Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Tuoli kaunottaret heräsivät uuteen kukoistukseen!

Kaupallinen yhteistyö: Elsa Möbel

verhoile itse huonekalusi

asko marketta tuoli

huonekalujen verhoilu

verhoile huonekalu

Niin siinä todellakin kävi minun huutokaupasta muutama vuosi sitten hankkimani tuolit, todellakin heräsivät uuteen kukoistukseensa. Tuolit saivat hieman(tai vähän enemmänkin) hellää hoivaa ja huolenpitoa.
En tiedä mitään parempaa kuin sen, että uusien huonekalujen hankkimisen sijaan pystyy antamaan vanhalle huonekalulle uuden elämän. Verhoilemalla, maalaamalla, ehostamalla ja monilla muilla tavoin pystyy helposti uudistamaan laadukkaasti valmistettuja vanhoja huonekaluja. Minusta ei itsestä ole verhoilijaksi ja olenkin aivan sanoin kuvaamattoman onnellinen siitä, että minun kauniit Askon valmistamat Marketta tuolit saivat uuden upean ilmeen taitavien naisten käsissä. Sain nimittäin tehdä yhteistyötä Kruunupyyläisen vanhojen huonekalujen entisöintiin ja kunnostukseen erikoistuneen yrityksen Elsa Möbelin kanssa.
Evalis perusti Elsa Möbelin 10 vuotta sitten, tänä päivänä yrityksessä työskentelee neljä upeaa naista, joilla ei todellakaan ole peukalo keskellä kämmentä, heiltä löytyy osaamista todella laajasti. He muun muassa valmistavat uusia mittatilaushuonekaluja ja puutuotteita. Tekevät verhoiluja uusiin ja vanhoihin huonekaluihin, myös kaikenlaiset vanhojen huonekalujen kunnostustyöt onnistuvat näiltä osaavilta naisilta. He tekevät projektit usein yhdessä tuumin. Minusta oli hauskaa kun kysyin, että kuka heistä tuolini näin upeasti kunnosti, sain vastauksen, että Eeva hioi ja liimasi jalat, Evalis teki pintakäsittelytyön. Riikka teki suuren osan verhoilusta ja Birgitta valmisti meidän kauniin keltaisena hehkuvan rahimme. Yhteistyössä siis todellakin on voimaa. 

nojatuolin verhoilu

Minulla ei ollut todellakaan tarkoitus tuoda näitä Marketta tuoleja olohuoneeseemme, vaan ne piti sijoittaa yläkertaan. Tuoleista tuli kuitenkin kunnostuksen myötä niin kertakaikkisen upeat, että halusin sijoittaa tuolit kotimme parhaalle ja näkyvimmälle paikalle. Kyllähän nämä kauniit tuolit nyt todellakin ansaitsevat tulla nähdyksi niin paljon kuin mahdollista ja hyvinhän ne pienen uudelleen järjestelyn myötä tuonne olohuoneeseemme solahtivat. 

nojatuolin verhoilu
nojatuolin verhoilu
olohuoneen sisustus

Tuolien pohjaan säästettiin pala historiaa. Keltasävyinen kangas on alkuperäinen ja meidän hankkiessa tuolit ne oli verhoiltu punaisella keinonahalla. Nyt tuolit verhoiltiin kauniilla Lauritzonin vaaleanpunaisella samettikankaalla. Tuoleihin uusittiin myös pehmusteet ja se vaikutti hirmuisesti myös istuinmukavuuteen. Jalat hiottiin, liimattiin uudelleen ja niihin tehtiin uusi pintakäsittely. Näiden toimenpiteiden jälkeen olen varma, että nyt meillä on tuolit, jotka palvelevat meitä vielä vuosia. 

