Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

DIY - rappuralli

tee itse rappuralli 

Upea aurinkoinen viikonloppu sai meidän nikkarointi halut heräämään, ulkona oli niin ihana puuhastella ja samalla nauttia auringosta. Olihan tälle nikkarointi innolle todellakin myös tilausta, koska minua oli jo pitkään ärsyttänyt meidän sisäänkäynnin epäsiisteys. Oli vihdoin aika tehdä sillekin asialle jotain. 

Meidän rappausten alapäässä oli todella epäkäytännöllinen ja meille vääränkokoinen rappuralli, sen lisäksi vielä lahoamispisteessä oleva kenkäharja. Jota ilman emme kuitenkaan halua olla, koska käyskentelemme niin paljon pihalla ja kengät on hyvä saada pyyhittyä ennen sisäänastumista. Se helpottaa edes vähän kuistin puhtaana pysymistä.

Nikkaroimme meille nyt uuden rappurallin puusta. Se oli kätevintä, koska silloin saimme tehtyä rallista saman levyisen kuin rappusista ja kokonaisuudesta tuli paljon selkeämpi kuin aikaisemmin.

diy rappuralli

sisäänkäynti kutsuvaksi

sisäänkäynti kutsuvaksi

sisäänkäynti kutsuvaksi

kaunis rappuralli

Tarvitset rappurallia varten:
 • 48x48mm höylättyä rimaa
 • 32x100mm lautaa
 • kenkäharjan
 • sahan
 • porakoneen
 • ruuveja
 • pultteja
 • öljyä ja sudin
Käytimme tähän 6 kpl 48x48mm rimaa, jotka sahasimme meidän rappusten kanssa saman mittaiseksi. Rimojen alle sahasimme 5kpl 36cm pituisia laudanpätkiä, joihin rimat sitten ruuvataan kiinni. Ennen kuin palaset kiinnitettiin toisiinsa, ne öljyttiin kauttaaltaan. Rimat ruuvattiin alakautta kiinni lautoihin, siten ruuvinreiät jäivät piiloon kauniisti. Lautojen alle asennettiin vielä huopakaistaleet, jotta laudat eivät makaa suoraan maata vasten, eivätkä silloin ole niin alttiina kosteudelle. 

Rappuralli  käsiteltiin samalla Tikkurilan valtti plus öljyllä kuin rappuset, sävynä on kelonharmaa. Puisen ritelikön päälle laitoimme pulteilla kiinni harjasosan, johon saamme sitten hyvin putsattua jalat ennen sisälle menoa. Harjan puuosat haluaisin vielä käsitellä öljyllä, jotta se ei hyppäisi niin voimakkaasti esiin tuolta muuten niin harmaasta portaikosta.


tee itse rappuralli

diy rappuralli

diy rappuralli puusta

Uuden rallin myötä halusin muutenkin somistaa meidän sisäntulon kutsuvammaksi ja syksyisemmäksi. Luonnosta löytyy nyt ihan parhaat materiaalit somistukseen. Kyllä nyt on ilo tulla kotiin, kun vastassa on näin siisti ja kaunis sisääntulo. 

Kivaa uutta viikkoa <3 

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Teillä on hieno kuisti!!

  https://suninidea.blogspot.com/2020/09/miksi-rakastan-viikonloppuja.html

  VastaaPoista
 2. Todella onnistunut päivitys sisääntulon! Tyylikäs.
  Tuli mieleen, että miksipä et maalaisi myös harjasten sivummaisia puuosia samalla harmaalla kuin muutakin portaikkoa? Harjasten väliin jää vaalea osa, mutta eiköhän sekin sitten luonnostaan harmaannu käytössä. ;)

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää! Meilläkin pitäisi kunnostaa raput ja muutenkin terassia tänä kesänä täällä Iisalmessa. Huomasin vaan juuri, että akkuporakone ei näytä toimivan ja se on kyllä hommaan tarpeellinen. Kiva muuten myös tuo kelonharmaa maali.

  VastaaPoista
 4. Voi ihanuus mikä ralli! Aivan silmiä hivelevän nätti ja niin sopusuhtainen kun on sama leveys kuin portaissa. 🥰

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top