tiistai 12. huhtikuuta 2016

Ihan pihalla

Eilen oltiin kissojen kanssa koko päivä ulkona, upea aurinkoinen sää sai vauhtia pihahommiin. Tuli hankittua kevään ensimmäiset Orvokit. Ensimmäiset krookukset olivat puhjenneet kukkaan ja marjapensaissa näkyi pullukoita silmuja. Leikkelin kuivuneita kukkavarsia, levittelelin kompostimultaa kasvimaalle, kanankakkaa marjapensaille ja tulipahan levitettyä pihalle myös 20kiloa kalkkia. Nyt on kropassakin sellainen olo, että pihahommat ovat alkaneet täydellä tohinalla. Mikäs sen parempaa hyötyliikuntaa onkaan, kun pystyy yhdistämään huvin ja hyödyn samalla kertaa.

Monta vuotta asuin kerrostalossa ja jokaisena niistä vuosista kaipasin omaa pihaa, jonne pääsisi toteuttamaan puutarhahaaveita. Nyt on oma piha ja puutarha, jossa riittää hommaa ihan niin paljon kuin vain jaksaa tehdä. Keväisin innostun puutarhanhoidosta vähän liikaakin, on vaan niin ihanaa päästä ulkohommiin pitkän ja pimeän talven jälkeen. 

Eilen oli mahtava sää täkkien tuuletukselle ja voi kauhistus kuinka monta täkkiä meille onkaan kertynyt, hyvin huomasi sen määrän kun kantoi koko talon täkit kerralla ulkoilemaan. Mutta kyllähän nuo kauniit lämmittäjät ovat varsin tarpeellisiakin vanhassa talossa. Osa toimii vieraspeittoina, osa kesällä pihatäkkeinä, osa sohvan- ja sängynpeitteinä ja pitäähän kisuillakin olla omat täkkinsä, hirvittävän monikäyttöisiä kapistuksia siis. 





                             


            





                                    Aurinkoista viikon jatkoa kaikille ❤️ 
                                                  
                                                              -P
         
          P.S.  Primavera-kattilan arvonta päättyy ylihuomenna voit osallistua täällä: KLIK!

                                                                       

20 kommenttia:

 1. Ihanan pirtsakoita täkkejä <3. Mun tulee kerättyä ja myös tehtyä torkkupeittoja. Ei kai niitä vilukissalla voi koskaan liikaa olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on niin ihana kääriytyä täkkikasan alle, joten minusta niitä ei todellakaan voi olla liikaa :)

   Poista
 2. Kisu ansaitsisi oman postauksen, se on niin söpö 😻💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllä ansaitsee, täytyykin tehdä joku päivä ❤️

   Poista
 3. Kisu ansaitsisi oman postauksen, se on niin söpö 😻💕

  VastaaPoista
 4. Kauniita täkkejä, kelpaa niitä tuuletella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja todellakin kelpaa, otin kahvikupin käteeni ja menin ihailemaan kauniisti tuulessa heiluvia täkkejä :D

   Poista
 5. Oi, olet ehtinyt jo orvokkeja istuttamaan. Olen tehnyt kevätsiivousta ja tuulettamista sekä pihalla haravoinut. Mutta, istutuspuuhat ovat vielä ihan ajatustasolla. :) Ihanan pirteät täkit teillä! Aurinkoista viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä panostan aina vaan näihin kivoihin juttuihin ja haravoinnit ja muut ei niin kivat jutut vähän jää :D

   Poista
 6. Orvokit olen jo minäkin pihalle istuttanut..:)

  VastaaPoista
 7. Mullakin oli eilen lähes meditatiivinen kokemus puutarhassa kun linnut lauloi, lämmin tuuli puhalsi ja minä lapioin ☺ En kyllä käsitä mistä olet löytänyt noin paljon noita täkkejä, mulle ei tuu ikinä vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään enää täkkejä mistään löydä, olen yhdelle ystävälleni luvannut ostaa jos kohdalle osuu ei vaan näy enää missään. Facebookin rättei, lumpui ja retroi-ryhmässä on aika ajoin täkkejä myynnissä :)

   Poista
 8. Piti sanoman,että on siinä täkki poikineen...ihania ovat...noistakin jo pyytävät melkoisia hintoja kirpuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos näitä joskus näkee niin tosiaan kyllä näistä osataan pyytää aika isoa hintaa, mutta kyllä ovat ihania ja niin monikäyttöisiä <3

   Poista
 9. Mulle tää puutarhailu on ihan uutta ja seuraanki mielenkiinnolla mitä muut puuhaavat, että osaan ensi vuonna tehdä itse persässä :)
  Meidän kissavanhusta (jota pidin 100% sisäkissana) on alkanut ulkoilma kiinnostaa siinä määrin, että pitää varmaan valjaat sille hankkia. Se on niin reppana, etten tiedä miten sille kävisi jos vahingossa joutuisi pihan ulkopuolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kisut oli myös aikaisemmin sisäkissoja ja en millään olisi halunnut päästää niitä ulos. He halusivat kuitenkin niin paljon ulkoilmaan, että vihdoin viime kesänä, uskaltauduin ne päästämään ulos. Onneksi tein niin sillä, kissat viihtyvät ulkona tosi hyvin, eivätkä lähde pihasta minnekään. Valjaita kumpikaan meidän löytökisuista I suostu käyttämään.

   Poista
 10. Ihania täkkejä!!! Ja kissanpallero on niin söpö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat ja täkit sopivat vieläpä kovin hyvin yhteen :D

   Poista