Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Nyt kelpaa ottaa päikkärit kasvihuoneessa!

Voi tätä viileää kevättä, ulkona ei ilman toppatakkia tarkene. Toukokuu minun lemppari kuukauteni ei oikein nyt anna ihan parastaan, no toivotaan että tämä enteilee lämmintä kesää. Toisaalta viileillä säillä on mukavampi tehdä raskaita kaivuuhommia.

Kasvihuoneeni on nyt täyttynyt kellarissa talven viettäneistä kasveista, siellä ne saavat kaipaamaansa valohoitoa ja hiljalleen ne heräävät uuteen kukoistukseensa. Aika monena vuonna kasvit ovat jo tähän aikaan vuodesta päässeet ulos. Odotan niin kovasti ilmojen lämpenevän sen verran, että saisin istuttaa tomaatit ja kurkut kasvihuoneeseen. Sitä ennen täytyy nauttia muuten kasvihuoneen ihanasta tunnelmasta.

kasvihuone vanhoista ikkunoista

Ilmojen lämpenemistä odotellessa innostuin sisustamaan kasvihuonetta vähän uudelleen tai en tiedä voiko tätä tilaa enää edes kasvihuoneeksi kutsua. Tästä on tullut meille moneen eri tarkoitukseen sopiva pihamaja. Varsinkin näin viileänä keväänä, täällä on ihana oleskella ja nauttia sateen ropistessa kattoon. Nyt olo täällä on vieläkin ihanampaa, kun toimme kasvihuoneeseen puusohvan. Siinä kelpaa pötkötellä ja ahmia sisustuslehtiä tai voihan siinä ottaa vaikka päiväunet.

kasvihuoneen sisustus

Olen niin tyytyväinen, että emme ehtineet laittaa tätä puusohvaa kiertoon. Sohva on ollut meillä aikoinaan sisällä ja hetken se vietti myös meidän puutarhan paviljongissa. Tänne kasvihuoneeseen se solahti yllättävänkin hyvin. Olin jotenkin ajatellut, että ei tänne mahdu sohva tai ainakin tilasta tulisi liian ahdas jos sohvan sinne veisi. Väärässä olin, sohva on täydellinen tänne ja yksi rottinkituoli mahtui silti vielä mukaan.

Pihamajassamme on myös uusi pöytä, se näperreltiin autotallin vintistä löytyneistä materiaaleista. Kantena on vanhan puusaavin kansi ja jalat on jotkut vanhat pöydän jalat, jotka jostain on tänne meille eksyneet. Meidän autotallin vintti on kyllä melkoinen aarreaitta, sieltä tuntuu aina tekevän uusia löytöjä. Siellä on aika paljon edellisten asukkaiden aikaisia tavaroita. Aina mietimme, että pitäisikö se siivota tyhjäksi tavarasta, mutta ei se ehkä kannata, koska sieltä on ihana mennä etsimään tarpeita erilaisiin projekteihin. 

kasvihuoneen sisustus

arabia eriste

Kasvihuoneen seinään kiinnitimme Arabian valmistaman vanhan posliinisen eristeen. Myös tämä eriste löytyi autotallin vintiltä. Tähän saa ihanasti roikkumaan jonkin kauniin kukka-amppelin. 

kasvihuoneen sisustaminen

Tokmannilta pelastin kassillisen pelargoneja, ne olivat pahasti kylmettyneet. Leikkasin kaikki kylmettyneet osat pois ja on niin ihana nähdä kuinka ne ovat hiljalleen toipumassa ja ne puskevat uutta kasvua. Vanhat kauniisti patinoituneet saviruukut löytyi meidän pihavajasta, ne näyttää niin kauniilta täällä kasvihuoneessa. 

verenpisara

kasvihuoneen sisustaminen

kasvihuoneen sisustus

Tämä viimeinen kuva on otettu lasin läpi, koska muuten ei sohvaa oikein saa kuviin kokonaan mahtumaan. Ai, että miten tuo sohva näyttääkin niin kutsuvalta. Taidan tänään(kin) laittaa kasvihuoneen kaasutakan päälle ja käpertyä viltin alle nauttimaan ja oleilemaan. 

Ihanaa lauantai-iltaa <3 

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Hurmaava paikka <3 kyllä tuollaisessa paikassa mielellään aikaa viettää ja nukkuu just esim ne päikkärit <3 Iloa sunnuntaihin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tämä on kyllä niin kovin rakas paikka minulle <3

   Poista
 2. Aivan ihana tuo oleskelu paikka tuolla vihreyden keskellä. Kyllä inspirois itselläkin kehitellä joku pieni nurkkaus kasvihuoneesta oleskelulle tai ihan lepäilylle. Minkä kokoinen teillä on tuo kasvari?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täällä on kyllä niin ihana olla <3 Tämä on vajaa 10m2

   Poista
 3. Aivan ihana paikka! Meillä on kasvihuoneprojekti vasta edessä, mutta olisi tosiaan ollut tarvetta jo aiemmin näin koleana keväänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä on kyllä ihana <3 Toivottavasti saatte oman projektinne pian käyntiin.

   Poista
  2. Mitä maalia muuten käytitte? Entä teittekö ikkunoille jotain ennen kiinnitystä?

   Poista

Lähetä kommentti

back to top