Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

DIY - seinäkoriste vanerista!


diy seinäkoriste
Meillä on täällä meneillään taas kerran yksi vähän isompi tai ainakin hyvin odotettu projekti, kerron siitä myöhemmin lisää. Nyt sain kuitenkin yhden pienen puhdetyön valmiiksi, jonka haluan esitellä teille heti. Olen nähnyt internetin syövereissä kaikenlaisia ihania sateenkaariaiheisia seinäkoristeita. Ja, halusin kokeilla sellaisen tekemistä myös itse ja materiaalit olisi tietenkin mieluiten löydyttävä omista nurkista. Se toi tähän puuhaan pienen haasteen, mutta sitten sain idean käyttää seinäkoristeeseen vaneria, koska muistelin, että sitä olen meillä jossain nähnyt lojumassa.

Uskaltauduin kesken muiden puuhien kysymään puolisoltani, että eihän meillä vaan olisi jäänyt minnekään lojumaan ohuita vanerinpalasia. Hän siinä sitten maalisuti kädessä seisoo ja katsoo minua ilmeellä  "et voi olla tosissasi, minunhan piti juuri lähteä maalaamaan sitä sinun edellistä keksintöäsi". Onneksi hän kuitenkin suostui hetkeksi vaihtamaan maalisudin sahaan ja leikkasi minulle tarvittavat vanerin palaset. Minä kun en itse oikein tykkää pistosahaa käyttää niin olen todella onnellinen, että puolisoni oli taas kerran niin kiltti, että suostui minulle sahaamaan tähän hommaan tarvittavat palaset ja pääsimme sitten molemmat maalauspuuhiin.

diy seinäkoriste

Tähän puuhaan käytimme siis vanhaa vaneria, joka jostain on nurkkiimme siunaantunut. Vanerista leikattiin pistosahalla yksi puolipyöreä pala ja neljä pitkänpallista palaa, joista yksi on hieman kapeampi. Paloihin tehtiin poralla reiät, josta ne saa kiinnitettyä toisiinsa. 
Vanerinpalaset maalasin akryylimaaleilla. Yläpuolen puolipyöreästä palasta halusin tehdä sateenkaaren ja muut palat maalasin eläväisiksi sotkien erilaisia pastellisia sävyjä rennosti keskenään. 

diy seinäkoriste

Lopuksi kiinnitin palat toisiinsa metallisilla avattavilla renkailla, jotka nekin on jostain muusta projektista jääneet yli. Lopputuloksesta tuli minusta aivan mainio, eikä varmasti löydy keneltäkään täysin samanlaista. Itse, kun tekee niin saa mitä tulee, tällä kertaa tuli hyvin meidän kodin värimaailmaan sopiva seinäkoriste.

diy sateenkaari

diy sateenkaari seinäkoriste

diy seinäkoriste

diy seinäkoriste

 diy seinäkoriste vanerista

Toivottavasti pian pääsen esittelemään teille myös sen toisen keksintöni, koska olen siitä ihan innoissani. Kaikenlaisia projekteja sitä keksiikin, kun on aikaa tonkia oman kodin nurkkia.

Mukavaa viikon jatkoa <3

<3 Pauliina

Kommentit

  1. Ihana teos ja Kaapo!

    VastaaPoista
  2. Soinnutus huoneen sävyihin onnistui täydellisesti. Katsoin siis muutakin kuin linssiludetta �� T. Eevis

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top