Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Olohuoneen seinät saivat uuden sävyn!

täyshimmeä seinämaali

olohuoneen seinien maalaaminen

Maalasimme meidän olohuoneen seinät viitisen vuotta sitten ja suurimman osan vuodesta olin tyytyväinen seinien harmaaseen sävyyn, mutta varsinkin talvikuukausina seinät näyttivät minun makuuni aivan liian sinertäviltä. Ulkoa tuleva kylmä valo tosiaan vaikutti sävyyn niin paljon, että seinät vaihtoivat todella paljon väriä vuodenaikojen mukaan. Kesällä olin sävyyn todella tyytyväinen, koska ulkoa tuleva vihreys ja vehreys sai harmaat seinät vihertämään. Nyt päätimme kuitenkin tarttua telaan, jotta myöskään talvinen sinertävyys ei enää meitä häiritsisi

Nyt halusin olla varma siitä, että tekisimme oikean sävyvalinnan ja tilasin Tikkurilan nettisivuilta sävytesterit, jotta oikean sävyn valinta helpottuisi. Eli tilasin pienet Color it maalipurkit, joista sitten sudittiin maalia suoraan seinään. Näin oikean sävyn valinta helpottui, maali kun ei heijastele vaan sävy näyttää juuri siltä kuin se tuleekin näyttämään. Katselimme sävymalleja eri vuorokauden aikoina, jotta tulimme täysin vakuuttuneeksi siitä, että valinta olisi oikea. 

vaaleanvihreä seinämaali


tikkurila gorgonzola

Tarpeeksi kauan sävymalleja tuijoteltuamme teimme päätöksen, että uusi sävy tulisi olemaan Tikkurilan gorgonzola G444. Tämä kaunis vaaleanvihreä sävy korostaa kauniisti huoneen muita värejä ja sai ne oikeastaan heräämään ihan uudenlaiseen hehkuun. Keltainen ja vaaleanpunainen suorastaan loistaa näitä vaaleanvihreitä seiniä vasten.

tikkurila gorgonzola

olohuoneen seinäväri


Nyt olen kaikkinensa todella tyytyväinen tämän huoneen värimaailmaan, ainoastaan tämän televisiokaapin sävy nyt hieman häiritsee. Tuntuu, että se muuttui nyt liian siniseksi, joten tämä kaappi saa jossain vaiheessa uuden maalin pintaansa. Kun vaan vielä keksisin mikä se uusi sävy voisi olla, no eiköhän sekin jossain vaiheessa hahmotu. 

Ihanaa, kun vieläkin on saanut kerätä kukkia omasta puutarhasta, onneksi sieltä löytyy näitä pakkasen kestäviä kukkasia. Komeamaksaruoho on kyllä ihana väriläiskä puutarhassa ja kummallisen hyvin myös kehäkukat tuntuvat kestävän pikkupakkasia. 

olohuoneen seinien sävy

vaaleanvihreä seinä maali

tikkurila vaaleanvihreä

Vanha sävy olohuoneessa oli Tikkurila npro grey värikartan sävy 1923. Vanhasta sävyn näette täältä(klik!). Mitäs tykkäätte tästä uudesta vihreästä sävystä? 

Ihanaa sunnuntaita <3 

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Uusi sävy on parempi :)
  Eikä vanhassakaan vikaa ollut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään itse paljon enemmän tästä uudesta rakkaasta sävystä <3

   Poista

Lähetä kommentti

back to top