kyllä pienelle lipastolle nyt aina joku paikka löytyy. Kyseinen lipasto oli mielestäni myöskin ihan kohtuullisen hintainen, hintalappuun oli kirjoitettu 65 euroa.

Kotiin päästyämme alkoikin sitten melkoinen huonekaluralli. Sovittelimme lipastoa ensin alakertaan, mutta missään ei oikein ollut tälläisen lipaston mentävää koloa.
Yläkerrasta onneksi löytyi paikka, mutta ei sekään ihan helpolla käynyt. 
Löytäisimme lipastolle paikan jos saisimme siirrettyä yläkerran "välihuoneesta" aulan puolelle vanhan vitriinikaapin. Mutta ensin olisi tietenkin tiedossa pientä pintaremonttia.
Meidän yläkerran aulaan oli kaksi vuotta sitten tapahtuneesta patteriverkoston remontista jäänyt lojumaan yksi vanha patteri. Emme voineet poistaa patteria, koska meille ei ollut jäänyt tarpeeksi yli aulassa olevaa Hyasintti-tapettia. Patterin taakse olisi siis jäänyt ruma tapetoimaton alue.
Puolisoni päätti kuitenkin tutkia uudelleen remontissa yli jääneitä tapetinpaloja ja totesi, että meillä kuitenkin olisi riittävästi tapetinpaloja patterintaustan tapetoimiseen.
Onneksi aulan tapetti oli värikäs ja kuviollinen, korjaus ei näy siitä ollenkaan ellei nyt mene ihan lähelle tiirailemaan. 
Tässä tapauksessa täytyy vain todeta, että onneksi kotiutimme tämän lipaston sillä se sai vauhtia myös aulan remontin loppuun viemiseen.

50-luvun sisustus, vintage sisustus, teak lipasto

Lipasto on ruotsalaisen AB Bröderna Gustafsson träindustrin valmistama. Tälläisiä lipastoja on valmistettu 50-60-luvulla. Tykkään todella paljon tämän lipaston muotokielestä ja yksityiskohdista. Messinkiset tassut jaloissa viimeistelevät tämän kauniin huonekalun täydellisesti.

50-luvun huonekalut, vintage sisustus

50-luvun huonekalut, vintage sisustus

vintage lipasto, teak lipasto, 50-luku

Vintage lipasto, teak lipasto

Olen todennut tämän saman asian moneen kertaan, mutta toteanpas taas. 50-60-lukujen huonekalut ovat ihan täydellisiä mittasuhteiltaan tälläiseen 40-luvun lopulla valmistuneeseen taloon. 
Tuntuu, että tämäkin lipasto vain solahti paikoilleen ja näyttää siltä kuin se olisi ollut siinä aina.
Onneksi en jättänyt tätä kaunotarta kirpputorille.

Mukavaa tiistaita kaikille!

<3 Pauliina

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. No todellakin tälläinen ihanuus täytyi ottaa talteen <3

   Poista
 2. Tuon ajan huonekalutuotannossa on todella paljon moneen kotiin sopivia kauniita,käytännöllisiä ja kekseliäitä tuotteita.Miksiköhän uudet mööpelit vaikuttaa niin tylsiltä verrattuna noihin vanhoihin..?Hieno löytö:)Edellisen juttusi kuvia kun katselin,niin mietin taas kerran,että miten saatkin noin monet värit näyttämään niin hyvältä yhdessä..sisustusvelho;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen minä ihmetellyt ja jotenkin myös tuntuu, että nykyajan huonekalut ovat monet todella huonosti valmistettuja, toki poikkeuksiakin tietenkin löytyy. Hih, vai sisutusvelho :D <3

   Poista
 3. Kaunis lipasto, sopii teille tosi hyvin. :)

  VastaaPoista
 4. Tämä ei liity aiheeseen mitenkään =) Ajattelin että osaisit neuvoa miten vanhan nojatuolin kangasverhoilua voisi yrittää kotikonstein puhdistaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höyrypesuri on loistava apuväline jos sellainen löytyy. Lisäksi auton istuinten puhdistuvaahdot toimivat loistavasti. Nyt, kun ulkona on lunta ja pakkasta niin lumipesullakin saa jo ihmeitä aikaan.

   Poista
 5. Ihan samaa olen miettinyt noita talon ikäisiä huonekaluja tänne sovitelleena, ne vain sopivat mittasuhteiltaan täydellisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain, monet uudet kalusteet ovat usein aivan liian massiivisia.

   Poista
 6. Onpa ihanan linjakas lipasto. Nuo jalat ovat erityisen kauniit. Todella hyvä löytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin erityisen upea juurikin muodoiltaan <3 Tätä kaunotarta oli suorastaan mahdoton vastustaa.

   Poista