Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Marraskuu ja dipatut kynttilät!

diy kynttlöiden värjääminen

diy värjätyt kynttilät

Se olisi sitten marraskuu ja sehän alkoi juuri niin lonkeronharmaana ja hämäränä kuin vain voi olettaakin. Tämä kuukausi on se, jolloin minä viimeistään kaivan varastojen kätköistä valosarjat ja kynttilät. Täytyy todellakin ottaa kaikki keinot käyttöön, jotta pimeys ja harmaus ei vedä mieltä matalaksi. Huomaan myös, että kaikenlainen käsillä tekeminen tuntuu nyt erittäin mielekkäältä. Varmasti se johtuu siitäkin, että puutarha on jo laitettu syyskuntoon ja ulkona ei ole kovinkaan paljon enää tekemistä, eipä silti, ei siellä kyllä tekisi enää mieli aikaa viettääkään. 

Nyt on siis todellakin aika nauttia sisätiloista. Kaivelin koristeita kaapeistani ja löysin myös ison määrän kynttilänjämiä. Päätinkin sitten ryhtyä tekemään dipattuja kynttilöitä, joita olen joskus Pinterestin syövereissä nähnyt. 

diy joululahja

Jos innnostut kokeilemaan näitä itse, niin tarvitset:
  • Puhtaita lasipurkkeja
  • Kynttilänjämiä
  • Puutikkuja sekoittamiseen, esimerkiksi varrastikut käyvät hyvin
  • Värjättäviä kynttilöitä
  • Kattilan
1. Ensin kynttilänjämät pätkitään lasipurkkeihin, itse tein kolmea eriväristä seosta. Jos ei kynttilänjämissä ole värillisiä kynttilöitä, voi vaaleaa steriiniseosta värjätä myös vahaliiduilla. 
2. Kattilaan laitetaan vettä sen verran vähän, ettei vesi pääse purkkeihin sisään. Steraiiniseos lämmitetään nestemäiseksi, seosta kannattaa sekoittaa vähän väliä puutikuilla. 
3. Tämän jälkeen kynttilöitä dippaillaan kuumaan steriiniseokseen molemmista päistä. Purkkeja kannattaa heilutella ja pyöritellä jos haluaa ettei dippaus ole viivasuora. 
4. Kynttilät kannattaa laittaa dippaamisen jälkeen kuivumaan pystysuoraan, esimerkiksi kynttilänjalkaan tai lasipurkkiin. 

Valmista tuli ja taatusti saa persoonallisia kynttilöitä ja näitähän on ihan antaa vaikka lahjaksi. 

diy liukuvärjätty kynttilä

diy koristellut kynttilät

miten selvitä marraskuusta

dipatut kynttilät

Minun Instagram-tililtäni @vintageinteriorxx löytyy myös reels-video näiden kynttilöiden valmistamisesta. 

<3 Pauliina

Kommentit

  1. Onpa kivoja kynttilöitä! Ja itse tehty lahja on aina itse tehty. Minä en mielelläni polta eläviä kynttilöitä sisätiloissa. Pelkään tulipalovaaraa. Mutta eihän elävää tulta mikään sähkökynttilä voita kauneudessaan, No, onneksi on takkatuli keksitty. Mukavaa lonkeron väristä marraskuuta. Ensi kuun jälkeen on jo tammikuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsetehdyt jutut on aina niin ihania <3 Ymmärrän pelkosi tulipaslosta, mekin poltamme kynttilöitä vain tiukan valvovan silmän alla. Ihanaa ja lempeää marraskuuta myös sinulle <3

      Poista
  2. Kynttilät ja valosarjat tuovat kyllä niin lämpöä ja kauneutta huoneeseen! :)

    VastaaPoista
  3. Voi miten kaunista! Ja huippua kierrätyshenkeä kynttilöissä, ihania.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä todellakin on täydellistä kierrätyshenkeä <3

      Poista

Lähetä kommentti

back to top