olohuoneen sisustus

Tämä upea keltainen rahi on myös Elsa Möbelin tuotantoa. Raheihin on valittavissa, vaikka mitä upeita värejä ja niitä valmistetaan kahdessa eri koossa. Kaikki värivaihtoehdot on nähtävissä, täällä(klik!) Kuvassa oleva rahi on heidän suurempi malli. Itse koen, että keltainen sametti sopii meidän olohuoneeseen kuin nakutettu. Keltainen ja vaaleanpunainen on minusta todella herkullinen väriyhdistelmä. Tämä rahi on todellakin kuin aurinko keskellä olohuonetta. 

olohuoneen sisustus
verhoile huonekalu
huonekalujen verhoilu

Taas kerran täytyy todeta, että kissoilla tosiaan on kyky löytää ne parhaat paikat. Tuolien saapumisen jälkeen meidän Kaapo ei ole enää muualla nukkunutkaan kuin tässä tuolissa. Ilmeisesti sametti tuntuu hyvältä Kaapon herkkää turkkia vasten ja onhan tuolien kuppimainen muoto varmasti myös ihanan pesämäinen. Onneksi tuoleja on kaksi niin saan itsekin välillä tuolissa istuskella. 

huonekalujen verhoilu

Olen iloinen, että näin naistenpäivän kynnyksellä minulla on ilo kertoa teillekin tästä ihanasta upeiden taitavien naisten pyörittämästä yrityksestä, joka sijaitsee vain n. 35 min matkan päässä Uusikaarlepyystä. Ensi kesänä Juthbackan reissulla kannattaa siis tehdä visiitti myös Elsa Möbeliin. 
Kesäisin ja joulunaikaan he järjestävät kahvilatempauksia ja tilauksesta he järjestävät kahvitteluja pienille ryhmille, niiden lomassa pääsee tutustumaan myös verhoomoon toimintaan ja pieneen vinttikauppaan. 

Ilokseni voin myös ilmoittaa, että koodilla "keltainen kahvipannu" saatte ilmaisen toimituksen kaikkiin Elsa Möbelin verkkokaupan tuotteisiin. Heidän verkkokaupasta löydät muun muassa vanhoja kunnostettuja huonekaluja, kalkkimaaleja, vetimiä ja kauniita apteekkipulloja. Kannattaa pitää verkkokauppaa silmällä jatkossakin, sillä Elsa Möbelillä on vintti täynnä aarteita, jotka ovat tulossa myyntiin heidän verkkosivuille. 

Alekoodi koskee myös sitä jos haluatte lähettää yhden nojatuolin verhoiltavaksi ja kunnostettavaksi. Verhoomosta saatte tilattua kangasnäyttäyteitä, kaikissa huonekalujen verhoilu ja kunnostustöissä kannattaa olla yhteydessä Elsa Möbeliin. He varmasti osaavat vastata kaikkiin kysymyksiinne.  Alekoodi on voimassa 13.3.2020 saakka. 

Ihanaa viikonloppua <3 

<3 Pauliina


Kommentit

 1. Enemmän soisi kunnostettavan ja korjattavan vanhaa. Esimerkiksi vaatteet tuntuvat olevan ihan kertakäyttökamaa. Ihmiset heittävät jopa reikäistä villasukat roskiin, vaikka parsimalla ne saisi helposti korjattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin vahaa kannattaa kunnostaa, monet vanhat huonekalut on tehty kestämään ja jos ne kunnostaa ne kestävät varmasti vielä monia vuosia <3 Itse tulen aina niin iloiseksi, kun saan jonkun vanhan esineen kunnostettua <3

   Poista
 2. Kylläpä näyttävät hyvältä ja keltainen rahi suorastaan häikäisee ☀️
  Mullakin kotona pelkkää vanhaa: asukkaista huonekaluihin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain olekin aivan ihanat, niin ihastuttavat, että en voi kuin ihailla <3

   Poista
 3. Herkullisen väriset �� samoin kuin tuo "varjostin rimpsu ikkunassa", saako tuollaisia valmiina?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top