Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

DIY - Suuri kranssi!

 kasvihuoneen sisustus

Sain vajaa pari viikko sitten tuttavaltani hänen häistä yli jääneet kukkaset. Olin asiasta ihan innoissani, kerrankin minulla oli tarpeeksi paljon kukkia suuren kranssin tekemiseen. Olin nimittäin suunnitellut, että haluaisin tehdä isoon rottinkirenkaaseen sellaisen kranssin, joka myös kuivuisi mahdollisimman kauniiksi. Nyt minulla oli käsissäni valtava määrä kukkia ja vieläpä sellaisia kukkia, joiden ajattelin toimivan kauniisti myös kuivattuina. 

Ei siis muuta kuin kranssia suunnittelemaan ja rakentelemaan. Häihin oli sidottu valmiiksi pieniä kimppuja, jotka pystyin lähes suoraan hyödyntämään tähän kranssiin. 

kranssin tekeminen

Sidoin pienet kimput kiinni ohuella rautalangalla, niin että seuraava kimppu aina peitti edellisen sitomiskohdan. Rutalangan leikkaamiseen käytin pieniä pihtejä, muita tarvikkeita tähän puuhaan ei sitten tarvittukaan. 

kranssin tekeminen

kranssi leikkokukista

Kukkia olisi ollut tarpeeksi myös täysin pyöreän kranssin tekemiseen, mutta jotenkin minua viehättää enemmän tälläiset hieman vajaat kranssit. Tämä tekeleeni näytti minusta aivan upealta meidän kasvihuoneessa, jossa se saikin rauhassa kuivua. 

kestävä kranssi leikkokukista


värikäs sisustus

Kranssi kuivui kuin kuivuikin kauniisti, tietenkään se ei ole kuivuneena niin tuuhea kuin vasta tehtynä. Kukkaniput myös tietenkin hieman kutistuivat kuivuessaan, joten jouduin vähän kiristämään rautalankoja, jotta kukat pysyivät paremmin ryhdissään.

Minusta kranssi on oikein kaunis myös kuivana ja se löysikin paikkansa meidän makuuhuoneesta. Ihanaa, kun aamulla silmät avatessa näkee heti jotain näin kaunista. Kuivuneeseen kranssiin suihkutin vielä hiuslakkaa, jotta se ei varistaisi niin paljoa. 

makuuhuoneen värikäs sisustus

Minulla on tämä viikko lomaa ja täytyy sanoa, että aika mahtavan viikon valitsin. Lämpö on hellinyt meitä ihan toden teolla. Nyt siis vielä nautitaan tästä kesäfiiliksestä!

Aurinkoista viikon jatkoa <3  

<3 Pauliina

Kommentit

  1. Kranssi sointuu upeasti väreihisi ja kiva huomata, että myös linssilude-Kaapo on kukkien ystävä. Syyshortensia kukkii niin loistavasti pihallani nyt, että sormia syyhyttää kokeilla sitä kranssimateriaalina. Senhän pitäisi kestää myös kuivattuna.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi syyshortensiasta tulisi varmasti aivan ihana kranssi <3

      Poista

Lähetä kommentti

back to top