Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

DIY - valosarja vanhoista varjostimista!

diy valosarja vanhoista varjostimista

Nyt seuraa eräänläinen toivepostaus, sillä tosi moni on kysellyt, että miten olen tehnyt valosarjan vanhoista varjostimista. Olen tosiaan kyhännyt kyseisen valosarjan jo vuosia sitten ja nyt sen vanhojen ledien valaisuteho alkoi hiipumaan ja oli aika vaihtaa siihen uudet kirkkaammat polttimot. 

En kuitenkaan onnistunut löytämään samantyyppisiä valosarjaa, kuin mikä minulla oli tässä aiemmin. Niinpä tein tämän projektin tällä kertaa eri tavalla ja oikeastaan kokonaisuudesta tuli nyt parempi, koska se antaa valoa enemmän, mutta on silti ihana tunnelman luoja. 

ohjeet valosarjaan vanhoista varjostimista

Tarvitset tähän projektiin:
 • Valosarjan, itselläni 80 ledin Airamin valosarja, jossa on perinteinen lämpimän keltainen sävy.
 • Kymmenen vanhaa varjostinta, toki tästä voi tehdä ihan niin pitkän kuin haluaa.
 • Rautalankaa
 • Sivuleikkurit
 • Pieni pätkä narua, jolla saa sidottua valmiin kokonaisuuden roikkumaan. 

diy valosarja

Sido ledit rautalangalla nippuihin, jätin aina kaksi lediä vapaaksi jokaisen varjostimen väliin, koska minusta varjostimet olisivat muuten olleet liian lähellä toisiaan. Tämä riippuu toki paljon siitä millaisen valosarjan on valinnut, koska näissähän välimatka ledien välillä vaihtelee paljon. Sidoin aina kuusi lediä nippuun ja siis kaksi jäi väliin, joten 80 riittää tällä matikalla juuri sopivasti kymmeneen varjostimeen. 

näin teet tunnelmallisen valoketjun

Nippujen sitomiseen käytettyä rautalankaa kannattaa jättää niin paljon yli, että sillä saa sidottua niput varjostimeen kiinni. Lopuksi, kun kaikki niput on kiinnitetty varjostimiin, sidotaan viimeiseen varjostimeen vahva lanka, jolla valosarjan saa kiinnitettyä haluamaansa paikkaan.

Meillä tämä kaunis tunnelmavalaisin roikkuu ruokailutilan verhotangossa ja antaa kyllä koko huoneeseen ihanan lämpimän valon. Tänään olikin hyvä päivä saada tämä homma tehtyä, koska ulkona on todella synkkä ilma. Mikäs täällä on nyt sisällä tunnelmoidessa. 

vanhoista varjostimista valoketju

vanha varjostin

diy valosarja

Olisin itse halunnut laittaa tähän läpinäkyvällä johdolla olevan valosarjan, mutta en nyt tähän hätään onnistunut sellaista löytämään lämpimän sävyisillä polttimoilla. Itse en voi sietää, niitä kylmän kalsean värisiä valosarjoja ja olenkin niin iloinen, että näitä valosarjoja löytyy tälläisinä perinteisinä lämpimän sävyisinä.

diy tunnelmallinen valosarja

diy tunnelmallinen valosarja

Pieniä varjostimia kannattaa metsästää kirppiksiltä, sillä niitä löytyy sieltä usein edulliseen hintaan, Itse olen maksanut näistä 1-2 eurolla kappaleelta. Tämä on myös ihana tapa saada pienet suloiset varjostimet uudelleen käyttöön. Vanhoissa varjostimissa on usein myös tosi kauniita sävyjä, itseeni ainakin iskee nämä murretut pastelliset sävyt. 

tee itse helppo valosarja

diy valosarja vanhoista varjostimista

Huomaan, että näin syksyisin rakastun kotiimme uudelleen, on niin ihanaa, kun malttaa puuhailla sisällä ja nauttia oikeasti oman kodin lämmöstä. Tunnelmavaloja olen jo viritellyt vähän sinne sun tänne, koska pimeään aikaan niitä todella tarvitaan. 

Jos tästä jäi jotain kysyttävää, niin vastailen mielelläni <3 

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Suloinen valosarja! Lämpimänsävyinen valo on ihanaa, toisin kuin sellainen kalsea ja sinertävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tykkään myös niin kovin ja ehdottomasti lämmin valo on aina parempi <3

   Poista

Lähetä kommentti

back to top