Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Sauna, siellä mieli lepää!

Kaupallinen yhteistyö: Veto kiuas


paras puukiuas
Minulle yksi suurimpia arkisia onnentuojia on meidän oma rakas pihasaunamme. Se on paikka jossa unohtuu huolet ja murheet, saunan lempeissä löylyissä koko kroppa ja mieli rentoutuu. Enkä varmasti ole ainoa joka on tätä mieltä, sauna tuntuu olevan monelle suomalaiselle erittäin rakas ja tärkeä paikka. Meillä sauna lämpiää joka toinen päivä, se on meille todellista arjen luksusta. 

Meidän sauna on hyvin perinteinen puusauna, ilman mitään sen kummempia mukavuuksia. Peseytyminen tapahtuu kauhan ja vadin avulla, ilman juoksevaa vettä. Minusta se tekee saunastamme sympaattisen. En osaa edes kaivata pihasaunalle suihkua, tälläinen vanhanajan meininki sopii meille hyvin. Ainoa oikea kiuas valinta meidän tarpeisiin oli tietenkin puilla lämpiävä kiuas, kiukaan lämmittäminen on jo niin ihanan rentouttavaa puuhaa. Puukiukaan pehmeissä ja kosteissa löylyissä on ihana istuskella pidempäänkin. 

veto kiuas kokemuksia
paras puukiuas
puukiuas vesisäiliöllä

Meidän rakkaan saunan fiilis nousi ihan uudelle asteelle, kun meille saapui uusi puukiuas. Tämä upean näköinen ja laadukas kiuas on suomessa Muko Oy:n valmistama Veto-kiuas. Yritys on valmistanut ensimmäisen kiukaansa jo vuonna 1949, joten mikään uusi kiuasvalmistaja ei todellakaan ole kyseessä. Monestakin asiasta huomaa, että he todellakin haluavat painottaa tuotteissaan kestävyyttä ja ekologisuutta.  

Nyt, kun meillä on ollut tämä uusi kiuas käytössä parisen kuukautta, olemme huomanneet siinä monia mahtavia käyttöä helpottavia ja myös taloudellisia ominaisuuksia. Kiuas lämpenee huomattavasti nopeammin ja pienemmällä puumäärällä kuin meidän vanha kiukaamme. Lisäksi se, että tässä on kaksoispesä tekee sen, että taivaalle pääsevä hiukkasmäärä on paljon pienempi kuin monissa muissa kiukaissa. Täytyy ihan rehellisyyyden nimissä sanoa, että en ollut aikaisemmin tajunnutkaan, kuinka suuri ero kiukaalla voi olla. 

paras kiuas

Tämä kiuas on todellakin myös ilo silmälle. Meillä on vesisäiliöllinen kiuas, mutta säiliötä ei juurikaan erota, koska säiliö on kekseliäästi piilotettu emaloidun ulkovaipan sisään. Tämä kiuas on todellakin myös nimensä veroinen eli kiuas vetää todella hyvin ja se näkyy muun muassa siinä, että kiukaan lasiluukku pysyy puhtaana. On ihanaa, että lasia ei tarvitse olla joka välissä puhdistamassa, minusta puukiukaassa on ihanaa juuri se, että saunoessa näkee tulen kauniin loimun. 

puulämmitteinen kiuas

sauna kiuas puulämmitteinen

puukiuas vesisäiliöllä

paras puukiuas

Vesisäiliöllinen Veto-kiuas on juuri tullut markkinoille, kaikki Muko Oy:n kiukaat löydät täältä(klik!)
Kyllä meidän nyt kelpaa nauttia mahtavista kosteista löylyistä ja oman pihasaunan ihanasta tunnelmasta. 

Olisi ihana kuulla mikä teidän mielestä saunomisessa on parasta?

Ihanaa viikonloppua teille kaikille <3 

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Moi,
  Siis täydellinen ja meillä myös valkoinen Veto! Ei enää voisi olla parempi!
  T. Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä ihan paras kiuas, olen niin hurjan tyytyväinen, että sanat ei riitä <3

   Poista
 2. Minä nautin puusaunan löylyistä harvemmin, koska itsellä on vain sähkösauna. Puusaunassa on oma ihana kesäinen fiiliksensä. Nyt etätyöläisenä omasta kotisaunasta nauttii enemmän (ja useammin), se rentouttaa ja lopettaa työpäivän. En voisi kuvitella saunan jälkeen enää alkavani tehdä töitä tietokoneen ääressä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saunomisen jälkeen todellakin kuuluu vain olla ja renotoutua, se päättää mukavasti päivän askareet <3

   Poista
 3. Ihanan tunnelmallisia kuvia! Meillä on myös puulla lämpiävä pihasauna, joka on juuri se mainitsemasi arjen onnentuoja. On merkillistä, miten siinä pihan poikki saunalle siirtyessä kaikki stressi ja murheet karisevat pois. Puukiukaan lempeät löylyt ovat myös meillä parasta mahdollista arjen luksusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Eikö vain olekin hassua, että pieni kävelymatka saunan lämpöön ja koko maailma tuntuu taas paremmalta. Saunassa vaan todellakin koko kroppa ja mieli rentoutuu <3

   Poista
 4. Puusaunat on parhaita. Meillä on kotona sähkökiukaallinen sauna, mutta siellä saatavia löylyjä ei voi edes verrata mökin puusaunan löylyihin!

  VastaaPoista
 5. Onpa kaunis sauna! Oletteko vetäneet tiiliseinän päälle jonkin laastin? Saanko kysyä, minkä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Siihen on sivelty ohutta vesi-betoniseosta <3

   Poista
 6. Aivan ihan tunnelma saunassanne. Kaunista, puhdasta ja idyllistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kaunis, täällä kyllä todellakin kelpaa löylytellä <3

   Poista
 7. Kyllä teidän passaa saunoa. Ei ole makoisat löylyt kiukaasta kiinni. Voinko udella, millä aineella olette käsitelleet seinälaudat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä meidän nyt todellakin kelpaa <3 Seinät on käsitelty Tikkurilan supi saunasuojalla.

   Poista
 8. Hei, ehtiikö vesi lämmetä säiliössä saunan lämmetessä? Olen kuullut, että se voi olla et ongelma näissä uusissa tehokkaammissa kiukaissa.
  Olen siis etsimässä mökille uutta kiuasta ja siksi kyselen. Paras olisi irroitettavalla säiliölä oleva (puhdistuksen takia - järvivesi "limottaa" säiliön), mutta eipä taida löytyä.. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin on ainakin meillä lämmennyt vesi, toki se ehtii lämpenemään lisää vielä saunomisen aikana.
   En ole kuullut, että olisi irroitettavalla säiliöllä olevia kiukaita, se voi olla aika hankala valmistaa.

   Poista

Lähetä kommentti

back to top