Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Ihanat Syreenit ja vilautus kesäkeittiöstä!

kuinka saada syreenit kestämään maljakossa pidempään

Huhheijakkaa tätä ihanaa hellettä. Minä todella rakastan kesää, ihanaa valoa ja lämpöä, en olisi uskonut, että saadaan nauttia jo kesäkuussa näin upeista ilmoista. Ihan mieletöntä ja mikä parasta puutarha on puhjennut upeaan loistoon ja syreenit tuoksuvat aivan huumaavalta. Tuntuu, että olen koko ajan puutarhassa kävellessäni vaan ihan onneni kukkuloilla. Kaikki ihanat kukat ja vastaleikatun nurmikon tuoksu saavat minut hymyilemään.

Halusin tuoda myös sisälle ihanaa syreenien tuoksua ja leikkasin puutarhasaksilla muutaman oksan maljakkoon. Olen niin onnellinen, että olen löytänyt tavan saada syreenit viihtymään maljakossa pidempään. Jaan vinkin myös teille jos se ei ole vielä tuttu. Eli pienillä oksasaksilla leikataan vino imupinta ja sen jälkeen syreenin leikkauspinta upotetaan noin minuutiksi kiehuvaan veteen.

Tämä keino todella toimii ja syreenit pysyvät maljakossa terhakoina usean päivän ajan. Tämä sama kikka toimii myös pioneille ja monille muille puutarhan kasveille. Olen tosiaan huomannut ihan käytännössä, että monet kasvit saavat voimaa tästä kuumakäsittelystä. Käsittelyn jälkeen kukat asetellaan maljakkoon imemään vettä. Kasvien alimmat lehdet kannattaa aina poistaa, että ne eivät mähenny maljakossa.syreenit kestämään maljakossa

syreenien kuumakäsittely.

Valkoisten syreenien sekaan laitoin muutaman kuivatun pionin, ne tuovat ihanasti väriä tähän kimppuun. Kuivatin pionit nostamalla ne roikkumaan juuri ennen kuin alkoivat pudottaa lehtiään.

syreenit maljakossa

kuinka syreenit kestää maljakossa pidempään

Alla olevassa kuvassa näette projektin, joka vie meidän kaiken ajan tällä hetkellä. Siitä tulee meidän kesäkeittiö ja olen nyt jo varma, että siitä tulee aivan ihana. Kahdelle seinälle laitetaan vanhoja ikkunoita ja kaksi seinää jää avoimeksi, jotta tästä ei tule liian kuuma paikka. Keittiöksi tulee kaunis 50-luvun täyspuinen kaunotar, joka on talomme alkuperäinen keittiö. Se on odottanut pääsyä päivänvaloon meidän kellarissa ja olen ihan sanoin kuvaamattoman onnellinen siitä, että nyt se päivä on jo lähempänä kuin uskoinkaan.

Tämä rakennus on edennyt jo siihen vaiheeseen, että meidän piti päättää värit joilla tämä öljytään/maalataan. En olisi arvannut, että päädyimme siihen mihin päädyimme, mutta nyt on öljyt ostettu joten enää ei sovi mennä vaihtamaankaan. Osaatko arvata minkä värinen tästä tulee?

kesäkeittiö vanhoista ikkunoista

Ihanaa uutta viikkoa teille kaikille <3

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Noin kun sanot, tulisko siitä harmaa tai musta?:) Nyt on tosiaan se hetki, kun voi maljakossa olla yhtä aikaa pioneita ja syreeniä. Pakko oli hakea kaupasta ihan tätä varten pioneita! Kukkapenkin pionit ovat vielä kiinni ja näillä ihanilla lämmöillä on se huono puoli, että kukinta on nopeaa, tarkoitan nyt syreeniä esimerkiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin arvattu, mustahan siitä tosiaan tuli. Syreenit ja pionit ovat aivan ihana yhdistelmä.

   Poista
 2. Vaaleanpunainen. Kätevät käsistään tekevät mitä haluavat, muut mitä osaavat. Niin se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Vaaleanpunainen olisi myös ollut hyvä valinta!

   Poista
 3. Uskon että siitä kesäkeittiöstä tulee keltainen. Hyvää kesää ja juhannusta  VastaaPoista
 4. Ehkä vaalean mintunvärinen =) Varmasti hieno! Iloista Jussia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisi myös ollut kaunis, mutta nyt päädyimme mustaan :D

   Poista
 5. Kiitos vinkistä, taidankin heti tänään napata valkoisia syreenejä ja pioninnupun maljakkoon kun vieraita on tulossa! Kaunis kimppu ja wau mikä kesäkeittiö teille onkaan valmistumassa.
  Aurinkoista juhannusviikkoa, nautitaan lämmöstä ja kauniista luonnosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kimppusi kesti yhtä hyvin kuin minun kimppuni. Ihanaa ja aurinkoista viikkoa sinulle <3

   Poista

Lähetä kommentti

back to top